Парламентарни избори 2024

Discussion in 'Политика и настани' started by Drageeu, Mar 25, 2024.

?

За која политичка партија би гласале?

Poll closed May 9, 2024.
  1. Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ

79 vote(s)
    31.6%
  2. Коалицијата на СДСМ

20 vote(s)
    8.0%
  3. Левица

75 vote(s)
    30.0%
  4. ЗНАМ

18 vote(s)
    7.2%
  5. Европски фронт (ДУИ, ДПА..)

4 vote(s)
    1.6%
  6. Коалиција ВРЕДИ (Беса, АА, Алтернатива..)

1 vote(s)
    0.4%
  7. Нова Алтернатива на Данела Арсовска

4 vote(s)
    1.6%
  8. ГРОМ

2 vote(s)
    0.8%
  9. Друга партија

1 vote(s)
    0.4%
  10. Нема да излезам на гласање

26 vote(s)
    10.4%
  11. Ќе го поништам ливчето

20 vote(s)
    8.0%
  1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Јас како шо разбрав, за жал, ВЛЕН веќе се договориле со ВМРО за коалиција. :|

2. DS10

DS10 Истакнат член

Тешко. А и Таравари рекол дека нема да гласа за Гордана поради етнички омаловажувања.

3. m.t12

m.t12 Истакнат член

Zar veruvate uste na sto kje kazat pred izbori pa sto ako idat sega protiv dui vmro i sdsm idese protiv pa napravija koalicija tenderite licnite interesi na krajot pak kje pobedat a narodot kje si ide po germanija

4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Апасиев добил директори? Каде тоа?

На непрочитано ќе пишам дека црна кампања има за сите кандидати, нормално дека ќе има и за овие.

За криминалец кој го упропасти карпош...

Да бе, ДМПНЕ најјаки, чисти ко мајска роса :rofl:
    Дека има такви партии секако, ама и дека од уста не ги извадија Левица и овие од СДС и овие од ДПМНЕ тоа е факт. А тоа значи само едно: дека им се трн во око на криминалците, а тие самите немаат ништо со што би биле уценувани па сега мора да им измислуваат.

Многу ми е смешно што кој и да пише нешто за помалите партии, веднаш се јавува некој да напише дека „глас за помалите е изгубен глас“. Ко навиени сите истово го повторуваат.

Знам дека од поголемиве партии сите разочарале, а помалите никој не им дава шанса токму од вакви муабети заради кои и СДС се исплаши да направи една изборна единица. Ама џабе е, сами се доведоа до ова дереџе. Имало или немало една ИЕ, изгледите дека ќе имаат успех на овие избори се многу мали, само тоа е уште една работа која ја ветија и не ја исполнија.

kolovoz likes this.
  5. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Со исклучок на периодот 2006 – 2008 година.

6. DS10

DS10 Истакнат член

Знаев дека една влада од вмро не беа ама не знаев дали 2006-2008 или 2008-2011.

7. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Иако победија на изборите.

DS10 likes this.
  8. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се тепате и докажувате кој мафијаш и криминалец да ја води државата. Барем да се тепавте за кој е најчесен и најдоблесен од сите. За жал, нема, а бидејќи во судството се наместени бетер од криминалците на власт и опозиција, нема никогаш ни да има.

Прашањето е сега, кој ќе коалицира со помалото шиптарско зло. Радости.

Македонијо за грев си, гроб ти ископаа.

9. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Apasiev lapna direktorski mesta vo grad Skopje i iznapika partiski lugje po institucii na nivo na sk, a zboruva za partiski vraboruvanja. Deckoto nema kontakt so realnosta, Utopija programa, nevozmozno vetuva, narod se pali na protiv NATO (neka kaze kako ke ne izvadi od NATO) ke ukinel ohridski dogovor (daj pravno neka objasni kako e toa mozno), deckoto mene mi lici deka leci frustracii.
    Za Maksim kazav, patriot so petokraka.
    Jas ne rekov deka VMRO ili SDSM se THE BEST, kazav deka malive odraboruvaat za pogolemite ili za stranski interesi, btw vetuvaat nevozmozno.

Jas na izbori razlicno glasam, ne sum opredelena. Za ovie izbori ke glasam da gi kaznam nesposobnive, a realno so programa se samo VMRO i ni pokazaa deka znaat bolje ekonomija da furaat, nego SDSM, Makso ili Dimce frustriraniot.....

Last edited: May 3, 2024
    Anaroz1 and Arjanit2021 like this.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Вмро ќе победи со 60 пратеници , 100% ќе коалицира со Знам , и со албанската партија Вреди (без албанска партија нема влада верувајте) со помалото албанско Зло , освен ако не му текне на ахмети да распука како што му е партијата полна со терористи и разбојници па да се премислат
    Сметам дека сдсм нема да дојдат на власт 20 години , во државава нема веќе што да се укради све е украдено ,нема ништо да се управи бидејќи ни господ не може да управи камоли вмро
    Така да фатете си ги куферите дури сте помлади и бегајте од овде да не си го трошите животот залудно во пропаст тука

Monny05, FridaodaMk, shz and 9 others like this.
  11. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Многу добра, точна, реална и прецизна анализа на ситуацијата, браво!

Monny05 likes this.
  12. Bratot

Bratot Популарен член

Заборави да кажеш дека и ХидроМицко на наместениот конгрес во Валандово го наместија на чело на ВМРО осудените ВМРО-вски криминалци Груевски и Мијалков за да им одработува за нив и за да еден ден повторно ја вратат диктатурата на дело.

Инаку ја гледам Гога Бајден како се усилила после гласањето со изјавите се си мисли дека поради тоа што го кажува и дадоа гласови :), ама ако и Данела едно време исто вака дрндаше гласно и беше силна за да после кога ја притиснаа да исполнува сомнителни наредби уцвика и ги одби и стигна до степен да трпи напади, закани и понижувања од самите вмровци, од истите тие кои исто вака најпрво ја воспеваа како сега Гога.

Tanjamm likes this.
  13. vlado_45

vlado_45 Активен член

Директор на Градска библиотека Браќа Миладиновци е Снежана Стојчевска од Левица.
    Директор на КИЦ е Антонио Димитров од Левица.
    Директор на Музеј на Град Скопје е Панче Велков од Левица.
    Заменик директор на Градски паркинзи е Сенада Ибраимова од Левица.

*Плус Левица си го вработи претседателот на Црвена Младина во градската библиотека, дали го избрала преку конкурс? Не верувам хахаха, конкурс немаше никаде.
    *Плус во некои градови имаат членови во јавните претпријатија...

и на крај краева Левица се борела против партиското вработување :rofl:

FridaodaMk, eliesaab, Anaroz1 and 3 others like this.
  14. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Ги проверив личностите и како што можам да забележам сите имале доста голем ангажман во нивните полиња и тоа многу пред воопшто да станат членови на Левица. Ако да се биде партиски вработен истовремено значи и да не се стручни, дипломата да е купена или да немаат никакви поврзани активности со директорското место на кое се поставени или прво вработување да им е директор, тогаш да разберам зошто се буните. Вака нема поента.

Bitter-Sweet likes this.
  15. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Od tolku kuropercenje, kameri, snimki, SJO, sudski procesi, samo Goca go jadese za Mercedesot, koj komunjarive go vozea :rofl: A da i Mile go apsea na sekoi 15 min i nisto ne dokazaa, pa sega eden kup pari ke zimaat kako osteta od narodot.
    Zosto ne gi osudija drugive sto vikaa kriminali bla bla?
    Zosto nemaa gaz Mijalkov vo zatvor da go stavat? Pa Mijalkov im sredi promena na ime i raboti seuste so niv, demek vo Struga vo zatvor, a on na plaza vo Monaco :puke:
    Abe pogolemi banditi od ova SDSM nema, kade se apasi, pa i predavnici, DUI im ja vodese vladata, nie makedoncive tretostepeni vo sopstvenata drzava.
    Za ekonomija da ne ti zboruvam. Eve ti primer, jas ziveam Svajcarija, dojdov tuka za praznicive, sakav ajvar da si kupam, gledam na raft cena poskapa od Svajcarija, na nas ajvar, proizveden vo Makedonija.
    Inflacionata spirala ja dignaa do vrv od sto se ekonomski nepismeni (da ne davam primeri posto sum ekonomist, sram mi e da pisuvam za momentalnata ekonomska politika na vladava)

Da zaklucam, covek treba da e so seriozna dijagnoza, za da na ovie izbori gi poddrzi SDSM :devil:

Za Goga realna da bidam, ne mi bese prv izbor, ama ako ja sporedam so mentalniov Pendarot, bolje Goga Bajden, barem pismena e, nema da ne bruka pred diplomative, ovoj nepismen i mentalen, sram me fakjase iskreno. Baska izmerkjar na komunjarive i ucesnik vo site predavstva, mars u pm neka odi!
    I daj taa Danela ludacata ne ja spomnuvajte, zenata e izgubena vo prostor!

Last edited: May 4, 2024
    doll.a and Anaroz1 like this.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Кој ќе ја гласа таа бре? Вработила пред неколку месеци луѓе што не одат на работа, а земаат плата, без конкурс. Знам дека е секаде партиски, но да вработиш некои само така да си земаат плата, последен избор да е, нема да го гласам.

SummerGirl and Blondie715 like this.
  17. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Не е ова црна кампања за левица сега, по судови се од 2019 за истово.

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Пендаровски може да е се, ама неписмен не е воопшто. И заради тоа што зборува одлично англиски е омилен меѓу дипломатски кор и еден од ретките претседатели кои секаде во странство одлично не преставувал.

Златна Швајцарија што не дава платено породилно на мајките и нема јасли градинки за бебиња, седи си таму, најубаво. Па нема ни Гога Бајден ни непис ен Пендаровски да ти биде претседател.

DS10 and Ahoy like this.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Ее сеа ај и ти не зезај, најкрими држава е. Ние сме крш се океј сма сеа дека Америка нема мито и криминал..

Monny05 and Anaroz1 like this.
  20. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Како пиша човече ја мислев најаките директорски места ги земал… јаооо