ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. PuzzleGlow

PuzzleGlow Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2025
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    32
    Samo sto dobiv a nemam apce ;( celo maalo go svrtev nema otvorena apteka :( so meditacija ke probam :sweat:
    Inaku samo prvite nekolku casa imam jaki bolki, nemam ni promeni vo raspolozenie, nitu apetit namalen ili zgolemen, i
    skoro sekogas tocno mi doagja so den/dva razlika maks a pred toa nisto bukvalno ne mi se slucuva :D

На Melissa_39 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    3.049
    Допаѓања:
    9.857
    Недела дена отприлика, но ублажени се, се трпи да речеме. Ама тие неколку дена шо ми се баш пред сам циклус, хаос сум со хормони.:tmi:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Melissa_39

Melissa_39 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2023
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    114
    Svari caj I stavi sise topla voda na stomak

На PuzzleGlow му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.727
    Допаѓања:
    10.512
    Дали повеќе се потите во ПМС, и потта повеќе ви мириса? Не можам да се поднесам, ова понекогаш ми се појавува, ама страшно ме иритира.

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    12.658
    Јас во ПМС затоа што сум константно напната, се потам седејки и што и да ставам во тој момент самата себе не се трпам, затоа често сум под туш. Мислам и туширана додека се облечам веднаш се испотам :doh:
    А потта иста песна како после порагај :sweat:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    12.658
    @nena2010 Мислам ти ги користеше магнезиум бисглицинат, последниот ПМС ми беше ужасен, најлош досега ама очекував затоа што бев со несредени хормони и доцнење од 10 дена. Ги купив неколку дена пред циклус, тогаш ги најдов кај нас досега ги немаше. Кажи ми за колку дена има подобрување?
    Јас тие денови што ги пиев дури некаде околу 4, 5 ден некаде осетив малку подобрување и после ден два добив.
    Инаку после колку време се осеќа промена? Да знам дали за нареден циклус ќе бидам во добрите или во лошите. Мене и топлото многу ми смета, па сакам да си ги пијам преку цело лето затоа што жешкото ми ствара анксиозност. Си ги пијам сега редовно, и се надевам нема да имам лош ПМС овој месец ова ми беше последна надеж или ќе си останам,, луда" во тие денови.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.405
    Допаѓања:
    125.358
    Jas gi pijam sekoja vecer i mnogu mi e podobro. Zeskovo od koza me vadi i mene..

8. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    53
    Дали ви се случува пред добивање 2-3 дена да ви се снижи притисокот,и минатиот месец еве и овој пат ми се снижува и сега плус жешкото леле катастрофааа...

9. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    1.167
    Дали некој ги има пиено овие и има осетено промени, подобрување на симптомите на пмс?

Прикачени фајлови:

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    12.658
    Каде ги има овие? Што состав имаат?

11. Dignidad

Dignidad Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    1.167
    Јас ги купив од ани фарм во капитол. Еве состав

Прикачени фајлови:

12. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    988
    Леле женички, кажувајте спас од емоционален ролекостер во ПМС. Значи не знам колку пати денес се смеев и плачев. Бев крв да ми зимаат таму се расплакав како мало дете. По патот си плачев, секаде си плачев. Денеска ми е и доста емоционален ден, плус сум анксиозна, овоа е лудило. Дали и некоја друга се соочува со сличен проблем или само кај мене е лудница. И што е најинтересно, прееска добив и ми прекинаа сите плачки пто ги имав денес.

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    12.658
    Витамини, помагаат колку толку.
    Магнезиум бисглицинат и б12 или магнезиум со б6 на синерџи. Не дека ќе немаш ниеден психички симптом ама подобро е. А како најдобро ашваганда, уживанција со неа, на сите ја препорачувам, само ако имаш проблем со тироидна не смееш да ја пиеш.
    Можеш исто и чаеви, јас неможам тоа, посебно камилица ми има многу лош вкус а ако си по чаевите маточина многу опушта, дури заспиваш.
    Јас не знам како е човек да нема ПМС, знам дека немав на 16,17 год. На 18 почнуваа веќе, највеќе нервозна и на плачка ме тераше, ама само еден ден ми траеше. Сега ова ми почнува после овулација, 2 недели :drunk:
    Кај мене и редовно пешачење помага, како нов човек сум тогаш. Сега пешачење дури од септември здравје :tmi:

На pianogirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    53
    Мене овој пат ме фати после менструација...ми каснеше 5 дена и сега сум катастрофааа,нервозна раздразлива ми се плаче леелеее...

15. Кејти

Кејти Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    5
    Дали една недела пред менстуација сте депресивни без сила а и со гадење односно постојано имам глад а и одбивност од што може да е

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    12.658
    Од ПМС, нормално е

17. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    988
    Да знам за ашвагандандата, ама за жал не смеам да ја пијам имам хашимото на тироидната. Со чаеви не сум пробала до сега, ама маточината знам дека ја препорачуваат за упиштање, за смирување и за добар сон. Фала ти многу на одговорот и на одвоеното време

18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.937
    Допаѓања:
    12.127
    Жени, ај совет.
    Имам упат за тироидни хормони да проверам и пролактин плус.
    Кога да ги направам според месечниот циклус, кој ден?
    Сега сум 13ти ден од циклус.

Дали е во ред овие дена?
    И исто така дали за пролактинот важеше нешто да сум наспана, одморена утрината, да немам многу физичка активност?

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    12.658
    Дали имате мачнини во ПМС одма после овулација? Досега имав една недела пред да добијам, ама па скоро две недели, ќе си пукнам. Се чувствувам најадено а по малку јадам,плус мириси ми сметаат. За 10 дена јас вака ќе пукнам :whew:

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    12.658
    Имам мал милион симптоми кој ретко некој да ги има. Ај психичките со витамини некако ги замачкувам, ама физичките :worried:
    Имам неконтролирани гасови 10 дена пред циклус, значи од дома не ми се излегува од мака :bandit:, ушите толку многу ме чешаат до шекнување, пазуви исто некоја болка во некоја точка, сега па на топлото уште толку од се ми е мака |( Мириси од километар чувствувам што во други денови ништо не осеќам, по цели ноќи во таван си зјапам што од топло што од симптоми. Во климакс којзнае што ќе ме крсти (facepalm)