Долниот дел од стомакот и половината како да ме стега. Ајде тоа не е проблем огромен туку многу ми се лоши имам чуство како да ќе си ги иповраќам јајниците( извини сега вака)
Јас претходниот месец бев така. Ме мачеше 10 дена со сите можни симптоми, мислев ќе умрам..Сега овој месец повеќе вртоглавици имав, ама од петокот веќе ми е полесно.
Дали некој има искуство со рефемин таблети, случајно ми излегоа читајки за чајот од црвена детелина, дали имате искуство. Секако без консултација со доктор не би земала Сега ги најдов на интернет, барав таблети за ПМС оти полудев веќе и ги најдов, веднаш во темата влегов да прашам за искуство. Гледам дека поодамна си пишала ќе те замолам кажи ми дали има ефект @vitamina. Јас полудувам во овие денови, ако има ефект да одам кај докторката да ми даде одобрение, еднаш и барав за ПМС таблети ме прати на психијатар кај маж и . Не ми е тешко ниту срамно да одам и на психијатар ама да пијам асентра за ПМС симптоми, подобро вака ќе се мачам овие дена
Јас се препотувам небаре сум во менопауза. Кошмари имам. Плачам. Напната сум по цел ден. Начсито имам чувство дека полудувам.
Мене исто минатиот месец имав на 22 дена циклус, овој месец на 32 дена. Редовен ми беше циклусот до пред 3-4 месеци и наеднаш почна да ми се менува да станува нередовен од не знам која причина.
На мене на гинеколог ми рекоа дека е ок кога го имав овпј проблем. Обично се случува во стресни периоди или порано или покасно да започне.
Тоа јас не би можела да ти кажам. Најдобро е да се консултираш со гинеколог. Мислам дека прочитав дека се ти е проверено и дека е ок, па веројатно е нешто моментално.
Dali vo vreme na pms mozat da te bolat koskite e ko blaga temperatura sekoj mesec nesto razlicno mi se slucuva