Zar veruvate uste na sto kje kazat pred izbori pa sto ako idat sega protiv dui vmro i sdsm idese protiv pa napravija koalicija tenderite licnite interesi na krajot pak kje pobedat a narodot kje si ide po germanija
Апасиев добил директори? Каде тоа? На непрочитано ќе пишам дека црна кампања има за сите кандидати, нормално дека ќе има и за овие. За криминалец кој го упропасти карпош... Да бе, ДМПНЕ најјаки, чисти ко мајска роса Дека има такви партии секако, ама и дека од уста не ги извадија Левица и овие од СДС и овие од ДПМНЕ тоа е факт. А тоа значи само едно: дека им се трн во око на криминалците, а тие самите немаат ништо со што би биле уценувани па сега мора да им измислуваат. Многу ми е смешно што кој и да пише нешто за помалите партии, веднаш се јавува некој да напише дека „глас за помалите е изгубен глас“. Ко навиени сите истово го повторуваат. Знам дека од поголемиве партии сите разочарале, а помалите никој не им дава шанса токму од вакви муабети заради кои и СДС се исплаши да направи една изборна единица. Ама џабе е, сами се доведоа до ова дереџе. Имало или немало една ИЕ, изгледите дека ќе имаат успех на овие избори се многу мали, само тоа е уште една работа која ја ветија и не ја исполнија.
Се тепате и докажувате кој мафијаш и криминалец да ја води државата. Барем да се тепавте за кој е најчесен и најдоблесен од сите. За жал, нема, а бидејќи во судството се наместени бетер од криминалците на власт и опозиција, нема никогаш ни да има. Прашањето е сега, кој ќе коалицира со помалото шиптарско зло. Радости. Македонијо за грев си, гроб ти ископаа.
Apasiev lapna direktorski mesta vo grad Skopje i iznapika partiski lugje po institucii na nivo na sk, a zboruva za partiski vraboruvanja. Deckoto nema kontakt so realnosta, Utopija programa, nevozmozno vetuva, narod se pali na protiv NATO (neka kaze kako ke ne izvadi od NATO) ke ukinel ohridski dogovor (daj pravno neka objasni kako e toa mozno), deckoto mene mi lici deka leci frustracii. Za Maksim kazav, patriot so petokraka. Jas ne rekov deka VMRO ili SDSM se THE BEST, kazav deka malive odraboruvaat za pogolemite ili za stranski interesi, btw vetuvaat nevozmozno. Jas na izbori razlicno glasam, ne sum opredelena. Za ovie izbori ke glasam da gi kaznam nesposobnive, a realno so programa se samo VMRO i ni pokazaa deka znaat bolje ekonomija da furaat, nego SDSM, Makso ili Dimce frustriraniot.....
Вмро ќе победи со 60 пратеници , 100% ќе коалицира со Знам , и со албанската партија Вреди (без албанска партија нема влада верувајте) со помалото албанско Зло , освен ако не му текне на ахмети да распука како што му е партијата полна со терористи и разбојници па да се премислат Сметам дека сдсм нема да дојдат на власт 20 години , во државава нема веќе што да се укради све е украдено ,нема ништо да се управи бидејќи ни господ не може да управи камоли вмро Така да фатете си ги куферите дури сте помлади и бегајте од овде да не си го трошите животот залудно во пропаст тука
Заборави да кажеш дека и ХидроМицко на наместениот конгрес во Валандово го наместија на чело на ВМРО осудените ВМРО-вски криминалци Груевски и Мијалков за да им одработува за нив и за да еден ден повторно ја вратат диктатурата на дело. Инаку ја гледам Гога Бајден како се усилила после гласањето со изјавите се си мисли дека поради тоа што го кажува и дадоа гласови , ама ако и Данела едно време исто вака дрндаше гласно и беше силна за да после кога ја притиснаа да исполнува сомнителни наредби уцвика и ги одби и стигна до степен да трпи напади, закани и понижувања од самите вмровци, од истите тие кои исто вака најпрво ја воспеваа како сега Гога.
Директор на Градска библиотека Браќа Миладиновци е Снежана Стојчевска од Левица. Директор на КИЦ е Антонио Димитров од Левица. Директор на Музеј на Град Скопје е Панче Велков од Левица. Заменик директор на Градски паркинзи е Сенада Ибраимова од Левица. *Плус Левица си го вработи претседателот на Црвена Младина во градската библиотека, дали го избрала преку конкурс? Не верувам хахаха, конкурс немаше никаде. *Плус во некои градови имаат членови во јавните претпријатија... и на крај краева Левица се борела против партиското вработување
Ги проверив личностите и како што можам да забележам сите имале доста голем ангажман во нивните полиња и тоа многу пред воопшто да станат членови на Левица. Ако да се биде партиски вработен истовремено значи и да не се стручни, дипломата да е купена или да немаат никакви поврзани активности со директорското место на кое се поставени или прво вработување да им е директор, тогаш да разберам зошто се буните. Вака нема поента.
Od tolku kuropercenje, kameri, snimki, SJO, sudski procesi, samo Goca go jadese za Mercedesot, koj komunjarive go vozea A da i Mile go apsea na sekoi 15 min i nisto ne dokazaa, pa sega eden kup pari ke zimaat kako osteta od narodot. Zosto ne gi osudija drugive sto vikaa kriminali bla bla? Zosto nemaa gaz Mijalkov vo zatvor da go stavat? Pa Mijalkov im sredi promena na ime i raboti seuste so niv, demek vo Struga vo zatvor, a on na plaza vo Monaco Abe pogolemi banditi od ova SDSM nema, kade se apasi, pa i predavnici, DUI im ja vodese vladata, nie makedoncive tretostepeni vo sopstvenata drzava. Za ekonomija da ne ti zboruvam. Eve ti primer, jas ziveam Svajcarija, dojdov tuka za praznicive, sakav ajvar da si kupam, gledam na raft cena poskapa od Svajcarija, na nas ajvar, proizveden vo Makedonija. Inflacionata spirala ja dignaa do vrv od sto se ekonomski nepismeni (da ne davam primeri posto sum ekonomist, sram mi e da pisuvam za momentalnata ekonomska politika na vladava) Da zaklucam, covek treba da e so seriozna dijagnoza, za da na ovie izbori gi poddrzi SDSM Za Goga realna da bidam, ne mi bese prv izbor, ama ako ja sporedam so mentalniov Pendarot, bolje Goga Bajden, barem pismena e, nema da ne bruka pred diplomative, ovoj nepismen i mentalen, sram me fakjase iskreno. Baska izmerkjar na komunjarive i ucesnik vo site predavstva, mars u pm neka odi! I daj taa Danela ludacata ne ja spomnuvajte, zenata e izgubena vo prostor!
Кој ќе ја гласа таа бре? Вработила пред неколку месеци луѓе што не одат на работа, а земаат плата, без конкурс. Знам дека е секаде партиски, но да вработиш некои само така да си земаат плата, последен избор да е, нема да го гласам.
Пендаровски може да е се, ама неписмен не е воопшто. И заради тоа што зборува одлично англиски е омилен меѓу дипломатски кор и еден од ретките претседатели кои секаде во странство одлично не преставувал. Златна Швајцарија што не дава платено породилно на мајките и нема јасли градинки за бебиња, седи си таму, најубаво. Па нема ни Гога Бајден ни непис ен Пендаровски да ти биде претседател.
Ее сеа ај и ти не зезај, најкрими држава е. Ние сме крш се океј сма сеа дека Америка нема мито и криминал..