Јaс си нaучив шпaнски oд сериите , пa кoгa веќе не ги дaвaa пo тв шпaнските серии и пoчнaa индиски и турски , си нaјдoв другaрче црнче oд Никерaгвa и еве веќе 6 гoдини се гледaме нa кaмерa и збoрувaме шпaнски истo и пишувaме , мислaм декa гo нaучив шпaнскиoв кaкo мaјчин скoрo
Побарај си книги за симнување, почни од најнизок степен додека да ги научиш основните поими а паралелно учи си ја и граматиката. Исто така филмовите и сериите помагаат доста но најпрво додека да почнеш нешто од нешто да разбираш ќе ти требаат и преводи. Јас доста го разбирам благодарение на сериите кои порано ги даваа. Не е тежок јазикот и мислам дека лесно може да се совлада барем на некое средно ниво.
http://ucenjeturskog.blogspot.mk/2012/11/lekcija-2-vokalna-harmonija.html јас тука учам турски сите зборови ги пишувам во тетратка со превод и лесно и забавно е ако знаете некоја друга страна за учење турски кажете ми,мислам дека до сега ке знаев ако не ги синхронизираа сериите хахаха
Јас шпански учев на spanishpod101 и супер е, се е убаво објаснето, разбирливо и забавни се лекциите. Само што после некое време се наплаќа.. Штета, навистина беа добри лекциите, ама не планирам и за тоа пари да трошам. Сега ќе си продолжам на една од овие duolingo или memrise.
Еве да ви се пофалам само што добив нотификација од Дуолинго дека сум меѓу 1% од 120 милиони членови.
Здраво сакам да учам англиски јазик А2 степен но да биде онлине без физичко присуство. Дали знаете некој кој одржува вакви часови?
Во Challenge држат часови и online и со физичко присуство, мислам дека можеш ти да си одбереш како да ги следиш часовите, но најдобро да се јавиш и да прашаш.
Албион Куманово држат часови онлајн (индивидуални и групни), јас така учам руски и сум многу задоволна (повеќе од година сум кај нив), би требало истиот квалитет да е и за англиски.
Дали некој во моментов учи јазик на Дуолинго, да се додадеме за пријатели? За мала меѓусебна мотивација.
Добар ден)) Одржувам онлајн и офлајн часови по руски јазик и руска литература. Наставник од Русија со повеќе од 20 години искуство. Рускиот е мојот мајчин јазик. Живеам во Скопје, Карпош. Учам онлајн преку zoom. Ќе ми биде драго да одговорам на сите прашања преку Viber или WhatsApp +38976991348