Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.188
    Допаѓања:
    102.306
    Може да се рече, јас овој месец се осеќав многу лошо, сеуште се осеќам додуша. Е сега имав болки во бубрезите и во кобинација со пмс умрев, но знам дека откако ќе се напиев бруфен цела се препотував, значи сум кревала температура. Прашав за тој комплекс витамини за проблеми во пмс и никој нема појма, во ниедна аптека не знаат :o Морам да ги најдам пред да се мрднам од памет оние денови :D

2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    Ми се зголемува апетитот и имам болки во стомакот...Другото е се нормално

3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    иде периодот кој ќе биде исполнет плачки,вриштења,болки ,магарешки инаети и многу кафетини менстуали или пак аналгини :|

4. Charlottee

Charlottee Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Нервозна сум и сите ми се криви а не дај боже некој да почне да се кара со мене ! :D + стомакот ми се надува :@

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Хахаха мене пред да ми дојде сум неподнослива. Со сите се карам,не се контролирам што зборам,нервоза. Ако нешто не ми е погодено одма се нервирам. Ми се плаче, не ми се седи дома...
    Дечко ми ме избегава кога имам ПМС ми вика НЕИЗДРЖЛИВА СИ.

:o Нешто овој месец се исконтролирав. Пиев по 2 бедоксина дневно и ми ја смирува нервозата. Стомакот ми се надува.

6. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Никогаш полошо, се осеќав меланхонично, многу тажно .... ми се случуваат некој вид на најголеми глупости, тешко ми е од се по ред, немам апетит, ми се пие само вода... глупо ми е како никогаш досега , се што се случува влијае на мене, и моето расположение ... до кога вака ....

7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Абе прашајте го Виктор од Идол тој ќе ви објасни подетално за ПМС, па може и да ви попее за полесно да го поминете. ]:)

На sweetgirz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Уфффф неподнослива болка не се трпе,а и апетитот ми се зголемува.....макиии :)

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.569
    Допаѓања:
    106.307

да точно ,поготово апетитот се зголемува за нешто благо :$ :D

10. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Нервозна сум премногу и сите ми се виновни.Зголемен апетит,јадам ко да не сум видела јадење до сега.
    А најмногу благо.Ме боли стомакот,но се обидувам да не пијам многу апчиња. :lol:

11. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    Нервозна премногу, градите ме болат и ми се зголемат, ми искачаат бубалици на челото, ми се јаде се што видам и многуу сум нервозна, се ми смета и сум неподнослива :)

12. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    јас неможам ни себе да си се поднесувам вцера плачев зосто мајка ми ми рече
    - зосто не си избрисала прасина
    вристев и плачев на цел глас а после се смеев на самата себе и само јадам
    се нервирам и си пиам Б6 апцина за да се смирам малку инаце се ке испокршам
    и само плачам спиам и се карам

13. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    пмс оффф :@ се мразам самата себеси кога сум во пмс две недели пред да ми дојде стомачето ми станува како да сум 5 месец, градите ми стануваат како камен и ненормално ме болаат а со однесувањето сум како разгалено 5 годишно детиште ми смета и тоа што дишам, да имам оружје во рака мислам дека сите ке ги убијам ахаха ептен сум неподнослива се дерам, цркам се карам со сите, и кога некој нештко убаво ми каже јас се лутам и му викам :talk:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  14. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Дали зголемената желба за секс може да биде симптом на ПМС? :wasntme:

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    10.771
    Страшно :devil: , абе ќе си полудам од овој проклет пмс ;( :lol: . Пред да добијам ме дрма ама онака нежно :rofl: , ама кога добијам не да ме дрма, треска ме по психата како на пример сега, веќе трети ден како имам се си беше океј денеска до пред еден саат кога нервоза ме фана ауууу ова да не си жена бе :D, а може ли б комплекс и б6 заедно да се пијат или само едното може, демек во б комплекс сите витамини, а ова б6 повеќе за нервите било :rock:

На Teodora29292 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.639
    Допаѓања:
    22.090
    Значи иам приметено една интересна работа последниве неколку месеци. Значи во поглед на физичките симптоми од ПМС ги имам (интензитетот зависи од тоа колку во текот на месецот се пазам во поглед на исхрана, физичка активност и сл.) но овие емоционалните да ги речам промени, од типот на анксиозност, депресија, лутина и сл. ги искусувам по циклусот...некој поупатен да ми каже дали е ова нормална појава?

17. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    25
    Во последните неколку месеци во овој гнасен период имам болки во јајниците и имам напнатост да уринирам. Би ги замолила оние кои ималѓ вакви тегоби да ми кажат дали можеби тоа е синдром на цисти на јајниците?

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    10.771
    И кај мене е така пред да добијам имам ублажени симтоми :D , ама од кога ми помине што да ти кажувам и јас се чудам нормално ли е, ваљда е нормално :lol: , еве јас пред ден два како ми помина а се осекам ужасно не се трпам ни самата себе, жени...

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Во мојот ПМС нема нервози, напди за кавги, желби за јадење...Ама 3-4 дена пред да добијам обавезно излегува некоја поткожна на лицето која боли и не можам да ја стиснам. И градиве ми пукаат од болка. :devil:

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Последниов период многу лесно го поминав ПМСот среќа немам неконтролирана желба за јадење, во тој поглед сум многу дисциплинирана, не можеш мене да ме видиш да трчам во фрижидер од досада или да грицкам нешто на пауза или меѓу оброк.
    Да не забегам од темава, освен што немам желба за јадење, не сум неподнослива, ама имам некои такви малечки промени во расположение ама траат кратко и се случува периодот пред да бидам нешто повеќе нервозна ама благо нервозна и се контролира нервозата, па брзо ми поминува, други промени нема.