Зошто не ти е јасно? И мојот гинеколог ми кажа дека на 1 година ќе се прави кај него. И многу гинеколози се согласуваат дека 3 години се многу, не знам чија беше одлуката за 3 години ама може и на 1 да се прави.
Здраво дали може некој да ми објасни, на пап тестот на II Адекватност на размаската Заокружени се и двата и Задиволителен и незадоволителен. Подолу Заокружени се и бенигни клеточни промени и епителни клеточни абнормалности. Подолу Кај бенигните клеточни промени заокружени се Инфламација и Атрофија со инфламација А кај епителни клеточни промени нема заокружено ништо. Прашањето ми е Нели е логично доколку има епителни клеточни промени да треба да е заокружено за какви клеточни промени се работи. Многу чудно или на патологот му се брзало па заикружувањето му било невнимателно.
Мене исто вака ми се случило ама немало ништо загрижувачки затоа не е заокружено. Консултирај се со гинекологот
Девојки на пап тест ми најдоа кокоидни (топчести) бактерии. Веќе на неколку тестови ова ми го наоѓаат. Секогаш ставам вагиналети ама џабе, повторно и повторно се појавуваат. Кажувајте лек
Здраво да ве прашам за пап тест кога има лоши резултати дали ви се јавуваат од Скопје или матичниот ви кажува