Ау не знам. Не сум правела никогаш. За папот сум сигурна сто посто дека е подобро така, на приватно да се однесе, тоа и докториве го кажуваат
I jas sumnjam na drzavno oti mi izleze deka imam moznost za hpv a posle tipizacijata pokaza deka nemam I doktorkata rece tipizacijata e potocna od papot I deka nemam prisustvo na virus ...
Па докторката го носи. Искрено не знам каде, во која лаб, ме праша само дали сакам и реков секако. Цената е незначителна во споредба со тоа што добиваш
Девојки ме интересира која лабораторија прави пренатални тестови и како се прават тие тестови (многу ги фалат, ама не сум упатена како ги вршат). Која е цената, дали еден или повеќе такви мора да се направат. Некаде на нет читав оти 99% биле исправни, ама не знам баш ништо за тестовите.
Приватно има некаде до кај 2000ден да се направи, а резултатите да не ги чекаш до наредна нова година? Државно гледам ем наплаќаат одредена сума, ем дур да добиеш резултати забораваш дека со правел тест.
Прашај го гинекологот. Кај мојот док. стига за една недела, мислам 1000/1500 ден платив. Не се секавам баш
Devojki moze da se napravi pap ako kasni menstruacija ili mora posle menstruacija taka citav, mene mi kasni 5 dena pa planiram da otidam ako ne dobijam a vo April treba pap da napravam, pa dali da I recam sega da mi napravi I pap? Ama neznam oti mi kasni dali mozam? Ustvari gledam nesto kako kafeavo mi se pojavi moze treba da si pocekam
Blagodaram, mene deka mi kasni I neznam koga ke mi dojde imam simptomi I sabajle malku kafeavo zabelezav pa posle nisto go nema uste ciklusot I neznam moze da ne e cisto, a jas ke odam za nekoj den ako ne mi dojde I neznam dali da I recam I pap da mi zeme oti za vo April mi e papot ama moze sega ne e cisto da mi zema neznam..
Ти ќе и кажеш се на докторкста, кадни не касни итн… и самата ќе те праша. Дали треба или не треба ќе ти каже. Сепак не млра точно до денот да е една година од папот
Blagodaram, kaj mene e na 6 meseci deka na prethodniot imav bakterija kandida ne bev cista I mi pokaza za hpv vospalenie pa pravev tipizacija I izleze negativna pa mi rece deka moze I na godina deka e negativna tipizacijata, I decko mi se testirase togas nemase a toj mi e ednistven partner, ama podobro na 6 da se napravi kontrola, pa 6 ti mesec e vo April.. ama mene deka mi kasni sakav da odam radi toa ama gledam nesto kafen iscedok kako saka da dojde ama uste ja nema I sigurno ne sum cista...