Даа, мене овој симптом ми се појави една година после порагајот и мислев пак сум бремена . Еве и оваа недела сум дежурна во ноќта баш поради оваа причина, таман заспијам пак трчам до WC, ај денски толку не ми е проблем ама ноќе пукнав за спиење
Vo vreme na pms i vi vreme na mestrualem ciklus dali nekoj ima bolki vo koskite zglobovite nozete edvaj odam ne znam sto e ova vise
Да пробаш со редовно пиење на магнезиум, дали ќе се намалат. Го има во ДМ,некои Тинекс, Био космос. http://www.biocosmos.mk/magnezium-hlorid?search=магнезиум
Девојки, да ве прашам дали и кај некоја од вас ви се појавуваат модрици по телото додека сте во ПМС и исчезнуваат со завршување на менструалниот циклус? Ова ми се случува секој месец, најмногу модрици ми се појавуваат по нозете, но на допир не ме болат и потоа исчезнуваат со завршување на циклусот.
Можно е да се случи, но треба да се исклучат и други состојби па да се препише дека тоа се случува од ПМС.
ок...ПМС....ама девојки, дали после циклус, деновите кога ви завршува имате потешкотии? Омалаксаност, тремор, главоболки и тахикардии? Мене вчера ми беше УЖАС денот. Во фаза на минување ми е циклусот... Ама циклус немав едно 6 месеца
Како се справувате со ПМС - от? Во ПМС сум и не можам да си го дефинирам расположението - час сум пресреќна, час се плашам дека сум на раб на депресија. Или премногу сакам да сум опкружена со луѓе или не можам самата себеси да се поднесам, а не пак некој трет... Сево ова претходно набројано, од месец на месец, повеќе и повеќе интензивно! И секогаш кога ќе се случи, ме прогонува стравот од депресија. Тоа ме загрижува.
Дали е можно во ПМС да качувам температура? Два три дена пред да добијам имав 37,0 до 37,5 максимум, ама константно имав темпертура. Правев крвна слика, ддимери, црп тоа се` ми е океј.
Јас кревав до 37,5 прво мислев корона е. Добив денес и имав прееска малце 37,0 ама сега немам. Дека претходно немам обрнувано внимание везе немав дали ми се качувала.Не сум се осеќала ни топло.Ама сега баш ми чуреше главата. Сега ме утеши малце, ако продужи и деновиве ќе идам на доктор.Фала
Дефинитивно, мене треба да ми дојде утре, веќе 4-5 дена имам 37-37.4. Се спрема Со години веќе вака е сега мене и многу ме утепува ама... Тоа е.
Колку дена пред мензис ви се појавуваат симптомите? Од кога е нормално да се појават и покрај тоа што се ненормални симптоми Јас на пример две недели пред да добијам на кратко имам некој симптом, еве сега сум 5,6 дена пред добивање имам мачнини. А некој месец немам никаков симптом само што многу ретко се дешава Ова хормоните се лудило