Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.622
    Допаѓања:
    167.478
    Веќе два- три дена сум во ПМС, уште два и ќе прекини тортурава.
    - Јадам небаре трудна. Врти- сучи само фрижидер отворам. :whew: :pizza:
    - Ме нервираат ситници. Нагласувам, ситници.
    - Неможам да држам една позиција, ни да носам градник, де болат палените, де чешаат, крај не им се наоѓа.
    - Неможам да терам нормален муабет зошто има 90% шанси да сфатам се пресериозно, да се издерам и да се расплачам после то.
    - И ми се оди надвор и не ми се оди, и ми се чита и не ми се чита.
    - През ден постојано сакам сама да сум со храната до мене и да менвам серија/ филм/ книга/ игра цел ден колку помалце да се нервирам и шансите се 99% дека ќе престанам да гледам/ читам/ играм штом нешто не е како шо сакам и да се расплачам. :?:
    И најмногу ме нервира ако еден месец пазам шо јадам, вежбам, намалвам кила, ама се враќам ова седмица. :worried: Ама ај, се навикнав. Па после откако ќе дојди тие два дена залак в уста немом да клам па некако се изедначува. Кога ќе дојди како камен од душа да ми паѓа.
    Палениов ПМС, од еден излегувам во друг влегвам, мн набрзо ми иди :@ И после лоша сум била, ха бе.

edit: Неможам ни веѓите да одам да си ги искубам од се шо боли па морам до Среда да чекам де (facepalm)

На angelche16, SimonaTino и tockaAa. им се допаѓа ова.
  2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Кажете нешто ефикасно за ублажување на ПМСов. Премногу сум нервозна, не можам да се контролирам, не можам ни да спијам. Чувствувам како цело тело да ми гори, како да се измачува телово за да добијам. Имам апетит, а не можам да јадам од напнатост и нервоза :(:(:( Не ми оди на место...
    Поспана сум цела а не можам да спијам. Дури гледам сега почна и херпес да ми излегува од нервоза.
    Со сите се испокарав и плачам цел ден.
    Вечер пред да легнам си реков 2 бедоскини да се напијам, а нешто друго да препорачате? Вие како се справувате?

На SummerGirl12 и SimonaTino им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Мене расположението ми е на место, али градиве неподносливо болат. А пак апетитот не ми е на место.
    Денес ништо нема да изедам, а утре ќе можам една цела торта и две пици
    :D:D

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.405
    Јас сум во иста ситуација мила..
    Уште што не пробав ..
    Пред да добијам ми е најголем кошмар значи многу лошо се чуствувам и повеќе неможев да трпам .. бев на гиниколог таа ми препорача да пијам апчиња секојдневно .
    Апчињата се викаат агнес коштаат околу 300 или 200 и нешто денари мислам не ме фаќај за збор и се на природна база во едно пакување имаш за два месеци секојдневно.
    Немаат никакви штетни реакции и се многу слаби на прирпдна база од билки мене многу ми помогнаа за пмс ов повеќе ги немам истите симптоми сега ке одам на преглед за да ми кажат дали да ги продолжам би требало да ги спречуваат и цистите во јајниците за ова незнам дали ми помогнаа бидејки ке одам на контрола да видам . Геникологод ми кажа дека после некое време имаат ефект бидејки се многу слаби. Ти препорачувам и на тебе и на сите други кој имаат ваков проблем но секако прво треба да си се консултираш со матичниот.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    јас сум во ПМС, градиве не ме болат... само имам чудни вртоглавици... ви се случило на некого случно? многу сум исплашена :/

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.055
    Јас немам пмс ,секогаш ми е се полно и рамно :D 8)

На the drummer му/ѝ се допаѓа ова.
  7. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    19.655
    Нервозна сум многу,осетливи гради,болки во стомакот и грбот,акни на лицето.Со еден збор У-Ж-А-С !

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    @sheis Не се секирај.Кај секоја различно.Некоја осеќа болка во градите пред циклусот,некоја за време на циклусот.Истото е и со вртоглавиците.

На sheis му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sheis

sheis Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    244
    ти благодарам :* но мене никогаш не ми се случило ова со градите, а за вртоглавици скоро секогаш :)

10. bella96

bella96 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.027
    Јас ретко да имам вртоглавици,а ти напомена скоро секогаш,што значи кај секоја различно.Нема место за паника.Уживај си.^_^

11. marijaaxl

marijaaxl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    741
    секој пат исто, никој неможе да ми се приближи :devil: чоколадо и благо и само тоа, се преселувам што поблиску до фиждерот, околу мене има џемпери кебиња и кратки шорцеви, зависи како ќе ме удре мозокот:fubar: излегување нема или ако излезам или сум :^) или :D

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Јас не плачам, ама за тоа сум екстра нервозна... Зборам многу и никој не смее да ми иде "контра" зошто "тешко" него... Леле незнам уште кој не ми се почуди на лудилово мое
    Глава ме боли од нервоза, грбот, раце (од чистење), нозе, дури и прашинка ме нервира уф...

13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.622
    Допаѓања:
    167.478
    Мех последниов ПМС убедливо најлош ми беше. :puke: Па не се трпи ова веќе.
    Со се живо и диво почнав да се карам па два дена од дома не излегвам ради „безбедносни“ причини. (facepalm)
    @vitamina од следниот месец јас ќе одам до кај матичната да се консултирам и веројатно ќе земам. Обично сум сталожена личност ама на ПМС се од себе вадам. :@ Thanke :l:

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.405
    Слободно прашај ја за мислење за овие таблети не губиш ништо само добиваш на природна база се и се слаби но помагаат јас после првиот месец веднаш се почуствував подобро значи не скроз но симптомите ми се ублажија дека дека подобро се чуствувам а верувај ми и јас бев како тебе само се јадев и се ме нервира буквално сега е многу подобро докторката ми кажа дека после 6 месеци дури во целост ке ми помогнат и не само за пмс ов туку и за цисти се супер. Со тек на време се се врака во нормала но бидејки е послаби треба да се пијат повеке месеци. 365 ги купив последен пат а верувам дека во др аптеки се и поефтини но тие се за два месеци.

15. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.622
    Допаѓања:
    167.478
    А постојано се пијат? Или само во ПМС?

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.405
    Секој ден насабајле на празен желудник. Не се прави пауза. Но не се штетни не се ни хормони составот им е од некој билки. Ако те интересира поетално ке ти пишам во инбокс.

17. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.403
    Допаѓања:
    9.322
    Јас кога сум во ПМС премногу сум нервозна ама не го покажвам тоа, не можам да се изнајадам :D:D не којзнае какви промени :rofl::rofl:

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.652
    Допаѓања:
    79.504
    Интересно е што некогаш има промени во однесувањето а некогаш нема. На почетокот од врскава ми варираше расположението и емоциите, дечко ми ме запозна како сатана :D Се нервираше и тој заради мене и му реков да не се гледаме во тој период од месецот но рече дека ќе се гледаме и ќе ме трпи ако треба :D Но сега не сум лоша како тогаш, долго време нормално функционирам :D

19. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    koga sum vo pms ponekogas sum mnogu nervozna ,se mi smeta,depresicna sum,dushata mi se trese,mislam ke poludam.....hahaha

20. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Јадам, јадам, јадам, јадам...
    Не можам да престанам со јадење!
    Инаку, јадам по два пати дневно во обичните денови, ама пред да добијам и 6 оброка не ми се доволни! :(

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.