1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Папаниколау (ПАП) тест

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Miss.Sweet, 20 март 2012.

1. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.469
    Допаѓања:
    59.149
    На Mia 21 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Фала ❤️

На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ако имаш инфламација како кај членката над мене заокружено наодот ти е уреден, ако треба да правиш типизација ќе ти пишува на наодот. Кога е вака, не значи дека треба да се прави типизација туку дека постои индикација понатака да има промени.
    Уреден ти е наодот, немаш ништо. Понатака ќе си следиш состојба, ако треба да правиш типизација ќе ви каже гинекологот.

На Mala30 и Mia 21 им се допаѓа ова.
  4. Mia 21

Mia 21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2021
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    122
    Фала ви многу

5. sara.so

sara.so Нов член

Се зачлени на:
    21 април 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Ми се појавија неколку кондиломи, но на ПАП тестот не покажа ништо за ХПВ и не ми кажаа да направам типизација. Дали секогаш на ПАП тестот покажува доколку некој има ХПВ и дали треба да се грижам бидејќи имам симптоми, а резултатот е во ред?

6. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Jas imam 23 god prv pat lani zapocnav so odnosi I posle 4 meseci pravev pap test nekade vo avgust se bese vo red nemase nisto na pap testot. E sega dali ako sum celo vreme so istiot partner imam odnosi retko dva pati vo mesec najveke znam deka toa nema vrska no ajde da napomenam. Bi mozelo na sledniot pap test da ima nesto loso? Znaci ne mislam na nesto kako kandida taa moze da se dobie I bez odnosi mislam na nesto kako hpv ili drugi polni bolesti? Dali e mozno takvo nesto toa me plasi I pokraj toa sto sme si edinstveni partneri? I dali mozam uste sega da idam da pravam ili mora da dojde mesec avgust koga sum pravela I lani?

7. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    54
    Nemas potreba da cekas da dojde mesec avgust, spored mene najdobro e da go pravis na period od 6 meseci. A vo vrska so bolestite... polnite bolesti predizvikuvaat odredeni simptomi kako cesanje peckanje nekade i krvarenje no mnogu retko. Hpv ima mnogu vidovi i sekoj od niv ima razlicen tretman. Pred da pravis kontrolni brisevi za infekcii i bakterii ne koristi vaginaletki i drugi lekovi bidejki rezultatite ke bidat chisti i ti ke bides "zdrava bez bakterii". Nekoi bakterii tesko se lecat. Drugo, nemora da znaci deja ako ste si samo vie zaedno i nemate drugi partneri deka nemate infekcii... najprvo ti si bila nevina toa e vo red, no sto so tvojot partner, kolku toj imal partnerki koi bile svesni za rizikot od zaboluvanja kako sto si sega ti svesna i se interesiras? Ova e prasanje koe nemozes da go odgovoris. Primenuvaj sovet: pij caj od neven, virak, kamilica... izmivaj se so kamilica ili kopriva, odrzuvaj higiena i najvazno vo javni toaleti i na gosti ne sednuvaj na wc skolkata i koristi prezervativi... redovno odi na ginikolog eho, brisevi, pap i se ke bide vo red... se se leci ako e na vreme otkrieno
    Pozdrav

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Pisala deka si se prvi eden na drug

9. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Ne e mozno hpv ako ste edinstveni partneri kako i drugi spb da dobiete, mozes nekoja bakterija gabicka da se razvie kako rezultat na namalena ili otsutna normalna vaginalna mikroflora toa e se.

10. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Sega sme edinsveni da I toj mene mi bese prv bev nevina do lani do 22 god, no jas nemu ne sum mu prva imal edna bivsa pred mene I nekoja devojka sto imal odnosi pred skoro 8 9 god, pravev lani pap test I bese vo red. No mene toa me plasi sto imal pred mene drugi kako sto kaza devojkata pogore I lani znaev deka e mozno I od toa da se prefrli nekoja zaraza ama mislev deka bilo pred mnogu godini pa.ne e veke tolku mozno. I ne se plasev do tolku kako sto sega se plasam bidejki nasekade citam normalni pap testovi a posle nekolku godini cinovi a isti partneri kako e toa mozno? I poradi toa se plasam... Da go imav ovaj strav lani nemase da imam odnosi ili prvo ispituvanje da napravi I toj pa posle Ali ete bidna se nadevam I sega ke e vo red pap.testot
    I sega toa mi e I prasanjeto dali moze ete sega ili posle nekolku godini nesto da mi se prenese mene od tia negovi prethodni partnerki ako prethodniot pap test e bil normalen?

11. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Toj mene mi bese prv ama.jas nemu ne mu bev prva I toa me plasi..

12. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.291
    Доколку тој ти пренел нешто ќе си имала и лани ќе се покажало. Не стои тоа па да си вика чек не сеа, за една година ќе се префрлам. Биди без гајле.
    Жени развиваат цинови и од некои други работи никој не можеме да знаеме дали ќе добиеме недај боже некој рак или слично. Како што ти пиша членката, хогиена одржување и ти и тој, кондоми, и редовни гинеколошки прегледи и нема да имаш никаков проблем.

13. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Ova sto citam po net mi vleva stravovi I doktorkata mi kaza nema citanje po Internet problem ako imas kaj mene ke se obratis na Internet ima svasta oti posle ke treba psiholog da ti barame :sweat:

14. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    54
    Vidi, isplasena si i ispanicena isto kako i site nas no moras da se grizis za svoeto zdravje i primenuvaj gi sovetite od mene i jas toa go pravam. Nitu eden doktor nemoze da ti pomogne kolku sto mozes ti samata... bezrazlika drzavno i privatno pregledi, sama si go znaes teloto, sto e karakteristicno za tebe primer pri ciklus, pred odnos, posle odnos itn... zatoa nabljuduvaj se i higiena drzi drugo se ke bidi vo red

15. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Od mene neveruvam deka I ima pogolema straslivka I panicarka duri mislam deka odam nakaj hipohondrik jas poradi stravot duri I od faks na nekoj nacin zaustaviv mislam padnav godina bidejki psihicki nemozev da se stabiliziram i se poradi toa sto citav na net a mi se bese pojavilo edno krvaranje na sred ciklus toa uste poveke go zgolemi stravot. Se bese vo red za sreka na pap testot I mi kaza deka bilo zaostanato od ciklus pa dotecelo. Toa bese lani. No sakam da kazam deka I premnogu strav ne e dobro moze da dovede do druga nekoja bolest jas se plasev deka nesto loso ke mi kazat od kako mi kazaa deka se e vo red mi olesni ete sega pak se plasam da ne ne ima nesto los koga otides I slusnes dobri vesti navista ti olesnuva bidejki nema drug nacin kako da ti olesni I da svatis deka se e vo red. Ne sekoja devojka se plasi I ne site odat na gin a menuvaat partneri eden dvajca trojca kaj mene raboti I psihata I nekako si mislam deka celo vreme li ke ziveam so strav si nekakov I nemozam normalno da ziveam Ali se nadevam deka na krajot od denot se ke bide vo red I zaluden da bide mojot strav povtorno:):):) I kaj site devojki i zeni da bide se vo red isto posakuvam:inlove:

На Blackkqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    54
    Ne se plasi ... na zemanje pap test mislam so samoto zemanje na bris jas prokrvarev pa nisto nemase na papot ... ne se sekiraj

17. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Aha ne te razbrav, vidi se e mozno, jas najveke se plasev od hpv oti vo familija imavme los slucaj, i prvo sto napraviv pred 13 god da pocnam so odnosi so decko mi ( sega mi e maz) pod raka ginekologort mu zema bris go odnesovme vo manu ispitaa nemase hpv i eve jas 13 god imam cist pap sekogas nema on hpv nemam jaa.
    Inaku i on mi bese mene prv jas nemu ne.
    Ednas godisno pap e sosema dovolno. I imaj odnosi so zastita najdobro ke si zastitena.
    Ti go sfakam stravot ista bev i jas..ama ne misli na toa redovni pregledi i se ke e ok.

18. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    E da so zastita ama nemoze taka cel zivot bidejki ke sakame I dete za nekoe vreme. A I lani neli imav so nego odnosi I pravev pap test I bese vo red ako e imalo hpv zarem ne bi pokazalo I lani? Mozebi preku mene e testiran I toj ako e imalo nesto vednas bi trebalo da se pokaze na mojot pap test bidejki velat stom pocnes so odnosi vednas da pravis Jas pocnav vo April a avgust se testirav...

На Blackkqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterflysk

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Pa ne e bas odma, za da dojde do cin treba vreme da se razvie ne e toa od denes za utre, a i sekako moze da si nositel a hpv a da ne e aktiven vo momentot tuku da se aktivira podocna. Ako on imal so tie drugite so zastita nema sto da se plasis :)

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    E bas od toa se plasev;(A hpv zarem ne pokazuva na pap testot ete nemora cin da e ama.ako go imas virusot neli odma se prenesuva I pokazuva a jas sum I vakcinirana protiv hpv 3 dozi na 12 god ima li toa nekoja zastita..
    Neli se pojavuvaat I bradavici na genitali ako go imas virusot..kako I da e rizikot si postoi I ke postoi toa e realnosta:sweat::sweat: znaci mora samo negovo testiranje zada se dokaze dali ima ili nema hpv oti negovite odnosi se bile pred nekolku godini..