Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. ani4ka1512

ani4ka1512 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    eve cisto informativno posto go imame istiot problem ova go najdov na net http://www.theperiodvitamin.com/post-me ... drome.html , kako sto sfativ mislam deka treba da se pijaat hormonalni apcinja(kontraceptivni) ? ! e toa i deka trae 2 nedeli? ! znaci definitivno nema mir za nas zenite, 1 nedela pred menstruacija sme kako ludi, za vreme na menstruacija imame bolki a posle menstruacija povtorno istoto ludilo:) tesko e da se zena:) btw blagodaram za sovetot, ke probam valerijana, mi ja imaat preporacano i drugi

На ColoursOfTheRainbow и anggell им се допаѓа ова.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.766
    Ги препорачувам Сентис капсулите на природна база,денес ги пробав, алал да му е на тој што ги создал :D , јас со анксиозноста се изборив без апче да ставам у уста ама сега не можев, имам премногу јаки симптоми и тоа откако ми завршува, дури бев решена да идам и на психолог или психијатар затоа што 2, 3 дена во месецот мене ми се хорор со сите претходно наведени симптоми од линкот во претходниот пост. Незнам досега зошто не ги пробав од сега ќе си знам. И воедно да напоменам дека овие капсули ниту малаксуваат, ниту успиваат, штом јас ги фалам добри се, затоа што имам фобија од апчиња :D

На tina-63, GirlLove и ani4ka1512 им се допаѓа ова.
  3. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    Сега прев во ПМС, сега веќе имам |(
    Е пред да добијам, со цела фамилија, другарки со сите ќе се искарам, премногу сум нервозна.
    И до 1000 да бројам пак сум.. :fubar:
    После тоа следува плачење.. Доаѓа мајка ми ме прашува.. Аман што е сега?
    И јас и кажувам, плачам дека сум во ПМС .. Почна да ми се смее, а мене тешко ми е :(
    И на крај, цела куќа се си чистам, си средувам.. Секој месец генералка 8)
    И не го сакам тој период, како изгубена сум, ама што да правам.. :D

На Teodora29292 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ani4ka1512

ani4ka1512 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Blagodaram na informacijata, definitivno ke gi probam Sentis, se nadevam ne se premnogu skapi, posto pretpostavuvam ne odat na recept:)

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.766
    260 ден се 30 капсули :)

6. ani4ka1512

ani4ka1512 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    taman, ne bile skapi:) blagodaram uste ednas

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ПМС ? Дефиниција за ПМС - Пич*у материн сите :lol: Ете таква сум јас. Се нешто ми смета, на мм му кемкам, една минутка плачам една се смеам, една сум намрштена една се ми е ок. |(
    И мм си знае, си ќути тогаш и ако почнам да мрчам нешто и ништо не ми вика мудро си ќути. (си знае што го чека). :lol: :rofl:
    Ми се јаде благо ептен (претпоставувам дека и на пола од вас исто ви се јаде блашко), ми се јаде да не речам СЕ. :$

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nonenceee

nonenceee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.016
    ке си пукнам ... ајде нека помине ... офф

9. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Оф леле го мразам тој период од месецот, прво сум нервозна,па ми се плаче, сите ми се криви :x

10. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Уфф... :worried:
    Секој месец иста приказна, порано не ми се случуваше ова и си мислев дека ПМС е само една измислица на современата жена. Ама откако почна да ме дрма и мене еве веќе скоро две години, сфатив каква мака е тоа, не само за другите околу тебе туку измачување е и за себе. :tmi:

Обично некаде 5 до 6 дена пред да добијам ми започнува голготата.
    Прво и основно јадам се што ќе видам, буквално, благо, солено, кисело, луто... Сите диети што ги започнувам завршуваат кога ќе ме фати ПМС и многу се нервирам поради тоа. :@
    Второ, расположението ми се менува од ден на ден. Може и на пет минути да ми се смени ама ако ме предизвика некој, ако не ми влијае никој тогаш цел ден си го терам како што сум си го започнала. Обавезно еден ден ме фаќа желба за чистење, собата си ја правам бонбона, целосна генералка. :lol: А обавезно еден ден пред да добијам ме фаќа НЕВИДЕНА мрза. Се ме мрзи да правам и си знам дека другиот ден ќе добијам, тоа отсекогаш ми било така.
    Инаку обавезно еден ден си плачам. Така од ништо, ќе си почнам. Доволно е дечко ми само да ме гушне и да ме праша што ми е, и готово ќе си почнам. И незнам зошто, неможам ни сама да си одговорам. Зошто плачеш? Незнам. Порано пред да ме научи на почетокот на врската мислеше дека некој проблем имам ама дека несакам да му кажам. :D А сега си знае, одма ме познава. И си ќути и гледа да ме расположи.
    Ама тоа е, женски сме па ќе си трпиме, односно ќе се научиме да се носиме со тоа. Мораме, таква ни е природата.

Ми текна уште нешто, којзнае како му е на татко ми со три жени дома, плус секогаш сите три добиваме со ден-два разлика, значи и ПМС не дрма сите во исто време. Затоа човекот знае да се збуни некогаш и не прашува што било тоа што ни се случувало, чудни сме биле. :D

На mal.ecka и Umbrella22 им се допаѓа ова.
  11. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    ...го мразам тој период,не се поднесувам сама себе,а па камоли некој друг :( порано само ми се јадеше кога бев во пмс а сега е страшно..примртив 3-4 месеци уназад кога сум во пмс почна ме фаќа страшна нервоза(читај раб на лудило)..ни крив,ни должен секој може да си го добие..расположение менувам постојано:добра сум,лута сум ти...оо душичка моја..не те сакам ич..ми се шета,не ми се ни излегува од дома итн.. :lol: :tmi: што се однесува до јадењето..па порано ептен се гледаше дека сум во пмс затоа што се што ќе видев од храна сакав да го јадам во истиот момент :D ..,а сега повеќе се приметувам по нервозата..изгледа тоа си доаѓа со тек на годините..,дури се зачудив како можам да бидам толку нервозна и се да ми смета,а најстрашно е да почне некој да ми приговара за нешто..епа го јал тогаш..жени бре шта чеш ]:)

[​IMG] :devil: :D

На ColoursOfTheRainbow му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.570
    Допаѓања:
    10.766
    Ова ми е ''омилениот период'' :rofl: :rofl: . Почнувам да се загрижувам како годините се зголемуваат јас по блесава си станувам, абе пола месец ми оде во ПМС :rofl: . Некни се расплачав брат ми оти ми донел од излегување јадење :$ , емоциите ми избија ептен е ај оди објасни му зошто плачам :| , се расплакав затоа што татко ми чешмата во кујната ја прави и ме нервираа звуците од тропањето, а не дека кој знае колку се слушаа де :sweat: . И секогаш во различно време се јавуваат некогаш пред, за време или после мензис. А колку е нормално да траат, мислам немој јас стварно да сум шлакната :rofl: :lol:

13. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Менструацијата не ми трае долго, ама затоа ПМС ми почнува 10тина дена пред да ми дојде :@
    Емоциите цело време ми се пинг-понкирани од моето срце и мојот мозок. Еднаш сум среќна и се е во ред, друг пат сум тажна и се ми смета и немам конкретна причина. И кога сум во ПМС сите ги плачам :!: Некогаш уста не ми се отвара и не ми се јаде, некогаш ми се иде и луѓе да почнам да јадам :D Станувам нервозна и гризам устата или прстите, или ги пукам прстите. Немам концентрација. Ми се лоше некогаш. И обично ден-два пред да ми да ми дојде ме болат јаниците или глава.

Прикачени фајлови:

• well.jpg
      well.jpg
      Големина на фајлот:
      137,6 KB
      Прегледи:
      164
  14. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.966
    ахаха мене пред да ми дојде сум неподнослива. Со сите се карам,не се контролирам што зборам,нервоза. Ако нешто не ми е погодено одма се нервирам. Ми се плаче, не ми се седи дома... :shake:

15. rak1

rak1 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    45
    Mи дојде денес, а вчера неможев да се поднесам ниту самата себе, а не другите. Плачев, се карав со дечко ми, мајка ми, па дури исо татко ми зошто не бил дома хаха.. Денес сум добра, но како ми се зголемуваат стомачните болки се повеќе ме тера на кавги...

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Многу е тешко да си женско. Неможеш да се контролираш во овој период.
    Сите ти сметаат, се те нервира. Амин.

17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Јака им душа на оние кои се во моја близина тој период :$ се ми смета, сите ми се криви, си плачам и за најмала ситнца (имам плачено затоа што фиоката на бирото ми се заглави) :tmi:
    нон стоп јадам благо, солено, луто, колку пати во 2-3 часот наутро сум варела макарони, шпагети :D
    и обавезно имам жртва на која и се истресувам за се, најчесто тоа е дечко ми, ама знае веќе ме научи и си ќути :)

На molikaMk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mac.mac

mac.mac Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    652
    ПМС - от денес ме стави на точка вриење, ми се чини дехидрирав од плачење а ако ме праша некој зошто и самата незнам. Си барам причини ... Ако нема (ретко се случува) си ги барам .. Гледам вести плачам, слушам музика плачам, пуштив филм абе не да плачев рикав. Страшна работа е пмс во комбинација со анкс.

19. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Се карам со сите.. мислам дека дечко ми не ме сака, дека не се грижи за мене и му плачам нон стоп.. Дома моите мислам дека ме мразат најмногу на овој свет. Луѓето околу мене како да не постојат,како секој да сака да ми наштети,се мразам себе си,ништо не ми стои што ќе облечам,а за косата па да не зборам. Најкриво ми е што ПЛАЧАМ и тоа МНОГУ. И дечко ми си мисли дека сум слаба во карактер, дека неможам ништо да издржам и јас ПАК плачам.....

На JollyGirl, GirlLove, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Најслично на мојот ПМС. :rofl: Ама пу пу пу да не се урочам, со месеци веќе го контролирам и не сум таква, не ме контролира тој мене. Дај Боже да остане вака. :lol:

На Yeeah му/ѝ се допаѓа ова.