Јадам мноооогу,плачам без причина ( како минатиот пат почнав да плачам зошто се изнервирав дека сестра ми ми влезе пред мене во WC )
Devojki imam edno prasanje do vas vo vrska so temava, pred dve nedeli mi zavrsi mesecniot ciklus ,a eve dva tri dena jas pak sum vo pms (kako i ostanatite ve citav, uzasna sum site mozni simptomi se prisutni) dali nekomu mu se slucilo vo rok od eden mesec da dobie dva pati i da ja prezivuva golgotata na pms................ke odam na ginekolog megutoa do 15 e na odmor pa dotogas da slusnam nekoe mislenje Fala vi ve molam pisete nekoe iskustvo
Мене ми се има случено, пред некоја година, откако ми заврши, бев многу нервозна, плачев ко ненормална, ми се лошеше, напната (патував за Албанија) и таман циклусот ми заврши, за недела повторно. И одморот за никаде И така 2 месеци. Ништо страшно, ќе помине
Јас или се чувстувам многу тажна, или се смеам многу без причина. Почесто ми е да сум тажна и многу нервозна викам по сите ама поминува и по еден месец повторно истото -.-
Јас кога сум во Пмс значи незнам колку јадам а посебно болаго,никогаш не јадам благо ама кога ќе дојде ова незнам колку јадам,се ме нервира,и плачам за ништо ќе ми текне ќе се расплачам ко некоја матуфа
ufff ептен ми се тешки деновите пред да добијам...психички не осеќам многу промени ама физички и тоа како.....ми отекуваат градите,стомакот,нозете во последно време многу ми отекува и лицето...глава ме боли редовно пред да добијам и немам волја за ништо,само за лежење
Охохохохохохоооо... дедо мраз шема (надуен стомак и вреќа полна со храна). Осеќам невидена нервоза, мислам дека сум способна да раскинам тросед со раце, трескам врати, сите ме нервираат, јадам, подуена сум, ми искачаат милион бубулици... мераци мераци
Јадам неврзани работи. Надуен стомак. Расположение НУЛА! Се легачам по цел ден, не ми се излага никаде. Луѓе што ќе дојдат дома во тој период си помислуваат оваа ќе умре кај и да е...етен сум за нигде...
Болки неподносливи!!! сами солзи ми течат од што не можам некогаш да издржам.. затоа немам време да сменам расположение... не ми се јаде, не ми се пие, не м,и се збори, сакам само да ги преспијам а тоа па е невозможно... уффф
И јас имам среќа што немам проблеми во ПМС..може некогаш ама ретко така некој да ме изнервира па да се испокарам...инаку неам јас со тоа проблеми..Среќа
последниве 2 месеци ми отекуваат јајниците, али овој пат ми отекоа премногу а денес треба да добијам незнам дали е пмс пошто не ми се дешавало ова до сега или е некоја циста??? Мозе некако да ми помогнете?
не сум слушнала дека отекуваат јајниците од цисти не знам сепак прашај си гинеколог ...почекај можеби е заради тоа што треба да добиеш
ПМС-пред менструален синдром Девојки како се чувствувате во ПМС? Имате ли некои посебни потешкотии, промени во расположение итн? Јас моментално сум во ПМС, градите ми се потечени и меки и ужасно ме болат, депресивна сум, нервозна што уште не... (плус тоа под стрес заради еден ризичен однос)