Веќе помина еден месец но до март не ни очекувам резултати. Матичниот нуди можност и за приватно правење ПАП, до сега со таа опција одев. Веке се сомневам дека со умисла им е ова со чекање од 3 месеци за да се одбере опција приватно..Страшно.
Здраво сабајле оставив примерк за ПАП тест во 11часот добив резултати, истиот е во Света Мина лабараторија. Дали е можно толку брзо да е изработен?
Сега се враќам од кај матичниот, правев ПАП тест и се решив за приватно од причина што од државно чекам по месец- два и ми се има случено да мора да се повтори. Матичниот го зема тестот но рече за подигнување дури утре зошто мора два саата во алкохол да стои па два саата да се суши. Отпосле се јавив во Хистолаб да прашам дали може утре да им го однесам ми рекоа не е проблем зошто процедурата била половина час да стои во алкохол па да се исуши па да им го однесам и резултати најкасно за една недела. Матичниот изгледа ме матка нешто или е лут зошто сакам на приватно. И за земање на брисот ми наплати 300 денари.
Јас сабајле однесив резултат за 3 часа и незнам како е можно. Постое ли шанса да се изработе за толку краток период?
Би требало да ти стигнат резултатите деновиве.Јас правев Пап тест на 29 Декември и ми стигнаа резултатите денес и тоа на државно..Види како ќе биде ,почекај уште некој ден па јави се прашај,но сепак мислам ќе стигнат за максимум недела дена...позз па пиши
Ти благодарам за информацијата. Јас правев ПАП пред 20 ти декември. Се сомневам дека намерно ги одоговлекуваат резултатите за да пациентите одберат да ги прават приватно. Приватно кај матичниот е 1400. Секогаш одев со таа опција но сега се заинатив и реков да видам баш кога ке стигнат на државно. Сите околу мене ми потврдија дека по еден месец од прилика се чека. Ќе се јавам следната недела да прашам и ќе пишам.
Мислам дека не штети, но ако немаш потреба зашо да правиш, нема потреба. А ако докторот ти кажал, најверојатно знае што прави. Инаку нема како да штети.
Imav na privatna klinika praveno bez da znae mojata maticna, no vo slucaj nesto da ne ima nesakam da ja navredam da i recam bev jas na privatna ke treba da si pobaram kaj nea da mi napravi ponovo pap zato mi e, zatoa sto otkriv deka sum sega bremena pa da ne ima nekoj problem
Не штети ништо. И мене за кратко време ми направија два ПАП теста исто како тебе и на приватно и кај матичната. Јас ги направив затоа што некако првиот пат бев со сомнежи дали е добро земен и го повторив.
Fala mnogu za odgovorot, toa me interesirase zatoa sto nekoj imam slusano deka ne se praelo kao demek na tolku kratok period
Како што разбрав бремена си. Јас не би го повторувала ПАП тестот, секако си направила еден веќе. Матичната нема што да се лути твое право си е каде ќе се тестираш.
Ми стигна резултатите и ми пишува уреден наод но, на нив има бенингни клеточни промени, што значи тоа?
Склона си кон нагли вагинални инфекции,ако докторот ти рекол дека е се ок, тоа е тоа. Повеќе ќе се чуваш.