Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. plazma

plazma Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    16
    Јас обично немама некои посебни симптоми пред да добијам, ама овој месец ненормална треска топло па ладно(се смрзнував па се препотував), нервоза, викање , дерење и не знам дали може како некоја вртоглавица или нерамнотежа од тоа да имам.Ако некој имал нешто слично нека пише.Поз.

2. Teodora29292

Teodora29292 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    хаах кога ја видов темава си велам, ја тука ако пишам како се однесувам во ПМС, луѓево ќе помислат дека сум за во бардовци, али одкога прочитав неколку мислења сватив дека не сум единствена што збрлавува и мило ми е што не сум сама :D :lol:

Јас во ПМС ... КУЧКА... нервозна без причина, добивам желба да убијам некого и тогаш ме нервира СЕ!..
    Нервозата може да трае цел ден а може да биде и 5 минути.. па после да почнам да се смеам како ништо да не било и да се зезам, многу често сум тажна, плачам за обични ситници и се ми е трогателно. Хистерична сум и тогаш имам ненормална желба за секс..
    Тоа ги прави работите уште полоши.. затоа што се случува да се исклучам скроз за време на односот и да ми текне дека пр сум заборавила да пуштам машина да пере или да сватам дека зидовите дефинитивно се за белење |( бог да чува.. или да мислам дека партнерот не ме љуби, туку е со мене ради секс, а во тие денови јас сум иницијатор за тоа.. |(

Тешко на маживе.. :lol:

3. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    Многуу нервозна, менувам расположение на секои 5 мин... а и баш во моментов имам добиено и сум нерасположена, ми се плаче, а незнам зашто ... аххх ајде нека ми заврши заштооо неможам повеќе :@

4. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    Денес изгледа ќе добијам.. :doh:
    Катастрофа сум, им викам на сите подобро да не ме замараат :D
    На почеток 3 дена по ред мора да сум тажна и по цели денови да плачам ;( Незнам зошто :worried:
    А после тоа ме фаќа една мрза цел ден и нервоза :swear: :fubar: тогаш ќе пукнам :lol:
    И благо многу ми се јаде во тој период :wasntme:
    ама тоа е.. после кога ќе заврши се се е во нормала. :rofl:

5. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Јас кога сум во ПМС најчесто се чувствувам моќно но, истовремено и слабо и чувствително. Тој период расположението ми варира. Најчесто ми доаѓа да плачам (врескам).
    Едвај да чекам некој да ме р'чне за да почнам да му се дерам, да си ја испразнам вишок енергијата а по можност ако овде ми се наоѓа по некој нож нема да мислам два пати за да го убодам оној кој решил да ме изнервира. :x
    Чувстувам вина, несоница, болка во јајниците, бубрезите, колковите и колената, и во тој момент наеднаш животот ми станува уште по беден и здодевен, а секое искрснување на обврска плус ме вади од кожа.

6. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Моментално ме дрма :sweat:
    Се ме нервира, се потсеќам на минатото на велико - и тоа само на лоши работи :(
    Многу сакам да плачам :geek:
    Јадам како свиња .... ма што ве лажам, и свињите не јадат толку :wasntme: Тешко тоа јадење кое ќе се најде пред мене ]:) благо, солено, кисело, горчливо ... секакво :tmi:
    Осеќам болки во долниот дел на стомакот :headbang:

Заклучок: Сите емоции ги имам собрано во мене во ваков период! :smoke:

На macamaca24 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Неделата пред да ми дојде јадам јадам и само јадам :D ... дури и се здебелувам 1, 2 килца . Но штом ми дојде ништо не ми се јаде едвај една филија леб изедувам , нервозна сум , се ме нервира и плачам и се карам без причина! Абе прекрасни женски "убавини" :D ;)

8. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Мене ништо не ми се случува немам никакви сентиментални напади ниту пак ми се јаде.Единствено само што ме болат градите и ми отекуваат. :)

9. kikica19

kikica19 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    7
    И кај мене е страшно, порано не беше така, ама последниве 3-4 месеци е катастрофа... неподнослива сум и за мене и за тие околу мене, расположение мењам на 5 минути, наеднаш ме фаќа неверојатен бес, лутина, па ќе почнам да плачам....и сето ова во рок од 15 минути :( не се издржува веќе... има ли нешто што можам да пијам за смирување или незнам, некој апчиња што ќе ги ублажат симптомиве, стварно е неиздржливо ...

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.766
    Земај си б комплекс или б6 , помагаат ,знам како ти е :worried:

11. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    не сум знаела дека б комплекс или б6 помага...... фала многу :) :talk:

12. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    655
    Допаѓања:
    1.956
    Луѓе значи пијам b6,магнезиум,витамин Е,се обидувам да внесувам повеке калциум преку исхраната и пак нема подобрување :( Се чувствувам мизерно во овој дел на месецот,јадам многу,депресивна сум,градите ме болат,изнемоштена сум,немам енергија и волја за живот.Порано не ми беше вака,ама веке година ипол има како скоро секој месец една недела пред да ми дојде ми е пекол ;( Освен споменативе витамини некој друг лек да ми препорачате да применам? :)

13. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Зголемени гради

Lele luge i mene sega toa mi se slucuva iako mi e uste rano za ciklus gradite mi se zgolemeni,sigurno li e sosema normalno t.e deka se slucuva ponekogas ?

14. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Нормално е, не е страшно, нема потреба од страв, еден од симптомите за појава на циклусот, а зависи од тоа кога точно се појавува истиот.Не значи дека пред појава на циклусот, пмс е само ден - два пред тоа, зависи, индивидуално е :)

15. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    A normalno li e,Vi se ima sluceno li nekogas da dobiete menstruacija bez da ve bolat gradite,mene stalno me bolat pred da dobijam ama posledniov mesec dobiv bez da me bolat i bev isplasena deka ke mi kasni ama ne mi kasnese
    I nekoja menstruacija me boli mnogu stomakot a nekogas epten malku

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај за дополнување на постот. Пишувајте на кирилица.

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Ми се има случено, но тоа ретко се случува кај мене.Не е страшно, битно е да го има циклусот, секако и да се појавува точно на време :) Вообичаено пмс е проследен со тие симптоми, главоболка, болка во гради, стомак, половина, болка на мускулите на телото...но незначи и дека често се појавуваат.

17. Rebeka-1

Rebeka-1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    posledna menstruacija na 14 a uste nemam dobieno,obicno mi doaga na 28 do 30 dena.mozno li e da mi kasni od pienje apcinja veke mesec dena nolpaza i eglonil

18. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    може од еглонилот.

19. ani4ka1512

ani4ka1512 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    znaci definitivno mislam deka treba da se razgovara i na tema-"Postmenstrualen sindrom". Vo posledno vreme gi cuvstvuvam istite simptomi na predmenstrualen sindrom ali koga menstruacijata vekje mi e pri kraj ili celosno ke zavrsi, vsusnost simptomite se poizrazeni vo emocionalnoto podracje, znaci nervoza, depresija, anksioznost... ...Se informirav preku net deka skoro edna tretina od zenite go ima ovoj sindrom i simptomite se zasiluvaat so tekot na godinite. Ve molam dali nekoj ima informacija za POST-menstrualen sindrom kako i informacija za negovo tretiranje so koi medikamenti i slicno...please HELPPP

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.766
    И јас сум меѓу овие, еве денес катастрофа си мислам ќе шизнам а оваа тетката веќе си заминува, :envy: , на почеток мислев не е можно да ми се од тоа овие симптоми, но еве веќе последните две години постојано сум така, понапред барем б комплекс помагаше, некое витаминче сега веќе не, а не планирам со диазепам и такви си некој уште сега, но ако сакаш има валеријана чај, или сентис апчиња на природна база, не сум пробала од апчињата а валеријана чајот добар е онака за еден саат- два смире малце :D , опуште, ама мислам во такви денови ништо нема да ми помогне :devil: