Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. Ani113

Ani113 Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas nemam problem ni bolki so ciklusot, no so PMS poluduvam. Glavata me boli, nervoza, apetit... So pocetok na ciklusot se pominuva. Pred 3g bev vo USA i bev angazirana na mesto kade nemase prostor za PMS. Otidov na tamosen ginekolog i mi prepisa BeYazz antibebi piluli koi go resavaat i PMS. Tolku mi bese ubavo, ni poduenost, super koza i kosa, site simptomi isceznaa. Gi piev cela godina. Koga se vrativ vo MK mu go kazav iskustvoto na mojot ginekolog koj me razocara deka BeYazz ne postoi vo MK. Skoro ist sostav imaat Yazz i Yasmin, samo da dodadam tabletka B6. Probav nekoi 4-5 meseci. No efektot e preslab. Sledno planiram ako moze on line da gi naracam. Samo zena moze da ne razbere.... Mazite samo se zivciraat so nas i PMS :(

2. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Мене овој месец ептен ме подбра. :( Покачен притисок, забрзан пулс,осип по кожата и се разбира лекар па и инекции и тоа четири, во комбинација, разделени во два шприца. :whew:

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Девојки како се справувате со нервозата во овој период: Дефинитивно сакам да намалам, дури и за најмала глупост се нервирам. Како да се справам незнам, пола се контролирам а пола пред да дојде менструација боље да бега од мене. Толку налив на енергија и нервоза и сила мислам можам џам да скршам. Чаре?

4. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.002
    Допаѓања:
    51.836
    Напиј се бедоксин, диши длабоко, одмарај колку што можеш повеќе и игнорирај ги негативните луѓе.
    И почни го денот со вежбање, да се ослободиш од негативната енергија.
    Вежбај јога.

На tessie и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. Teodora29292

Teodora29292 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Чај од маточина... мноооогу чај од маточина... ете така јас мојот го терам. Смирува и опушта бар малце... али некогаш и тоа малце значи многу. Посебно кога ќе почнам да се однесувам како некој психопат што во секој момент може масакар да направи.
    Ако ти се приспие да знаеш дека е од чајот... мада.. мене ми годи затоа што ионака тие денови од нервоза сон не ме фаќаше.

На crimson, Mishela и buba4e89 им се допаѓа ова.
  6. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Nema

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Леле тоа за сонот да не правиме муабет, се ми е пореметено, заспи во 3саат стани во 10 ко демек многу наспана свежа. И се така ме тераа и тоа една недела пред да ми дојде и кога ќе ми дојде главата ме боли многу...

На Teodora29292 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Teodora29292

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    А имаш забележано некоја промена ...да имаш помалку/повеќе болки?
    Јас последниве неколку пати имав полесни периоди, во смисла можев да се движам, ја немав таа болка како порано, али затоа пмс ми е ужас.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Да, некогаш ме боли многу,некогаш не. Но зависи се тоа од период до период. Имало период не можам да дишам или да се движам.

10. Devil's Mistress

Devil's Mistress Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    181
    Јас кога сум во ПМС ,па тоа е страшно да се гледа само јадам,и менувам расположение на секои 5 минути о слушам секој шум што постои и имам некои убиствени нагони.Како Хулк станувам ,урлам на сите и добивам некоја неверојатна физичка сила.И спијам по три саати а се чувствувам одморено.А за време на менструацијата понекогаш ме болат градите и првите три дена стомакот буквално ме кине.

11. Teodora29292

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Хаха која царица си... мене досега не ми се десило да чистам... али затоа зимам да плетам, уклучувам дота и ме нема некое време... мирна ми е главата, а ако изгубам, уште полошо е..
    Открив едно сајтче, караокепарти... па кога онака ќе се осетам безвеза, си одам и си пеам ... ионака никој не ме слуша... бар си наоѓам занимација што ми ги опушта нервите

12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.050
    Допаѓања:
    3.911
    Mene pred da mi doaga samo mi se jadi imam apetit epteen :| a i stomakot mi e naduen i imam gasovi dali na nekoja i se slucuva istoto?

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    На мене :D

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kala.

Kala. Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    319
    Си го најдов лекот за ПМС :rock:една таблетка витамин Б6 на ден, уживанција8)

15. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Јас+ПМС=апокалипса :worried:
    Тешко на оние што се во моја близина, дечко ми најмногу го крка кутриот :tmi: му се лутам де зошто не ми се јавил, де зошто отишол на кафе, де зошто игра, катастрофа сум.
    И нон стоп мислам на секс :$
    ПМС без плачки не поминува, плачам затоа што е жешко, затоа што не знам што да јадам, затоа што дечко ми не е тука, имам плачено и на онаа рекламата девојчето ко го изгуби мечето у паркот :lol: не знам за што беше рекламата.
    Постојано сум пред фрижидер и јадам се и сешто, благо најмногу:D
    Дечко ми ме научи и ќе ми донесе чоколадо и решен проблем :lol:
    Се расправам со сите, сите ми се криви за нешто.
    И многу ама многу сакам да готвам 8-| само некои рецепти си измислувам, експериментирам и после се лутам кога не сакаат да пробат ]:)

На the drummer и molikaMk им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Нервоза, љубомора невидена, карање со сите со ред, депресија, плачење што да зборувам, јадење благо, мислам дека никој не ме сака, не сум им важна на никого....пуштам песни и си плачам, малку од малку ми доаѓа полесно и другиот ден очите ми се потечени и се нервирам и пак плачам :^):wasntme:

17. pepeturka123

pepeturka123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
    Ауу.. Нервоза огромна, без плачење не поминува никако, депресија, си мислам дека сум сама на светов, понекогаш си размислувам на бившиот дека јас сум крива за нашата разделба.. Јадам све што има во фрижидер, се лутам на секого за се и сешто и така..

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Најлошите денови.
    Нервози за секоја ситница- дечко ми е најмногу крив за се и сешто (јаден он едвај чека да поминат тие денови), болки во градите и нозете, лицето за никаде, кичмата премногу ме боли, плачење за се и свашта, црни и депресивни мисли на моменти, а на моменти хистерично смеење.
    Абе цела сум во дефект!
    Не можам самата себе да се поднесам.

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мене пред некој месец јако ме здрма, мислам дека сите можни симптоми ги имав и тоа во најлоша варијанта. Дури и несоница ми се јави, не можев со ноќи да заспијам, иако бев уморна. Не ми се случува тоа многу често, па не ми беше јасно од што ми е. Ми текна да проверам да не е до пмс-от, и на листа со сипмтоми читам Проблеми со спиењето (инсомнија). Еве и сега ми се случува истото, ептен уморна си легнувам, ама само се превртувам во кревет и не можам да заспијам.

20. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Ne mozam da se najadam menuv am raspolozenie prvo se smeeam posle placam me mozam da spijam..