Пап на државно месец дена зависи .. приватно една недела. За секрет зависи каков е и шо има, штом докторот инсистира може му е сомнителен. Побарај второ мислење
Препорака за пап тест на приватно и која цена е? Резултатот ми треба брзо, за неколку дена да стигне максимум. Tnx
Histolab, нека ти земе матичен и однеси го, рез за 3,4 дена сум добивала, последно беше 700 јави се прашај да не е поскапен оти веќе го поскапеа од 500 на 700.
Не наплаќаат ако е на државно. Мене докторката ми вика кај сакаш да го носиме дали на државно или на приватно
Следен пак кога ќе одиш кај матичен гин., еднаш годишно е најпрепорачливо за конкретно пап, да побараш зашто ти следува по закон.
Здраво, прв пат ќе правам пап тест, може ли да ми го објасните целиот процес, дали ти поставуваат некои прашања и слично..
Zdravo, 7 mes.kako sum porodena, vo stip kade zemaat krv mokraca brisovi nekoj podobar ginekolog? Vo skopje ziveevme godina i pol... se preselivme pred mesec dena... so 3 deca nemam vreme da se izmijam lice, na vampir licam... A soprugot na rabota, pa da zakazam nekoj den, toj ke zeme slobodni denovi... so da praam... edvaj odam do vc.. BTW.. malata so kolickata vo vc... indijancite koj tablet koj telefon, pa skolo pa gradinka... turbo Ko umre do jeseni za njega zime nema! Na moj racun da si se nasmeam malce...
Ќе седнеш на столче, гинекологот ќе вметне спекулум, а потоа ќе земе примерок со тенко стапче. Не е болно, само е малку непријатно. Трае многу кратко. Ќе те прашаат за последен циклус, дали си сексуално активна (доколку одиш прв пат на гинеколог), за претходни бремености (абортуси и/или породувања). Отприлика така.
Мене денес ми кажаа од кај мојот гинеколог дека папот си е на една година не на 3 и дека ехо и пап е 400, сега ништо не ми е јасно.