Ете ги вредностите на Левица, Мао Цетунг им е идол закачен по канцелариите (идол на латински бог (за потсетување)) и тој убиецот на деца и цивили Чегевара што сега ослободена Куба од неговата Револуцијата е кочина... Иначе во ова видео е одговорот какви сатанисти се левичарите и како почнало во Кина и пошироко да се колат дерат и печат на пазарите кучиња глувци мачки и секакви животни.. Јас не гласам за Левица засега тоа може да се случи само од иронија да ги гласам за да стигнат гласачите до таков живот како што посакуваат Левичарски и да се соединат со своите истомисленици по третите светови https://www.facebook.com/1931065510...PXqXLBeAYoho1pj6dJ9qUq7iPsj7KjfWFRGl/?app=fbl
Ќе растат, но ќе бидат во опозиција. Нив им одговара да бидат вечно во опозиција. Константно ќе бидат критички настроени, со статуси, популизам, ќе врескаат од говорници, инфлуенсер партија. Власта значи голема одговорност. Ако се власт, ќе добијат министерски места, тука ќе потфрлат. Ќе мораат на дело да спроведат се што ветувале и критикувале изминативе години. Убаво е да продаваш пуфки на народ дека ќе поништиш Рамковен и Преспански договор, на власт кога ќе дојдеш, малку е потешко сето тоа да го изведеш. Земјава е стратешки определена од 91ва за евроатлански интеграции, колку и тоа на некого да не му се допаѓа. Од НАТО да не ќе не извадат случајно? Италијанскана премиерка во опозиција со какви наративи се расфрлаше, кога дојде на власт, ништо од тоа не спроведе. Овака ќе им биде топ во опозиција, немаат никаква одговорност за ништо, плата пратеничка, советнички места и уште многу други привилегии.
A zosto imate mislenje deka ako vo kina e takov vnatresniot sistem i kaj nas bi bil takov kina za kina nie za nas ze,jite od istokot ni se potrebni na megjunaroden plan bitno ni e vo megjunarodnata politika da ne sme ucenuvani da ne mora da menuvame nisto i ponizuvame na usa i zapadot im e gajle za nas si imaat drug strateski partner tuka mozi vo 91 bilo drugo no sega e sosema drugo
Па добро ете не менуваше 30 години а ете немора ни да менуваш (ако не можат да влијаат Албанците) и ти би за изолација како претходните 30 години уште 30 години да живееш во тој стил.? Ако е тоа твое мислење и така ти се живее немам против.. Ама Левица јасно кажа дека не е за Европа како определба туку определбата е на Исток
Па на пример сите се жалат на партиски систем и пратиски вработувања а во исто време ја величаат Југославија и се што е Југословенско, а таа традиција со партиска книшка да се вработуваш и партијата да ти наоѓа работа е баш од таму, па има разлика на пример Скопје е сателит на оската Београд Москва.. Зарем не е очигледно дека менталитетот не е про западен а е про источен ? И уште 100 години ќе биде така кај народот а државата незнам дали ќе опстане како таква
Mesame babi i zabi jas ne rekov istok ni e potreben za vnatresen politicki sistem kazav kina za kina nie za nas toa sto kaj nas ima partiski vrabotuvanja i partizacija na bukvalno se ne e vina nitu na zapad nitu na istok toa ni e na samite nas na samite nas ni e mentalitetot toj uste od mali da gi ucat od doma da idat po partii no ne radi ideologija tuku vrabotuvanja i da kjutat i slusat sto kje kaze liderot eve hrvatite se vo eu porazlixno e nesto kolku hrvati se iselia bas radite istite problemi za bugarite da ne zboram mentalitetot e toj balkanski no site tie raboti nas ne moze ni zapad ni istok da gi sredi mora samite nie ne ni treba nas kamsikar ko sto vikase zaev
Незнам ни јас што треба тука, работите се мн комплицирани, и ништо не ме изненадува што и да се случи веќе се ми е нормално и рамнодушно
Левица тргна добро, но нивното делување се претвори во хистерии, навреди, пцовки и така секој ден. Кој проблем на граѓаните го решија? Некој корисен амандман да поднеле? Ништо. Апасиев се кара со Канал 5, ги нарекува Анал 5. Ванковска ја прашаа дали би одела на гробот на Енвер Хоџа, таа рече дека нема што да ја прашуваат за тоа, таа не е член на Левица. Кај Апасиев често има навреди на профилот, „руски платеник“, „вошкар“, „немиен“, „твор“, сешто му пишуваат, само што ги брише навредите. Сите ние како граѓани можеме да им пишеме на пратениците на нивните службени мејлови за општествените проблеми. Еднаш му пишав на Оливер Спасовски, човекот одговори во рок од 10 минути. Значи сепак бил одговорен. На Апасиев и Крмов им пишав за тема што тука беше дискитирана како проблем, ништо, веројатно не ни отвораат мејлови.
Закон за изменување и дополнување на законот за платежни услуги и платни системи ,со кој ќе се намалија провизиите на банките, Закон за изменување и дополнување на Законот за здравственото осигурување, со кој жените земјоделки ќе добиеја паричен надоместок за време на породилно отсуство и ги блокираа некои закони со илјадници амандмани.
За малку, малку е. Најголемо промашување им е што си го погазија Законот за изменување и дополнување на Кривичниот законик, со кој немаше да застарат кривичните дела, а ги „преспаа“ измените на Кривичниот законик, со кој застареа предметите на СЈО.
Единствениот закон предложен од Левица, а кој е донесен е Законот за изменување и дополнување на Законот за семејството, со кој му се дава право на тужба на биолошкиот татко на детето.
Сигурно Оливер ти одговорил. Одговорил некој кој е платен за тоа од народни пари. Дали знаете колку пари троши сдс ,дпмне за реклами на социјални мрежи ? Ги имаше и јавно објавено. Овие избори се апсолутно клучни пред се за Македонија како држава. Многу луѓе кои не живеат во западна Македонија не ги знаат последиците и не ги осетиле од владеењето на дпмне. Тие буквално продаваа градови на маса, секако во продолжение на тие пред нив. Дпмне го стави Џафери министер за одбрана,нема врска што е Албанец не сум националист, ама човекот е амнестиран терорист. Влезете во само една институција низ западна Македонија, пробајте да побарате права како што имаат терористите од 2001. Башка колку криминали имаат сдс дпмне , за дуи веќе не се збори. Кои криминали ги има Левица ? Зошто да не се даде шанса? И не се против ЕУ туку се да се игра со сите. Стратешката определба од деведесетите еве до кај не доведе. Можеби ќе бевме досега во Еу д не се лажеше народов за работа од партија ,тендерче места во уо итн. И да гласаше за чесни политичари. Ако ви е ок белава чума, криминаливе и корупција , дпмне или сдс кој и да е пак ке биде со дуи на власт. Затоа што таква љубов кон материјалното и кај едни и кај други тешко умира...
Не, грешка си. Ми го требаше за работа да ми одговори нешто. Пратив мејл и веднаш му вратам на телефон, мислев дека човекот не ни отвора службен мејл и Оливер ми вели „ама Тања, само што ти го пратив одговорот“. Беше специфично, нешто што друго лице не може да го одговори во негово име. Не го фалам СДСМ, јас само ти кажувам дека Спасовски одговори за 5-10 минути, Левица изгледа не ни отвора мејлови. Пишете им, видете дали ќе врати некој на мејл. Општо, и во општините да пуштате мејлови, тешко дека некој ќе види, одговори. Ова со Оливер беше експресно, што ме зачуди. Имам одено во Собранието, дека некој им отвора службен мејл, не знам дали е тоа можно. Ако треба нема ни да гласам, ама за Левица не гласам. Не верувам дека политичари што пцујат, поддржуваат војни, диктатури, геноциди, се закануваат секој ден со тужби, освен Хамас, Палестина и слични племиња друго не знаат и не верувам дека ќе донесат нешто добро за државата. Друго, го убедуваа народот да не се попишува и ете сега по балансерот ќе се вработуваат 31% Албанци, така што виновни се.
Не знам каде да го упатам прашањето, се надевам е во соодветна категорија, ама дали може да те стават член во ОИК додека си на породилно отсуство? И ако те снајде таков баксуз, можеш ли да одбиеш? И ако одбиеш, што се реперкусиите?