ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    Дали некој ги има пробано Фемисан А капките, пишува за ПМС се?
    Се мислам да ги пробам, може ќе ми реши проблемот и маката во ПМС :^)

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    Колку често ви се случува ПМС симптомите да ви следуваат по завршување на циклусот?
    Јас пред некоја година така имав де во овулација или по завршување на циклусот. Нервоза, вознемиреност, на плачка се ме тера за ништо а иначе не сум плачка.. Се до пред два месеца ми беа пред циклусот и кога добиев за ден, два се враќам во нормала.
    А сега последните два месеци физички симптоми пред добивање, а психички сум никаква откако ми завршува некој ден, буквално како издишан балон и само гледам што да се карам и со кого . Прееска на реклама се раскинкав а вчера ми заврши :@
    Стварно не се издржува :worried:

3. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    42
    Значи секој месец е различно, ако едниот пат сум немала толку изразени симптоми пред да добијам ќе имам одкако ќе ми заврши па потоа нареден пат пмс ќе вријам и така со ред

На anggell и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    Леле и јас сум така, и чудно ми е некогаш викам дали е нормално, на гинеколог редовна сум, па и тоа прашав, демек нормално било ама јас и покрај се не се чувствувам нормално. :|

На december и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    11.837
    Дали помагаат капките од валеријана за опуштање на телото? Ако некоја користела, да сподели искуство?

6. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    42
    Хормони тоа е, се ме нервира околу мене и самата себе неможам да се поднесам :D

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    Јас чај имам пробано, опушта ама јас имам низок притисок и дури страв ме фака како ме малаксува.
    Затоа не ми се допага, многу ги фалат капките, исто и за Фемисан С прочитав дека за ПМС се, се мислам нив да ги пробам. Купив Лунерба апчиња пред пола година, ниедно не пробав имам голем страв од апче за смирување :tmi:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    11.837
    @anggell остави, мене ми се споија и ова згрчувањето и несоницава, сега сум заникаде. И таман се радувам кога доаѓа крајот на пмс-от, ама циклусот буквално ме убива. Не ми помага ни кафетин, ни б-комплекс, ни витамин ц. Денов еве едвај го минав, не знам утре како.

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    Мене физичките симптоми не ме плашат толку колку физичките. Мене ме маваат и панични во ПМС, тоа ми е најтешкиот дел :sweat:

На december и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    11.837
    @anggell од година на година бетер оди..

11. Belo krilo8

Belo krilo8 Нов член

Се зачлени на:
    5 јануари 2024
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    Дали само на мене ми се случува или има и други со слични проблеми, пред циклус имам болки во нозе, циркулацијата е катастрофа, цело време ми е ладно и пред да почне имам топлина ко температура и се така додека да добијам после се е нормално.

На Iva2020 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    ПМС симптоми ги има многу, ако си приметила дека пред циклус и после се враќа во нормала значи ПМС е.
    Јас пред некоја година секој ПМС како настинка да ме фаќаше, треска, тоа ми исчезна, па ми се јави болка во мускулите на нозете. Сега ништо од ова немам имам сосема други симптоми. Симптомите се менуваат со текот на годините. Следи кога се јавуваат.

13. Sophitas

Sophitas Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    1.259
    Лунерба-дневни и ноќни,тоа се суплименти,не се тешки лекарства,не се како диазепам,може да те потсмират,никако да те успијат,од искуство.Помагаат при стресни ситуации.Биди без грижа,слободно напи се,ништо лошо нема да ти се случи.:)

14. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Што пиете за болки во пмс? 7 дена со болка во кичма, пробав аналгин, кафетин, вентор, парацетамол, ибупрофен, дуклодуо, дексамен. Ништо не помага. Се разбудив во 3 со болки не можам да спијам уште од грб.

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    Јас пијам налгезин, појако има и налгезин форте ама тие се од 500 многу јаки.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    Покрај сите глупости највеќе се нервирам што последните денови јадам свашта, апетит 100 ка, не ми е за килажата која секако ја немам (lalala), се нервирам што толку внимавам на исхраната што за 10 дена направам лом со јадење. :@
    Ме фака стрв за глупости, во овие денови како да не сум видела храна :drunk:

17. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    И јас сум истата. Циклусот треба да ми дојде за 6 дена,а јас веќе два дена умирам од болки и во стомак и во кичма. Ништо не ми помага. Една тапа,неубава болка,ме омалаксува. Јас имав пред 1 месец операција лапараскопска,каде што ми отстранија адхезии,па сега се плашам да не се вратиле пак,да не ми е од тоа болките,или ова се типични пмс?, незнам,ептен на психа ми мава. Сум имала болки пред да дојде циклусот ама со апче ќе поминело,сега со ништо живо не поминува

18. Edinstvena.

Edinstvena. Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Дали е нормално преголема нервоза и стрес да се има во ПМС ?

19. Manako2

Manako2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    6.182
    Да

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.411
    Допаѓања:
    10.446
    Нормално е, кај мене ретко се јавува нервоза ама кога се јави се плашам од самата себе. Најчесто во таков период сум многу плашлива, вознемирена од се се плашам, паничам без веза, некои црни мисли што ако се случи... па сценарија во глава, мислам дека нема никој полош ПМС од мене :@. Ако не е ПМС, во овулација ова ми се случува, катастрофа.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.