Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. Acerola

Acerola Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    630
    Познато ми е се што напиша eli25 :)
    И да,десетина дена пред да добијам се денови на ПМС,после уште 5 дена добиено...и ете ти пола од месецот како го поминуваат жените.
    И после,жените биле чудни.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dance0000

dance0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    Tnx mn na site za odgovorite se nadevam mi pomognavte pozz :))

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    3.148
    Значи овој месец ме пукна, т.е последниве 4-5 дена. Абе тоа ужас! :tmi:
    Значи од фаза на запаленост, поминав на фаза на ненормално јадење :(, па од тоа преминав на плачење неконтролирано :worried:, и тоа не знам ни за што му плачев цел саат на дечко ми вчера :^)
    Па, стомакот ме боли, градите не можам да ги пипнам, ко да ме тепале се осеќам, и да, нервоза ме тепа многу често! :@
    Се на се, лошо! ]:)

4. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    432
    Нема што да додадам , ИСТО ! :|

5. mari77

mari77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    а некој да каже некој ,,лек,, за ублажубање на ПМС ,,,,,,,,,ужасно чувство камо да траеше еден ден а не десетина дена

6. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Во контекст на темава

Жените се нервозни во 3 случаи:

КОГА ЌЕ ДОБИЈАТ,
    КОГА НЕМА ДА ДОБИЈАТ,
    И КОГА ТРЕБА ДА ДОБИЈАТ...

ИНАКУ, СЕ СКРОЗ ОК! :D

:lol:

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. la.chocolada

la.chocolada Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25
    Моето ПМС најчесто се одликува со претераното јадење, посебно на благо.Тегла нутела е потполно добредојдена за смирување на нервите кои во тој период се и те како активни.Се околу мене ме нервира, ама луѓево веќе ме навикнаа и по првата моја постапка, знаат дека сум во таков период.Посебно тој..нејке да ме лути, да ме закача и размислува 3 пати пред да каже нешто. Еднаш дури и на шала ми кажа да не контактираме додека сум во таков период :D им благодарам на сите што ме разбираат додека сум во тие периоди, знам дека ви е тешко хахаха :D

8. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Порано се двоумев дали навистина постои ова или е некоја измислица. Како да е смртоносна. ПМС, аааааааааааааааа, сите стојте подалеку од мене. |(
    Последниве месеци и мене ме фаќа. :worried: Симптоми:
    Менливо расположение-во еден момент секоја глупава песна ми е интересна и пеам на глас, потоа ќе ми текне нешто, и ајде-тажни љубовни песни, плачење, депресија, а се е во ред. :|
    Морам да се исфрлам некаде. Да се карам со некого. Едноставно, манијачам луѓе. Се правам дека зборувам сериозно, а јас само се зезам. И после демек се извинувам, секакви глупости измислувам. :^)
    Многу ме мрзи. Само за јадење не ме мрзи. 4 пати на ден би можела да јадам манџа, и пак ќе ми текне нешто да јадам. :D
    Најкритично е тоа што им се пуштам на сите околу мене. :tmi: Секој ми е згоден, и ги изнервирам, после абе извини, тажна сум. :lol:
    Криза бе... :x

9. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Катастрофа ! Јас самата себе не можам да се поднесам а можам да замислам како им е на кутрите луѓе околу мене тие неколку дена !
    Полна со негативна енергија,расположена за карање,голема плачка,градите ме кинат (стомакот никогаш ме нема болено за време на ПМС )..

* Се вратив од училиште и правец во кујна да јадам,гледам јадењето на маса, и ги викам моите ајде да јадеме ..они ние јадевме јади ти ти оставивме...Кога залипав во солзи бог да чува како не знам што да се случило..Ми идеше да си врзам 3-4-5-6-7 шлаканици утредента кога помина кризата.

10. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    и јас вака.......лелеелеел сама себе се мразам во тие денов,нервоза,депресија,солзи крокодилски..ужас....кога би имало некој лек............барем да не јадев волку..а пмс кај мене не се јаво со првата менстуација,туку последниве 2-3години а имам 24год....ма ужас бре

11. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    сите кавги во врската ми се во ПМС :D :(

На PurpleMind му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LadyEj

LadyEj Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    128
    Во тој период сум најголемата идиотка, ме нервира се околу мене, мислам онака си седам и се нервирам за ништо! :@ Јадам НЕконтролирано, благо посебно. Моите дома размислуваат да стават катанец на фрижидерот :( Болки-невидени.. Едноставно, ги мразам тие 2-3 дена :envy:

13. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    536
    Mene PMS vo mi se poznava 2-3 godini nanazad,sega poluduvam od jadenje do nervozi,a pred toa nikakvi simptomi nemav raat si bev hahahah

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.789
    кај мене во пмс е ужас ;( депресивна, лосшо се чуствувам, мислам дека ке полудам, анксиозна сум, плачам за ништо со еден збор ужааааассссс :worried: :(

На MalataNena му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Лелелеле ме утепа овој ПМС :devil: Цела сум депресивна, нервозна.. не дирај лава док спава.
    Едвај чекам да ми дојди барем ке се куртулам од маки. А тоа што имам еден апетит не дао ти Бог . Ко некоја трудница, сега киселко нешто, ајдесега благо лелеее нутелата ја гледам и ми се плаче, па ајде сега едно јаболко ... а сиренце да каснев а ??? :^)
    Е не иде веке !

16. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    PMS - It allows a woman to act once a month like a man does every day.

На interesna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mене порано не ме "маваше" пмс,но сега има 1 година,пред да ми дојде стомакот ми е подуен како на трудница,запек,ми се јаде ненормално многу,денеска на сите прсти можам да избројам што јадев :^) :D
    Eве сега полнок е,си слегов долу каснав маслинки,крофна,ајвар,чипс и си направив нескафе и си дојдов в кревет,е ваквите денови ги мразам се чуствувам дебело,грдо,како највалканиот човек на планетава :puke:

Kако ми е страв да не ставам некое килце,нон стоп сум гладна :)
    E и нервозна сум многу,се ми смета,градите порано воопшто не ме болеа,сега и тие почнаа |(

18. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Мене и ПМС и постменструален синдром ме мачи, секогаш после менструален циклус ме фрка глава и ме вребаат несоници исто како кај пмс и чувствувам тежина.

19. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Ја кога имам ПМС чуствувам болки во главата и ме боли стомакот ама не ме боли многу туку помалце :D . Ништо не ми ги спречува болките и сум многу уморена .

20. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Воопшто не ми влијае. Имам болки во кичмата, но не ми се одразува на расположението.
    I would say- it's all in your head :)