ПМС (Предменструален синдром)

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srnicka24, 22 февруари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    18.557
    Добро, дали ова има врска со - си родила? Не си родила?

2. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.702
    Допаѓања:
    20.073
    Јас имам две деца, па еве пак си ги имам сите симптоми. :?:

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    18.557
    Немам родено зато прашувам........

4. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.702
    Допаѓања:
    20.073
    Зависи од жената, кај секоја различно.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SelenaGomez

SelenaGomez Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    1.978
    Не се поднесувам во пмс, буквално се мразам себе си, се ми смета, знам да се расправам а глупости, понекогаш знам и да се контролирам ама следниот пат ќе биде дупло, да наплати и за претходниот пат ако сум успеала да се воздржам. Физички последниве години немам мака, освен благи грчеви кои се издржливи, ретко имам и акни и болка во гради, ама емоционално сум катастрофа.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.822
    Допаѓања:
    16.247
    Не се грижи кога ќе родиш психички ПМС е повеќе од катастрофа, "да те утешам"
    Кај мене се случува да ме болат мускули, посебно на нозете. Еден период имав страшни болки, што мислев готово имам некоја сериозна болест. Во ПМС ме фаќаат сите болки и секаде, грб, глава, заби, стомак, мускули, ама мене ме мачи психички што ме отепува другото со апче ќе замаскирам. Грб кога ме фати ско не сум дома е страшно. Ако се наведнам ни напред, ни назад е до толку е а болки страшни.
    На пример вчера си оплакав некоја си невеста која ја видов кај сликар каде што на секоја слика плаче, па поштено си порикав а не сум плачка ич. Една инфлуенсерка гледам објавила како ќерка и плаче што братче ќе има а не сестра, па и на неа друштво и правев. Можеби па стварно психата ми е ептен излижана :rofl:

На Mumoftwo30 и GirlLove им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    64.083
    Истово е и кај мене, буквално сум во депресија и се плашам колку можам да западнам психички. :tmi: Не ми беше вака порано, не ни сеќавав кога сум во ПМС освен кога ќе ме болеа градите повеќе. Сега емоционален хаос, губам желба за сѐ, едно одење до маркет ми е претешко. Со душа чекам да ми дојди мензис секој месец за да ми олесни психички.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.822
    Допаѓања:
    16.247
    Ако ви трае ПМС 2,3 дена и не е толку за очај ама ако е 7,8 дена зборувам за психички симптоми, е право измачување. Третина од месец ти психички да си отепан е лудило.
    А тие што имаат ПЦОС верувам дека од нас многу потешко им е, не знаат кога ќе добијат и се постојано нервозни.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.386
    Допаѓања:
    18.557
    Море, мене ме фаќа уште од пред. 2 недели.... Нз како ќе се тера
    Јас природно сум плачка... Ама гледам да го занимаваме мозокот со друго нешто.... Се имам расплачено на нешто беше на пакување колбаси оти имаше некое животно. Свинче мало валјда.... Хахаа

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.