mesec porano i mene mi otvorija porodilno a uste ne sum porodena dali zema od fzo plata ? mene me interesira bidejki na 11 juni mi otvorija i ne znam dali ke mi isplatat za juni
Не сум земала. У ваков случај ко нашиов дур не се породиш и однесеш документи во фонд нема исплата. А у фонд ти треба извод од детето, така да откако ќе се породиш прво треба да го пријавиш детето па да го земеш изводот па да однесеш документи у фонд па тек онда исплата
Така нешто. Јас последно имав исплата у мај. Мене 5ти мај ми отворија. Неделава поднесов документи и чекам.
ne mi e jasno zasto otvaraat porano porodilno uste vo osmi mesec koga imav konzilijarno mislenje pa mesec dena od vozduh li da ziveeme strasno zimi se
a izvod kade se vadi ? moze online da se podnese ili ima nekoja druga procedura? mene na 14 juli mi e zakazano carski pa posle ke brkam dokumenti i zq kolku vreme e gotov izvodot ?
За пријавување на новороденче, за првиот извод не може онлајн. Мораш во управата за водење матични книги. Ако си од Скопје, ќе идете кај Стоун Бриџ. За 14 дена го издаваат. Едит: еве ја соодветната тема: https://forum.femina.mk/threads/Документи-за-новороденче.12412/
Мене ми отворија 20дена пред термин..а знам и мн.други што биле на патолошка исто,не им е отворено 45дена.Секаде е различно изгледа.
Да да.имав Породилно ми беше отворено од 11.01.се уште трае нели.а термин 31.01. За Патолошка од 01.01. До 10.01. Имав исплата
Ovoj mesec mi e posledna isplata dali vie zenicki sto imavte posledna isplata vi kasnele ili kako sto gi isplajkaja minatite isplati taka i ova ke ja isplatat