1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Папаниколау (ПАП) тест

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Miss.Sweet, 20 март 2012.

1. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.291
    Се случува и тоа. Како и со многу бактерии, додека не направат реакција не знаеш дека ги имаш и го пренесуваш. Затоа се важни редовните прегледи

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki daj ve molam objasnete mi malku jas premnogu se plasam se javiv na seatrata za pap testot mi vika ureden e ama imalo preporaka za hpv tipizacija I kontrola na 6 meseci.. I velam lani bese ureden ama nemase takva preporaka vika sega imalo I toa skoro na site pap testovi go imalo a bilo zaokruzeno ureden naod.. ve molam kazete mi toa znaci li deka go imam virusot vo sebe zosto taa preporaka ako e ureden mn se plasam i iznacitav se I sesto I nemozam veke;(;(

3. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.291
    Ти одговорив и во другата тема. Тоа е чисто превентивно, во случај папот да промашил нешто. Не се плаши не е страшно

4. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Dobro jas ke idam utre da vidam sto tocno e zaokruzeno neznam zosto sestrata veli uredno a hpv tipizacija I deka veke papot bil na 6 meseci neli bese na godina?

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki a sto znaci cervitis ako imas imase I pogolemo ime ama toa go zapometiv doktorkata mi kaza vospalenie bilo I go smetale za normalen naod.. vistina li e toa? Inaku imase kandida na papot pa moze I toa da go predizvilala jas sekako napraviv hpv tipizacija cekam rezultati.. ama stv mi e cudno kako so eden edinstven partner da imam hpv plus edna godina kako sum seksialno aktivna lani se bese dobro duri I decko mi go naterav da idi da se ispita dali ima hpv.. znaci stv mi e cudno ova veke normalen go smetale naodot sto pati mi kaza ama jas nesto neveruvam...

6. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.291
    Мислам дека ако толку не веруваш треба да си ја смениш докторката. Во секој случај ќе видиш што ќе ти кажат резултатите. И можно е да се појави сешто и од еден а може да немаш ништо ниту ако смениш 10 дечковци.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    1.051
    Девојки, дали невина може да земи брис од матката (пап) или не смејт дека нема сексуално однос воопшто?

8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Zasto bi zimala bilo kakov bris ako nema odnosi?

9. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.177
    Допаѓања:
    1.051
    Немора да значи ако нема односи не треби да се прегледи? ПАП тестот може да покаже дали постои: инфекција, абнормални (нездрави) клетки на грлото на матката, цисти или рак на грлото матката
    Затоа ве прашав дали може да се земи брис или не може, прашувам за тие што немаа воопшто однос

10. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.903
    Допаѓања:
    3.804
    Devojce, rak na grlo se dobiva od hpv a hpv e seksualno prenosliv virus, isto kako i 99% od site infekcii. Ako sepak ima znaci na infekcija dobiena na drug nacin ginekologot ke i zeme povrsno mikrobioloski bris a ne so spekulum. ( pap i brisevi se razlicna stvar da ne te zbuni)

На Kikiccc му/ѝ се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    15.730
    Правевме ПАП тест од тие бесплатните. Док ми нели не ми кажа кој тип е.
    И се јавив пак, ми рече дека немало ништо за тоа.
    Резултатите од сите пациенти биле напишани само високоризичен или нискоризичен.
    Е ај сега?

12. Minniie.s

Minniie.s Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки
    Некоја ако може и знае да ми го појасни резултатот. Тоа KERATOSIS ме буни. Фала Ви

Прикачени фајлови:

13. Baby Girl 3

Baby Girl 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    279
    Девојки, дали се наплаќа ПАП кај матичен гинеколог и колку е цената (ако се наплатува). Фала за секој одговор.

14. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.291
    Се наплаќа да. Секоја трета година имаш бесплатен преглед. Зависи каде ќе се носи папот и ординацијата. Кај мојата на приватно е 700 и нешо ден

На Baby Girl 3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. honey0112

honey0112 Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Дали некој има искуство со заокружено на пап тест
    Епителни клеточни абнормалности.. и заокружено хпв.. ве молам искуство мислење.. загрижена сум.. за 2 недели
    Колпоскопски преглед и хпв типизација

16. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Kaj mene imase nesto takvo slicno hpv cervicitis, pisuvase kaj mene I kandida a ne sum menuvala partneri celo vreme imam isti godina dena kako sum seksualno aktivna lani mi bese vo red pap testot sega prv pat taka ama jas imav kandida koga pravev pap godina dena voopsto ne a lekuvav duri posle papot ja izleciv I pravev hpv tipizacija ama bese negativna odnosno otsustvo na virusot pokaza I doktorkata mi kaza deka jas voopsto I go nemam virusot a mn bev potresena I go napagav decko mi neli ako imam nesto od nego e jas yo drug ne sum bila a on pred mene imal nekoja bivsa pred nekolku godini I toj otide da se testira za virusi bakterii privatno I toa ispadna negativno I doktorkata mi rece deka papot ne e sekogas tocen I moze poradi bakterija ili ako ne si dovolno cista primer ostanalo od ciklus da pokaze taka ako tipizacijata neli e negativna jas mn bev preplasena u uste sum do nekade ama piam site vitamini I cekam April pak ke pravam pap da videme dali ke bide sega okej se nadevam deka ke bide... pa vidi si ti sto ke ima na tipizacinata od toa mnogu ke zavisi ama bitno ne se plasi ete kaj mene nemase pristustvo na virus moze I kaj tebe ke nema..daj Boze pa pisi so kako ispadnalo.. kaj mene iako e negativna pak se plasam nesto iako mi kaza doktorkata deka nema potreba da se plasam veke a I da ima virus pak ne e strasno so vitamini I dr raboti ke se izleci taka mu kazaa I na decko mi koga otide da se testira 3 do 6 meseci ako imate virus ke go izleceme mu kazaa ama ispadna deka nemame Ali jas pak piam vitamini za sekoj slucaj ...i ako mozes odma napravi hpv tipizacija jas odma napraviv ama rezultati cekav poveke inace odma napraviv brisot sama.go odnesov vo drzavna laboratorija taka mi kaza doktorkata ne e itno neli I mene mi kazaa togas ne e itno koga mozes ama jas nemozev da cekam I otidov odma ... ne se plasi ke bide vo red...

17. honey0112

honey0112 Активен член

Се зачлени на:
    18 декември 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Koj vitamini gi pijas? Mene mi dade za intima idrozoil, beta glucan complex i sprej za vo intima colpofix… premnogu sum isplasena i od dvaj cekam da dojde denot za da ispitam se

18. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Pa neznam zosto odma ti davaat koga so sigurnost ne e ispitano dali go imas ili ne virusot ama.dobro okej za vitamini e okej da se pie piam syrup imunokomplex od dr wolts toj mi go dade doktorkata koga ne se znaese dali imam virus, I uste go kupuvam I go piam, beta karoten, cink, selen, vit c, omega 3, magnesium

19. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.291
    Совет- носете си го папот на приватно. На државна нема кој да ги чита и бог знае како ги читаат.

20. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    A za tipizacijata dali I taa treba da e na privatno ? Oti kaj nas vo kocani samo edna e labaratorija drzavnata doktorkata mu kaza tamu da odnesam. pa se nadevam tocni se rezultatite deka nemam hpv ...