Zdravo ve molam dali mozi da sum zitel od drug grad primer od resen i sakam da odam na pregled vo ginekologija ohrid dali trebi uput posho nesum od ohrid? ili moze sekade da se odi po razlicni gradovi na pregled za rodenje?
Devojki zdravo dali ako e negativna tipizacijata pap na godina se pravi? Trrbase na 6 medeci taka pisuvase na papot oti imav moznost za hpv pravev tipizacija negativna e I sega dotorkata mi vika nema potreba sega da pravis dojdi na godina, tipizacijata pokazala deka nemam virus baska I papot go pravev so infekcija moze radi toa mi pokazalo taka, prethoden pap pred ovoj bese cist nemase nisto, I ete sega ne saka pak pap da mi pravi vika po novo e I 3 godini nemas nisto mi vika dojdi za nekolku meseci za pap..isto mi rece deka na 6 meseci ke sum pravela pap, ako ne sum pravela tipizacija, sega nemalo potreba da pravam deka tipizacijata pokazala oti nemam..
од матичен гинеколог треба упат да ви дадат за кај конкретен доктор со термин за Гинекологија Охрид Натака како што ќе ве води лекарот ке се договарате за прегледите.
Гарданела испаднало на ПАП. ХЕЛП! Читам сегде. Док ми рече демек мож да е од спонтан абортус ама јас сум немала никогаш...
По правило еднаш годишно се прави, освен доколку има некоја состојба која треба да де следи па може да се земе и два/ три пати, секако во согласност со мат
Здраво девојки Правев пап тест на кој испадна Инфекција со кандида Примав терапија но и покрај тоа не се повлече Гинекологот ми кажа дека може во прашање е друга инфекција која асоцира на таа па затоа превев микробиолошки и ги чекам резултатите Друго кое го покажуваше на папот е Бенигни клеточни промени Гиинекологот ми рече дека немало потреба од грижа за тоа бидејќи папот бил уреден и немало клеточни промени Ама читам дека на повеќето кои им пишувало така испаднале позитивни на ХПВ Споделете искуство ако имате слично
Kaj mene imase nesto slicno pred nekolku meseci, isto koga pravev pap imav kandida ama za vreme na papot isto ja imav i mi pokaza na pap nesto kako hpv cervicitis a prethodniot mi bese ureden koga go prsvev i nemav kandida, i jas se isplasiv iako mi kaza deka ne e nisto strasno i deka moze nemam moze od kandidata taka imitira kletki, napraviv tipizacija pa ispadna negativna, i posle bev da pravam pak pap ama ne sakase da mi zeme deka negativna sum bila rece na godina, i ete sega kako se blizi vremeto mi e strav nesto da ne ima neznam dali ako e negativna tipizacijata i ne si menuval partneri meguvremeno so istiot si moze nesto da ima pak... Se nadevam dobro ke e inaku napravi tipizacija samo taka ke znaes bidejki mene mi kaza doktorkata deka e potocna od pap tipizacijata,e sega kaj mene i deckmi se testirase na privatno Orgadziski oti mi e prv ne sum imala drug i toj bese negativen pa sega se nedevam navistina e taka, napravi si za sekoj slucaj daj Boze da nemas a i da imas ke pies vitamini ke se sredi jas piam iako sum negativna celo vreme piam i toa site vitimani od strav so me fati... I ne mora da znaci deka ako taka pisuvalo navistina imas jas imam citano togas mn citav skoro site temi gi procitav na femina, kaj mnogu pisuvalo taka, kaj nekoj i cin 1 a se negativni na tipizacijata taka da ne se plasi samo si napravi i ke vidis, isto jas pisuvav i prasuvav i drugi doktori sega skoro prasav edna doktorka i taa mi rece deka e dobro toa sto e negativna tipizacijata i deka nemam hpv ako taka pisuvalo na pap, tipizacijata e potocna
Devojki dali ako e negativna tipizacijata ako nemas virus moze da imas nesto loso na pap? Mn se plasam da pravam imam do sega dva pati praveno 2 god kako sum seksualno aktivna nemam promeneto partner, prviot bese ureden a vtoriot imase moznost za hpv pa pravev tipizacija i bese negativna, odgovorot na doktorkata bese deka se e vo red stom nemam hpv i deka najverojatno poradi kandidata se imitirale nekoj kletki, budejki ja imav,a tipizacijata e potocna. E sega koga bev da pravam posle 6 meseci neli jas pak si piam vitamini se toa ama doktorkata mi kaza nema potreba vika imas negativna tipizacija i drugi doktori prasuvav istoto mi go kazaa i mi kaza deka po novo pap e na 3 god.. e sega mene kako mi se blizi vremeto da pravam jas mn se plasam i do deka cekam rezultati 10 god od zivot mislam deka mi se skratuvaat... Neznam dali na edna god e besplaten sega i kolku se plaka ako ne e ? Neli da ne se zasramam da nemam pari, i dali da ne pravam mozebi podobro oti navistina neznam toj stres i strav nemozam veke da go podnesam od strav da ne imam nesto loso mn panicam znaci.. dali ako e negativna tipizacijata a ne si menuval parnteri isto i on e testiran oti mi e prv nemase, moze pak da imam nesto loso navistina se plasam mn moze ne e odgovorot za tuka moze e poveke psihicki bidejki jas od strav neznam so da pravam.. Lani placev den i nok i toa so denovi se dodeka ne izlegoa rezulati od tipizacija za konecno da zdivnam.. dali e toa dobro sto e negativna tipizacijata ? Isto prasuvav edna doktorka so raboti vo holadnija i ona rece deka sum okej i deka mozam pap na 3 god da pravam so negativna tipizacija i deka kaj niv pravele na 3 god, a i kaj niv veke namesto pap pravele tipizacija oti bila mn potocna i po na vreme otkrivala, ama jas ako ne pravam ke mislam ako pravam pak ke mislam i neznam veke so da pravam.. Ako nekoj me razbira navistina mi e mnogu tesko i strav mi e mnogu...
Ако ти е негативна типизација, немај гајле. Во други држави дури на 5 години се повторно прави после негативен резултат. Плус си со ист партнер, млада си, не спаѓаш во ризична група. Уживај и кога ќе дојде време пак ќе се провериш. Дефинитивно од кандидата ти излегол ПАП тестот абнормален.
A koga pravev tipizacija imav uste kandida ama mi rece doktorkata toa ne smetalo na rezultatot sig poveke znae od mene, oti oti jas ispanicena odma otidov da pravam utreto ama ja prasav neli rece ne smeta, posle prasuvav i drugi doktori da se osigiram rekoa ne smetalo bidejki tamu ispituvaat dr raboti dnk od virus dali ima ili nema pa se nadevam deka e taka, i za tipizacijata mn poveke me grebese od kolku za pap i malku poveke boli, inaku i vakcinirana sum isto protiv ova hpvto, isto da napomenam kandida koga pravev pap imav skoro godina ne a lecev a imav i crvenilo i iscedok i cesanje, simptomi pominuvaa pa pak se pojavuvaa toa ne mine ako ne go izlecis cela godina maka macev a ja izlecuv na kraj za 5 dena poliglinix vaginaleti so ne mi se veruvase, a za taa godina sig mi e predizvikala vospalenie nekoe taka i pisese na pap cervicitis ama sama sum si kriva.. veke so i da mi se pojavi odma bi odela cesanje peckanje ama fala na Boga veke nekolku meseci ne sum ja dobila ama ova za papot pak ke vidam moze ke otidam ke soberam hrabrost haha pa sto e toa e se nadevam dobar ke e daj Boze...
Здраво девојки, правев ПАП и резултатот е "Конвенционална размаска", "Бенигни клеточни промени", "Инфламација (вклучува типична обнова)". Докторкава ми рече дека е во ред, ама јас некако не сум мирна, според вас дали да го повторам на друго место или е во ред.
Takvite raboti izgleda golem del od ginekolozite gi smetaat za normalno kaj mene lani imase i hpv cervivitis pa mi rece okej bil rezultatot ako sakam tipizacija da napravam i napraviv nemav hpv nisto negativna bev, moze ako sakas samo toa da si napravis ako ti rekla doktorkata mene mi bese rekla ama jas imav kandida vospalenie i koristev vaginaleti i mast, moze i poradi toa taka mi ima pokazano na pap i inflamacija e vospalenie ama ako ne ti rekla nisto togas okej e ne pravi nisto
Kolku vreme se ceka rezultatot od PAP testot? I dali brisevite za micro ispituvanje se podetalen vid na ispituvanje za razlika od PAP testot? Pravev kolonoskopija i doktorot se zapna za antibiotik posto sum imala sekret a ja mu kazav deka e normalno za mene toa koa mi e ladno uvek imam... rece kakvi i da bile rezultatite ke prepisel antibiotik, sto mislite ako nemam bakterija dali vredi da go pijam antibiotikot?