Панични напади

Дискусија во 'Психологија' започната од anaantonia, 4 јуни 2013.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    16.546
    Пијам терапија, ама морам на контрола, не сум најсјајна.
    Многу ми е лошо.
    Мн стресни настани имав периодов.
    На 2 пати имам напади ама се контролирам.
    Гледам шо шо далеку од моб, компјутер.

Анемична сум.

А мене никој ми нема речено да проверам хормони.

Последно пред 1 год ги проверив.

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anonymousstr

anonymousstr Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    19
    Можам да кажам дека јас ги надминав, напишав на тема на анксиозност што се ми се случувало при панични напади, ама лично јас тргнав од тоа да си го средам животот што би се рекло, почнав повеќе да се опкружувам со работи кои ме смируваат и повеќе да трошам енергија на убави работи, отргнав личности многу, бидејќи ја панични напади здобив од лошо опкружение и постојани нервози ама премнгу нервирања и трескања, и некако пробував со месеци да се смирам и да најдам некој мир, бидејќи не можев на други да кажам низ што поминував зошто секако немаше да ме разберат почнав да се снимам самата себе и да зборам што ме мачи, па така после си ги преслушував и некако после знаев што ме мачи а што не и работев на тоа.

На NoirSerpentine, INNERBEAUTY и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    денес завршив во хитна,со тахикардија 153 ,сега испитувања ми прават ,ме интересира кога имате паничен до колку ви оди пулсот,јас се тресев цела внатрешно,ми жежеше се препотував,па студеше и после апче за намалување на пулс-бетаблокатор ,ми помина се

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Ууу многу баце ти ова. :o

Дали имаш ноќни напади? Синоќа имав цела се тресев, плус ме фати грч на стопало.:worried:
    Вториот пат поблаг беше само се разбудив и толку.

Не знам како да ги смирам, едно време престанаа сега пак. ;(

5. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    не ме прашувај имам ли,неќна вечерта ме здрма квалитетно јак ама пиев деметрин да се смири,од кога не пијам ад пак ми се вратија сите симптоми на анкс и панични,а пиеш ли нешто кога те дрма паничен?

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Не пијам ништо, само вода.
    Страшни се мислам дека се гушам, имам чувство дека ми се здрвува јазикот.

Некогаш пијам Б6 од 50мг и поради тоа што се јаки можат да се пијат само по потреба и на три дена. Многу се јаки,смируваат, те држат долго време смирена, имаш чувство на релаксација.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    е јас пијам деметрин зошто ако почнат да ме дрмаат навечер ,тљхикардија иде до плафон и после неможам да заспијам и затоа вака си пијам,а порано пиев и јас б6 во комбинација со магнезиум за опуштање,кога не го пиев деметринов али мн малку ме смируваше

На LittleMissSunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Овие немаат допирна точка со тие нашите б6, и ја ги пиев ама џабе нема ефект. Еве пробај да ги најдеш не идат на рецепт, околу 10€
    AD218E94-EFF5-4594-8F1D-0C5C0F91631C.jpeg

На mal.ecka, cresa-jagoda и Nena Jovanova им се допаѓа ова.
  9. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    E7ED075C-8CFD-406C-89CD-1A4C7F0D6513.jpeg
    јас што ги пијам се многу поскапи ,24евра али сепак го немаат тоа како што го има седативот кога ќр се напијам

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Многу јаки таблети пиеш,твоето е ипак и подлабок проблем. Се надевам ќе се ослободиш од сите овие работи и ќе оздравиш во целост.

На Nena Jovanova му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nena Jovanova

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    фала бубче ,истото и јас ти го посакувам ,ама тешко оди еве

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.429
    Јас имам панични напади кога сум во гужва или кога треба да испаднам во град да завршам некоа обврска. Гадно чувство. Почнува да ми лупа срцето брзо, ушите ми се затнуваат, си го слушам срцето како ми лупа, се гушам, снемувам воздух, ми се врте, мислам ќе се онесвестам. Некогаш застанувам и не ми е гајле дали ме гледат луѓе и го ставам фокусот на дишењето и во себе си викам смири се, нема ништо страшно, и дишам така додека не се смирам.

На poi и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.403
    И мене ми се случуваше во големи гужви ова. Или пример кога ќе излезам на забава, јас сум уништувачот бидејќи за брзо ме фаќа паника од толку народ и бучава.
    Одамна не сум излегла, но истото ќе биде сигурно. :|
    Повеќе како социјална анксиозност е моето. Ако некој надминал, нека сподели како.

На LoveRain му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Не знам дали е за тука прашањево, синоќа се изнервирав многу и како што лежев на креветот почна цело тело да ми се тресе буквално од глава до пети се тресев сигурно 15 минути, друго не почувствував како што е набројано во симптомите на паничен напад. После се смирив ама имав страшна вртоглавица. Прв пат ми се дешава ова и еве сега не можам да си објаснам што поточно ми се случи..

15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    3.227
    Сега во моментов доживувам нешто налик паничен напад. Почнувам да се губам од страв и лоши мисли, збркан сум, хаотично ми е, ми се иде да... Не знам што ми се иде!
    Многу, многу лошо чувство!

На IvanaaAA&*'' му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.386
    Шо праите кога имате панични напади?
    Мене овие два дена ми беа прелоши
    Мислам ќе умрев

17. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    За почеток да се промени ако се може средината во таква ситуација и да се разговара со некој близок што осеќаш. Ако ова не помогне што не викам дека е лесно и брзо и се повторува треба да се препише терапија од доктор.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    32
    Zdravo luge pomagajte denes imaf panicni napadi poslednive 5 meseci skoro ednas vo mesecot dobbiamo vakvi napadi losi misli mislam deka ke umram sekoj moment ne se so netreba da pomislam jas pomisluvam na najlosoto znacit nesum pozitivna licnost ni malku nervosi doma so domasnite so soprugot isto vezden vikajne se nesto im smeta da napomenam i pijam apoj za tirodina eutiroks 75 hipo sum dali mozebi e nesto povrzano so toa tahikardii imam tresejne race noze vo stomak kako peperutki da imam pomagajte sekoj sovet e dobre dojden

19. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    Психијатар за почеток

20. Ане.

Ане. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2021
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    1.522
    Здраво, сабајле возејки накај работа срцето почна силно да ми чука мислев ќе ми излета, почна да ми станува лошо. Се исплашив бидејќи немав моментално каде да застанам. Два пати едно по друго ми се случи кога тргнав да продолжам. Отидов на доктор откуцувањата ми беа 110, ми дадоа терапија. Сега за назад накај дома ми се случи истото, бидејќи подсвесно ми беше што ако пак го доживеам истото. Ова ми се случува прв пат и стварно сум избезумена, ми е страв да седнам во кола утре пак за на работа. Како да се справам со ваква ситуација, што би ме советувале?