Сега допрва ке биде интересно. Дуи очеувам д апобеди кај албанскиот корпус и ке притиска да влезе во влада.
Кој има пари си оди на приватно. Не е исто приватно и државно, кој има пари нема потреба од донации. А и зошто донации? Зошто не помогне државата? Колку пари се потрошија сега, а за болни деца собираат донации. Срамота.
Не ме интересира кој ќе прави влада, сакам ДУИ да оди во опозиција, со можност да се самораспушти и нека си одат во Косово кај другарчињата. Таму нека вадат чизми, калашникови и слични реквизити.
Ме разочара Левица со бојкотирањето. Имав надеж дека може тие ни се иднината, ама сега гледам дека не им е ни нив гајле за овај народ.
Никој нема да го направи тоа. Веројатно на сите им одговара така. Извини, ама не ми е нормално некој што со години живее надвор од Македонија да одлучува кој ќе владее со државата. Сите што повеќе години живееат во странство треба да бидат избришани од избирачки список.
Кога видоа дека тоне бродот, во 15 часот почнаа да повикуваат на излезеност. Си го покажаа денес правото лице.
Сдс вечер ќе доживее поголем дебакл и од оној од пред две недели . Изгледа ВМРО ќе има невидена победа досега
Што е, тоа е… само Господ да ни е на помош и малку да се оправиме. Надежта последна умира, а покажавме дека можеме да се обединиме колку толку. Колку повеќе ние неутралните се обединуваме од нас ќе зависи.
А од каде ова? Сериозно прашувам, збунета сум. Го слушав Апасиев на интервју рече дека ќе ги гласа претседателските без да се изјасни за кого.