Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    I would say lucky you, but don't claim things if you haven't felt them :)
    Мојот ПМС е ужасен, имам болки во јајниците, градите ми отекуваат едвај ги допирам, ми се лоши, имам вртоглавици, неопислива нервоза, плачам единствено тие денови (што не може да се нарече случајност ако е секој месец баш во тој период, нели? :D )

2. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    ууу.... never mind then :?:

3. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Мојот ПМС и не е толку страшен, страшното доаѓа потоа..Инаку во ПМС ме болат градите и ми отекуваат, наа :D !
    Мразам што ми се поддува мешето :D Но проблеми на психички план, фала Богу, немам!
    Исто така и премногуууу јадам, ви се случува ли тоа :D?

4. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Ни се случува, да. :D

Мамата, цицките си ги осеќам ко на боди билдер да ми се, ме боли грбот, јајниците (посебно левиот), во долниот дел на стомакот имам грчеви.

Многу сум непожелна за околина, попалена мајмунка, мизантроп и успавана “лепотица“ -све у едно.

5. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    PMS E NORMALNA RABOTA KAJ ZENITE NNO KOLKAVA E JACINATA NA OVAJ SINDROM ZAVISO OD ZENA DO ZENA I NORMALNO NAJPOVEKJE OD NACINOT NA ISHRANA.JAS PRED DA DOBIJAM ME FAKJASE NERVOZA ,DEPRESIJA MI IDESE DA PLACAM,NEMOZEV DA SPIJAM...NO SETO TOA SE SREDI ZNACI MN ZAVISI OD TOA KAKO SE HRANITE.ZEMAJTE POVEKJE OVOSJE I ZELENCUK,PIJTE VITAMINI KE SE SREDI.SEGA SAMO ME BOLAT GRADITE I MI POTEKUVAAT I NEKOGAS ME BOLI MESETO.POZDRAV :D (NE MI RABOTI KIRILICATA)

6. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Во Пмс само ме боли стомакот по малку и грбот другото е ок.И се нешто ми смета само развикувам по сите.Нервозна сум :lol:

7. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Mensruacija imam od mojata 12-ta godina,no osven bolkite za vreme na menstruacijata nisto drugo ne cuvstvuvav,a vi sredna nekoi id moite soucenicki se zalea na nervoza i depresija neposredno pred menstruacija,sto za mene ne bese slucaj!Od mojata 19-ta godina otkoga trgnav na fakultet i zapocnav sekojden da se vozam so avtobus od kumanovo za Skopje pocnav da gi cuvstvuvam i simptomite na PMS,no tie ne bea redovni sekoj mesec,a vece od 20-tata godina,a posebno od 22-rata godina sekoj mesec imam teski simptomi na PMS!Imam ddoziveano psihicki traumi i stresovi i ziveam vo losi semejni uslovi,pa mislam deka toa si ima golemo vlijanie na mojot PMS!Dali mozat psihickite traumi i stresovi poradi losite zivotni uslovi da imaat vlijanie na tegobite za vreme na PMS?I dali e pozelna i psihijatriska pomos pokraj ishrana bogata so vitamini i minerali?

8. Stephanie

Stephanie Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    7

Менувањето на климата Куманово - Скопје - Куманово сигурно ти влијаела на промената на циклусот.
    Како што знам од стрес може само да ти се помести циклусот ( да ти касни или да ти дојде порано ) на пмс неможе ништо да влијае освен времето. Витамини и минерали не се потребни во некои огромни количини, можеш да пиеш шумливи таблети.
    Што се однесува до семејните проблеми, би те советувала да побараш стручна помош :*

9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Предменструалендепресивнозаебанјадачки синдром

На GirlLove, Gaabbii и Stephanie им се допаѓа ова.
  10. Page

Page Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    359
    денеска НЕМОЖАМ ДА СЕ ПОДНЕСАМ......

11. aprokovic

aprokovic Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    45
    But never say never.. PMS е карактеристичен за триесетите години, тогаш симптомите стануваат поизразени. Ама се надевам ќе имаш среќа, има и такви среќнички, па не ќе мораш да се мачиш како повќето од нас.

12. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ми се јаде чоколадо у секоја доба од денот. Се ми смета, сите ги мразам и никој не разбирам.
    Не сакам да ме задеваат, да ме замараат за глупости. Се лутам, се депримирам, плачам. Животот си го сводам на минимум, се околу мене е дупло полошо отколку што изгледа.

Еве,баш сега сум у тој период. Ама понекогаш мислам дека не е до тоа, шо, да не не се иритирачки тие некои фаци кои ме опкружуваат ?! |( :emo:

13. Majasi

Majasi Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Ne e "It's all in your head! tuku "It's all in your Hormones" poveke.
    Mene sekakvi promeni mi se slucuvaat i varirrat od vreme na vreme. Za raspolozenie nervozna sum bez nikakva pricina i normalno imas potreba od sekeri. Ne sum ljubitel golem na cokolado ama vo toj period mi se jade. Inaku kupete si crno cokoladno najubavo e za toa .

Nesto drugo interesno sto mi se slucuva e gubam kontrola vrz racete. Nemam tresenje na race i takvi stvari rabotata mi bara preciznost i nemam takvi problemi i mi se sosema normalni no koga sum vo PMS se mi paga. Neznam kolkav broj casi i tanjiri imam skrseno pred da dobijam. Ednostavno mi pagaat rabotite...
    Edna drugarka me prasa zosto kupuvam tolku casi za caj :) Zasto mi snemuva po edna sekoj mesec.

[mod-kirilica:2s168uhx][/mod-kirilica:2s168uhx]

14. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Не ги прочитав сите страници, но би сакала да прашам нешто.
    Последните неколку пати пред да добијам имам големи болки во зглобовите, и како да преминува болката од еден зглоб во друг. И би сакала да знам дали и ова е симптом на ПМС или е нешто друго. :^)

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Можно е да е ПМС.
    Јас пред да добијам имам болки насекаде, стомакот, главата, половината, понекогаш чувствувам како сите коски од телото да ме болат. :worried:
    Ако се појавува пред менструација и потоа поминува, не е страшно.

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Пмс е, само кај секого различно се манифестира, може цело тело да те боли, а може и не.Мене пред да добијам, некогаш се ме боли, не јака болка, но чувствувам дека ме боли, некогаш цело тело, некогаш и може ништо да не чувствувам, па дента или ден пред тоа, кога треба да добијам, може глава одеднаш да ме заболи премногу, а претходно ништо да не чувствувам.Зависи тоа од самиот организам :) ако се појавува пред да добиеш, а после ја снемува, тогаш од тоа ти е :)

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.575
    Допаѓања:
    10.782
    Последно време и кога добијам додека имам психичката состојба ми е хаос :( . дали е нормално тоа :?: , од расположена до плачлива и нервозна можам сто пати во денот да се променам :sweat: многу глупо чуство :swear:

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Ептен (не) нормално ... не се плаши, кај сите е горе доле истата ситуација. ПМС е тоа

19. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Хехе не сум сама , тешка психичка состојба а исто и плачам како пубертетливка :D
    Синоќа добив а вчера бев ... хммм тешко тие околу мене :swear:

20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Секогаш различно, понекогаш не чувствувам никакви промени (тоа ретко), ама понекогаш :sweat: леле еве сум сега... Сите можни расположенија ми се менуваат, еднаш ми е жешко, па наеднаш ми студи, се нервирам за секакви глупости, си се жалам себеси, им се жалам на сите, се ми изгледа невозможно, ми доаѓа за плачење од ништо никаде, едноставно главата ми е преполна со глупости и сум неподнослива. Многу знае да биде за никаде овој ПМС, само ние женските си знаеме како ни е.
    Понекогаш пак, ме стега криза за јадење и јадам како нездрава. Ги мешам сите можни вкусови и уште сум ненаситна :x
    Што правам во врска со тоа? Ништо, нема што да правам, си повторувам во мене дека ПМСот го прави ова и чекам да ми помине :lol: