Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. Zastitnicka

Zastitnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2015
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    17
    И јас сум во ПМС ќе полудам :( ...а имам заприметено дека имам вртоглавици и низок притисок секогаш пред да добијам..незнам дали е ова нормално ама е неподносливо :worried:

2. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    2.511
    Допаѓања:
    10.358

На LollySky и buba4e89 им се допаѓа ова.
  3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Јас последниве месеци најголем проблем имам со несоницата :( Сè можам да поднесам - и зголемен апетит, и нервоза, и напнатост, и подуеност и mood swings и сè. Aма кога умирате за сон, а не можете да заспиете - е тоа е најтешко. Овој месец по идејата на Лилит си инсталирав апликација за полесно заспивање, ја одбрав Alarm clock sleep sounds. Има најразлични опции, јас обично бирав balcony rain, а во позадина малку да се слуша small birds. А бе уметност создавам :D Шала на страна, зборот ми беше дека функционира чудово. Откако првиот ден спиев 3 саати, викам морам да пробам некоја ваква апликација, може ќе помогне. Втората и третата вечер убаво се наспав :)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Јас па два дена не спијам ко човек,ама приметив во ситуации кога ме јаде нервоза јас сум смирена,мирна и не избувнувам.Ми се менува пмс-во и многу вода пијам и ми е ладно.
    Дури кога ќе ми пробие тогаш се ми се враќа во нормала.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GrungeGirl123

GrungeGirl123 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    11
    Ејјјјххх, да не ме фатиш во таа состојба:rofl:
    Како активирана бомба сум, викам, се дерам како хистерична будала, и нема да помине ни еден пмс период без да се скарам со некој...А па за апетитот да не збориме.Еднаш, и тоа у зима, ми се пријаде благо и како ненормална у 11 вечерта, скитав по улици само да најдам отворена продавница...Нема дискусија овде хахахаха :!::x:rofl::rofl::rofl:

На LadyInTheDark и LUCERKA им се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Овој ПМС од месец во месец нема милост. Па баш тој период ќе се најде нешто за мнооогу да се нервирам (што и во нормална состојба би се изнервирала) и да плачам. Дури се тресам од нервоза и плачење, и мора апче да барам.
    Ете некои ситници при нормала состојба ќе ме изнервираат малку, ама сега се тресам треперам цела :x
    Ми доаѓа да си лежам тие денови и подобро пред никој да не се појавувам, пошто сигурно ќе се испокарам. Дури и со продавачки почнав да се карам. Чекам да ми наплати, а таа застанала и си решаваат некои проблеми со колешката, се надвикуваат, им фалело детергент...леле кога избувнав, кога и се пуштив да побрза малку и да ме види дека постојам пред неа :x сега ми е срам кога ќе ми текне.
    Еднаш имав дури и на факултет, пред професор таков напад на нервоза.
    Ми се поклопуваа две предавања, и мораше малку порано да излезам од првото за да го фатам второто (што ми беше задолжително). И проф ме виде дека станувам и ми рече: А сега од список да те избришам дека си одиш? (можее и на зезање рекол човекот), и јас цела како што бев нервозна, со повисок тон: Како мислите така правете, си излегов и од провевот+нервоза, кога ми трасна вратата :x мислам се распадна цел ѕид...никогаш повеќе не ми рече такво нешто.

инаку сега ме чеша цело лице (а многу ми е чисто никогаш сум немала проблеми со лицето), некогаш сум емотивна, ама сега сум баш ладнокрвна и многу нервозна. Мислам срцето го чувствувам како ми се стега од нервоза, ќе се отрујам ако не ми дојде побрзо.

7. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Подалеку од мене кога имам ПМС.Не можам да се контролирам,многу сум нервозна,не можам самата себеси да се поднесам во овој период.За јадење не јадам премногу,не ме тера така,инаку имам многу желба за ..... знаете,ме боли стомакот,добро,секогаш различно понекогаш имам многу јаки болки,некогаш па само со едно апче и ми поминува,сега дека вежбам понекогаш се малку појаки болките.Друго,многу се потам и подуен ми е стомакот.Па недела дена сум во ПМС за неколку дена менструација,е па не е фер.Треба да пијам некои апчиња за смирување во овие денови.

8. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Дајте предлог за спас во ПМС, полудувам, со сите се расправам, се ме нервирам, се на лошо мисла
    Некој да имал позитивно искуство со МагнесанБ6

9. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Добив некна а пред да добијам 4-5 дена значи од тој ПМС мислев дека ќе полудам,цело време ми се јадеше благо,налутена сите ќе ѓи испотепам,нервозна,депресија нешто цело време,плакав без прична,и по цели денви нервоза и секако нерасположена и сакав да сум сама се затворив во соба и несакав никој да ми пречи.Но утредента добрив и се беше во ред си бев расположена,насмеана. :)

10. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.149
    Допаѓања:
    50.526
    Со овој ПМС преку глава ми е:devil: немам желба за ништо, нерасположена сум. Вчера цел саат сум плачела, а немаше причина, се се лутам, карам незнам како ме трпат. И се нешто ми се јаде овоа ми текне она неможам веќе :whew:

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.891
    Допаѓања:
    15.803
    Дали е нормално и кога ќе ми дојди,првиоти вториот ден да чувствувам голема нервоза,напнатост,безенергичност и,болка во јајници плус не сум спиена од болки и бранови на жештина?

12. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Мене најголем проблем тогаш ми се подуени и болни гради. Имам големи гради, а сите со големи гради знаат како е, стануваат потешки и болни.Само чепни ги одма знаеш пмс. Исто и знам да бидам преемотивна тогаш, може се да ме расплаче. За карање не сум приметила баш дали се ми смета тогаш, ама сум понервозна од вообичаеното.

13. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Да не знае некој случајно што повеќе треба да се јаде, а што да се одбегнува за да не ги чувствуваш олку многу симптомите?
    Имам читно дека благо не се јадело, ама нешто друго покорисно некиј да каже?
    Oва не се поднесува веќе, и што е најтрагично тоа мене ме конттолира, а не јас него.
    Толку сум чувствителна, емотивна, нервозна што сама не се поднесувам, а не па некој друг.
    Кажувајте што да се превземе за ова... Каква исхрана, може некаков вид на вежбање да не има за олеснување или нешто за пиење... Настрана апчиња сакам вака да пробам, ам тешко ми оди.

14. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.267
    Незнам јас сум болна или со сите е така :D Луге јадам ко ненормална, се живо и диво пред мене. Посебно благо, се давам,незнам од доста. Благо солено се мешам се чудам самата на себе како е можно. Се осекам подуена у стамот у лицето, буквално у се. Се нервирам што 2 недели јадам јадам и само јадам 8-|

15. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004

хехе, мислам дека сите така и јас така се осеќам подуено, јадам многуу и како ништо да не ми стигнува како да ми се јаде уште и уштее и си викаам "нели е доволно ова што го изедее" ноо нее дур не добијам не запира :(:D

16. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.917
    Znam deka sum vo PMS samo po toa deka sum emotivna i melanhonicna denta pred da dobijam a ja retko sum emotivna i koa koa ke mi dojdat solzite ke iskocat emociitw znam deka pred dobivanje sum hahahah inace bolki nemam ne sum ni poduena samo liceto toj period sto mi se pravi so akni

17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Go mrazam pms-ot.Nemozam jas da se trpam a ne nekoj drug.Zedov b6ama nisto.Mnogu sum nervozna,razdrazliva nemozam da se podnesam.A ovaj mm uste ne me nauci pa se kara so men.Ke poludaaaaaaaaam.

18. dd1234

dd1234 Нов член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Нормално ли е што немам пмс симптоми? Секогаш ме болат градите и ми се појавуваат мозолчиња барем 4-5 дена пред менструација, сега градите многу малку ме заболија на денот кога треба да добијам. Околу две недели внесував магнезиум со б комплекс, па дали е можно тоа да е причината?

19. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Буквално се мразам себеси кога сум во ПМС, бидејќи тогаш јас не сум јас.
    Менувам расположение, варира од тага до среќа, па се до гнев и бес.
    По природа сум многу мирољбива, ама тогаш да не ми стапнеш на жуљ, од една ситница јас цела караница стварам.
    Ич не се сакам!
    Све погрешно сфаќам, и наајвише ми паѓа жал за дм кога се карам за без причина.
    Но, тој етолку срце што ми вели: Знам дека не си ти, туку ПМС-от.
    ПМС - у Пичку Матер сум (во превод)

На Crna Dama и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    106.218
    Ова ќе да е причината што сум ваква денес :@
    Да побегнам сама од себе ми доаѓа!!!

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.