Димче ви е Апасиев ли? Тој многу ме потсетува на ЉуБчо на времето кога почнуваше. Исти наративи, исто.... А, знаеме како заврши ЉуБчо Спас за државава не гледам никаков. Евентуално 51 држава на Америка да станеме
^ Да се надоврзам со муабетот горе на Ана. Нема везе со темава, општо ама ... Забораваме оти брат Љубе има шизофренија. Болеста не е изговор, но не е ниту причина да се промени портрет на државотворност, идентитет или партија. Има многу функционални луѓе во работен однос со кластер 'А' дијагнози што не се дадоа на гилотина и шушки. Постарите генерации од Љубе знаат една верзија, на млад револуционер, браник на државата, додека младите друга, како предавник. Реалноста? Некаде помеѓу, бидејќи има расцеп на личност. Единствена паралела со Апасиев е што вториов е лицемер, апла корумпиран, но не и ментално растроен.
Види, ти убаво, многу точно и реално си кажуваш, туку на народот му е скурчено од браќата и нивната моќ и недопирливост и не знае веќе како да реагира, мисли и се надева на нешто, знам, пак се вртиме у круг. Две најголеми политички партии се, или е едната или другата, народов не знае за други и не се обидува да им даде шанса, тоа е тоа. Поголема казна и понижување за Сдс од ова не постои. Како и да е, на здравје нека ни е и Бог на помош, шо друго да се каже. Ама мило ми е некако што барем на кратко согласни бевме за нешто, лошото е што инаетот беше пресуден, нашиот народ е ваков за жал.
Abe bitno vcera se obedinivme prv pat protiv niv, bravo Ke bojkotirale oni izbori Idi u Kosovo praj so sakas be druze U Germanija kaj so crncat, garant glas ne smeat da pustat. Poso cistaci ima kolku sakas, i gotvaci.
Кога не можат да го вратат името, џабе им е. "Македонија повторно твоја", оваа изјава е ако го вратат името, инаку никогаш нема да биде наша. Штом стои во сите документи Северна, ништо не правиме. Тек сега многу повеќе ќе се иселат. Во Северна кој сака нека си живее, јас не сакам. Па ќе се врателе сега, аха сигурно, ете ги трчаат за во Северна да се вратат, не само што нема да се вратат тие што веќе се иселени, туку масовно ќе се селат и тие што останаа. Со среќа на пензионерите. Леле, леле, кој ни е претседател/ка. Ни Стево не беше поарен, не му се ни разбираше што збори, ама Гордана не може ни да збори, едвај сврза два збора. Ова е мое мислење, вие како си сакате, гласавте, гледајте сега. Јас не гласав и воопшто не ми е криво, едвај чекам да се иселат од Северџанијава.
Саркастична си нели или не? @Anyshka е да, народов од секогаш бил пичка и кукавица, така е. Затоа и не извозија и ќе не возат сите.
Ти да се иселиш? Или? Плус не знам што очекуваш од слоганиве за избориве.. па на дуи европски фронт им се вика… и сдс имаа европа нешо, као демек у европа ќе не внесат??? Не, Максо имаше максимално нешто за претседател во слоганот… Гога нешто горда.. ако се водиме по слоганиве… па ние прв пат се обединивме да излеземе за да има цензус за претседателски.
да се воведе системот од БиХ, нека останат 6 изборни единици, но да се доделува и компензациски мандат... Kompenzacijski mandati predstavljaju jedan od bitnih faktora izbornog procesa Bosne i Hercegovine. Ipak, mnogi birači nisu svjesni šta oni predstavljaju i kako se koriste. Po zakonskoj definiciji predstavljaju mandate koji se raspodjeljuju na liste političkih stranaka ili koalicija prema broju dobijenih važećih glasova i služe da kompenzuju nedovoljnu proporcionalnost na nivou entiteta, a koja nastaje sabiranjem rezultata za pojedine višečlane izborne jedinice u entitetu. U teoriji je ovo postupak koji ide u prilog relativno manjim strankama koji im omogućuje parlamentarnost i dodjelu mandata.
Е како, па нели не вадиш пасош? Ако ти е гајле тебе, иди си со среќа нека е. Не знам која е поентата да не праиш овде будали што сме гласале ние, што нема да си одиме.
Па не вадам, зошто ВМРО ќе го "сменат" името, да не се ставам во дополнителни трошкови. Уште ќе чекам... Би извадила само да се иселам. Па не знам кој вчера масовно пишуваше "излезете гласајте". Како ние негласачите што не можеме да ве натераме да не гласате така и нас никој не може да не натера да гласаме.
Еве не те тера никој, јас кажав да излезат за да го победиме албанскиов блок, ти не гласај. Ама некако као контрадикторна си, викаш нема да го вратат името, а ваму ќе мењаме пак документи. Некако не ти се совпаѓаат мислењава. И што уствари ќе биде според тебе ако не гласаме никој?
Сарказам и е постот, зарем треба да ти нацрта? И ете излегоа, го победивте албанскиот блок, и шо сега? Тулумби ќе ви паѓаат или?
Ги мешаш ВМРО со Левица и Родина. ВМРО не е за враќање на името, туку вториве и третиве го дрндаат тоа. Македонија Повторно Горда и Македонија Повторно Твоја е друг филм. За реизградба на системот во државата. За обединување на сите граѓани за да се истисне ДУИ од институциите. Демек ќе го поправат она што комуњариве го уништија. А, што ќе направат ќе видиме...
Да тулумби ќе ни паѓаат. И нека ми нацрта пошо контрадикторна е. И не се праите тука нешто као ве заболе вас, па ние сите сме ретардирани пошо гласаме. Ич не гласајте вие, ти и онака не гласаш не живееш овде, ама не ги правете будали и не им се исмејувајте на тие што гласаат.
А бе кој да сфати, тоа е. Како да не вадам пасош кога сакам да се иселам? Сакала, не сакала, морам. И ете скокаат само. Па ја мешаат левица, а Гордана кажуваше "Македонија повторно твоја", а никогаш нема да биде.
Па дека викаше патриоти биле па ваделе пасош, а тебе не ти било гајле па не си вадела, а ваму ќе вадиш. Тоа ми е контрадикторно. Али ако пак ќе кажам исели се, дај боже супер да ти е.