Cekaj sega mnogu panicis, bradavici ne se pojavuvaat od sekoj tip na hpv , ima mnogu vidovi, baska vakcinirana si, sto se plasis tolku. Ako ne e aktiven moze da ne pokaze na pap.
vakcinata kolku zastituva dali zastituva dovolno kaj mene bese vo redovni vakcini morase da se primi..zada zapises sredno. I dali I pokraj vakcinata moze da mi se prenese primer dokolku ima.toj ama se nadevam deka nema..
Se e mozno vakcinata ne e 100 procentna zastita... taa e samo eden vid na kolektivna prevencija... ne panici... dzabe decko ti ke nema hpv ako sednuvas ti na solji sekade i ako se brises so maramici od javen toalet
Se trudam sekogas da vnimavam nikogas ne sednuvam na javni toileti I si nosam palomi vo tasna pa si se brisam so moj a ne od javen toalet. Taka da mislam zastitena sum vo toj del...
Hahah mozebi I sum preopteretena stanala ama toa na momenti mi tekne nesto I filmovi pravam.. ama ajde I sleden da e dobar pap I ke se opustam sigurno..
Vakcinata zastituva od najvisoko rizicnite tipovi na hpv. Mene prosliot pat pa papot mi izleze mozno cin 1, naprajv tipizazija i bese negativno od hpv virusite, taka da papot i pri najmala promena vo grloto na matkata kako kandida ili nesto da ti e vospaleno mozi na papot da ti izlezi. Praj 2 pati godisno i ne se plasi. Pijaj za imunitet oti ima mnooogu devojki so gi poznavam so cin 1 poradi padnat imunitet i se pod terapija za podobruvanje na imunitetot i na sledna kontrola cisto se.
Ako ima kandida neli se pokazuva kako kandida I toa e vo infekcii kandidata ne e nitu seksualno prensosliva ja imaat devojki koi nemaat odnosi.. mislam kandida ako imas zar nema da se pokaze kako kandida na papot ili mozno e cin 1 da pokaze I da te preplasi? Jas prasuvav I doktor toj veli deka kandidata moze I normalen naod da dade a sepak da se ima potrebni se mikrobioloski ispituvanja zada se dokaze..
Не ја разбра ќленката. Папот може да покаже се што е промена на грлото на матката и затоа после се прави типизација да се види дали е хпв или нешто друго. Преку брисеви се испитуваат точни спб. Загоа секогаш на преглед се земаат и брис и пап. Немаш причина да бидеш толку потресена. Работи се случуваат, важна е редовност на гинеколог и кога навреме се откриваат работите се лечат. Сигурно немаш хпв од дечко ти пред 10 години шо се ебел, уживај
Vo red e razbiram samo ne mi e jasno dali sekogas ako se ima kandida ili ete druga infekcija na papot da pokazuva kako cin1 pa posle da se pravat dopolnitelni ispitivanja zada se otkrie sto e navistina. Ili moze da si se pojavi kako kandida oti gledam kaj nekoj devojki na papot I'm pisuva kandida dokolku imaat..
Папот не кажува кандида. Папот кажува какви промени има на грлото на матката, а тие може да се од различна природа. Потоа тр пуштаат да испиташ од што се гледаат тие промени. Може да е најобична балтерија, до цин, евентуално канцер. На моја другарка на пап и се појавија клеточни промени, после неколку испитувања увидоа дека има некаква повреда, односно ткивото и било ппвредено и затоа и покажал папот така. На крајот од денот ништо страшно, докторот и рече ќе ти зарасне само. Не е секогаш најлошата ватијанта и најцрното сценарио. Редовни прегледи и то је то
Pa oti mojata doktorka velese deka I da ima kandida moze na papot normalen naod da pokazuva bidejki papot ne e za taa namena a moze I da pokaze ako patologot primeti nekoja infekcija ili gabicka.no za sigurnost najdobro se I mikrobioloski ispituvanja za utvrduvanje da gabicki ili bakterii..
Да да. Прегледот на гин треба тие две работи да ги вклучува плус ехо и нели нормално консултација. Докторот треба да те ислуша да ти одговори на прашања убаво се да ти објасни и сл.
Da vo toj del nemozam da se pozalam mojata doktorka ima I previse trpenie da me slusa sto ja prasuvam odgovara na se I objasnuva
Obicno ako imas kandida gin odma ke te zabelezi samo so ke go otvori grloto da zeme bris. Ne se plasi i panici za dzabe,redovno kontroli, odrzavaj higiena posle sex obavezno raboti na imunitetot i to e to.
Здраво, пред две недели правев ПАП и микробиолошки брисеви, земени во исто време. На микробиолошките брисеви имав само Гарднерела, за која ми беше препишана терапија со флажил, орална и вагинална, додека на резултатот од ПАП брисот, имав само кандида. Дали некој имал вакво искуство, ми доаѓа на памет да не ми ги смешале резултатите од ПАП брисот, бидејки воопшто немам симптоми на кандида. Благодарам
Ја би ти препорачала нареден пат папот да ти го пуштат на приватно да ти го прегледаат барем раат ќе си и сигурна. На државно пола не ги гледаат и од ракав ги тресат. Јас откако си се префрлив на приватно да ми го читаат мука немам
Последниот пат кога имав кандида немав никакви симптоми. Дури се чудев како е можно. Ми дадоа само антибиотик.