ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Познато ми е се што напиша eli25 :)
    И да,десетина дена пред да добијам се денови на ПМС,после уште 5 дена добиено...и ете ти пола од месецот како го поминуваат жените.
    И после,жените биле чудни.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dance0000

dance0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Tnx mn na site za odgovorite se nadevam mi pomognavte pozz :))

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    3.298
    Значи овој месец ме пукна, т.е последниве 4-5 дена. Абе тоа ужас! :tmi:
    Значи од фаза на запаленост, поминав на фаза на ненормално јадење :(, па од тоа преминав на плачење неконтролирано :worried:, и тоа не знам ни за што му плачев цел саат на дечко ми вчера :^)
    Па, стомакот ме боли, градите не можам да ги пипнам, ко да ме тепале се осеќам, и да, нервоза ме тепа многу често! :@
    Се на се, лошо! ]:)

4. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Нема што да додадам , ИСТО ! :|

5. mari77

mari77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    а некој да каже некој ,,лек,, за ублажубање на ПМС ,,,,,,,,,ужасно чувство камо да траеше еден ден а не десетина дена

6. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Во контекст на темава

Жените се нервозни во 3 случаи:

КОГА ЌЕ ДОБИЈАТ,
    КОГА НЕМА ДА ДОБИЈАТ,
    И КОГА ТРЕБА ДА ДОБИЈАТ...

ИНАКУ, СЕ СКРОЗ ОК! :D

:lol:

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. la.chocolada

la.chocolada Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25
    Моето ПМС најчесто се одликува со претераното јадење, посебно на благо.Тегла нутела е потполно добредојдена за смирување на нервите кои во тој период се и те како активни.Се околу мене ме нервира, ама луѓево веќе ме навикнаа и по првата моја постапка, знаат дека сум во таков период.Посебно тој..нејке да ме лути, да ме закача и размислува 3 пати пред да каже нешто. Еднаш дури и на шала ми кажа да не контактираме додека сум во таков период :D им благодарам на сите што ме разбираат додека сум во тие периоди, знам дека ви е тешко хахаха :D

8. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Порано се двоумев дали навистина постои ова или е некоја измислица. Како да е смртоносна. ПМС, аааааааааааааааа, сите стојте подалеку од мене. |(
    Последниве месеци и мене ме фаќа. :worried: Симптоми:
    Менливо расположение-во еден момент секоја глупава песна ми е интересна и пеам на глас, потоа ќе ми текне нешто, и ајде-тажни љубовни песни, плачење, депресија, а се е во ред. :|
    Морам да се исфрлам некаде. Да се карам со некого. Едноставно, манијачам луѓе. Се правам дека зборувам сериозно, а јас само се зезам. И после демек се извинувам, секакви глупости измислувам. :^)
    Многу ме мрзи. Само за јадење не ме мрзи. 4 пати на ден би можела да јадам манџа, и пак ќе ми текне нешто да јадам. :D
    Најкритично е тоа што им се пуштам на сите околу мене. :tmi: Секој ми е згоден, и ги изнервирам, после абе извини, тажна сум. :lol:
    Криза бе... :x

9. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Катастрофа ! Јас самата себе не можам да се поднесам а можам да замислам како им е на кутрите луѓе околу мене тие неколку дена !
    Полна со негативна енергија,расположена за карање,голема плачка,градите ме кинат (стомакот никогаш ме нема болено за време на ПМС )..

* Се вратив од училиште и правец во кујна да јадам,гледам јадењето на маса, и ги викам моите ајде да јадеме ..они ние јадевме јади ти ти оставивме...Кога залипав во солзи бог да чува како не знам што да се случило..Ми идеше да си врзам 3-4-5-6-7 шлаканици утредента кога помина кризата.

10. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    и јас вака.......лелеелеел сама себе се мразам во тие денов,нервоза,депресија,солзи крокодилски..ужас....кога би имало некој лек............барем да не јадев волку..а пмс кај мене не се јаво со првата менстуација,туку последниве 2-3години а имам 24год....ма ужас бре

11. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    сите кавги во врската ми се во ПМС :D :(

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LadyEj

LadyEj Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    128
    Во тој период сум најголемата идиотка, ме нервира се околу мене, мислам онака си седам и се нервирам за ништо! :@ Јадам НЕконтролирано, благо посебно. Моите дома размислуваат да стават катанец на фрижидерот :( Болки-невидени.. Едноставно, ги мразам тие 2-3 дена :envy:

13. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Mene PMS vo mi se poznava 2-3 godini nanazad,sega poluduvam od jadenje do nervozi,a pred toa nikakvi simptomi nemav raat si bev hahahah

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.246
    Допаѓања:
    12.085
    кај мене во пмс е ужас ;( депресивна, лосшо се чуствувам, мислам дека ке полудам, анксиозна сум, плачам за ништо со еден збор ужааааассссс :worried: :(

На MalataNena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Лелелеле ме утепа овој ПМС :devil: Цела сум депресивна, нервозна.. не дирај лава док спава.
    Едвај чекам да ми дојди барем ке се куртулам од маки. А тоа што имам еден апетит не дао ти Бог . Ко некоја трудница, сега киселко нешто, ајдесега благо лелеее нутелата ја гледам и ми се плаче, па ајде сега едно јаболко ... а сиренце да каснев а ??? :^)
    Е не иде веке !

16. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    PMS - It allows a woman to act once a month like a man does every day.

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mене порано не ме "маваше" пмс,но сега има 1 година,пред да ми дојде стомакот ми е подуен како на трудница,запек,ми се јаде ненормално многу,денеска на сите прсти можам да избројам што јадев :^) :D
    Eве сега полнок е,си слегов долу каснав маслинки,крофна,ајвар,чипс и си направив нескафе и си дојдов в кревет,е ваквите денови ги мразам се чуствувам дебело,грдо,како највалканиот човек на планетава :puke:

Kако ми е страв да не ставам некое килце,нон стоп сум гладна :)
    E и нервозна сум многу,се ми смета,градите порано воопшто не ме болеа,сега и тие почнаа |(

18. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    Мене и ПМС и постменструален синдром ме мачи, секогаш после менструален циклус ме фрка глава и ме вребаат несоници исто како кај пмс и чувствувам тежина.

19. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Ја кога имам ПМС чуствувам болки во главата и ме боли стомакот ама не ме боли многу туку помалце :D . Ништо не ми ги спречува болките и сум многу уморена .

20. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Воопшто не ми влијае. Имам болки во кичмата, но не ми се одразува на расположението.
    I would say- it's all in your head :)