Парламентарни избори 2024

Discussion in 'Политика и настани' started by Drageeu, Mar 25, 2024.

?

За која политичка партија би гласале?

Poll closed May 9, 2024.
  1. Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ

79 vote(s)
    31.6%
  2. Коалицијата на СДСМ

20 vote(s)
    8.0%
  3. Левица

75 vote(s)
    30.0%
  4. ЗНАМ

18 vote(s)
    7.2%
  5. Европски фронт (ДУИ, ДПА..)

4 vote(s)
    1.6%
  6. Коалиција ВРЕДИ (Беса, АА, Алтернатива..)

1 vote(s)
    0.4%
  7. Нова Алтернатива на Данела Арсовска

4 vote(s)
    1.6%
  8. ГРОМ

2 vote(s)
    0.8%
  9. Друга партија

1 vote(s)
    0.4%
  10. Нема да излезам на гласање

26 vote(s)
    10.4%
  11. Ќе го поништам ливчето

20 vote(s)
    8.0%
  1. deniz333

deniz333 Популарен член

Taka e, no sega koga ke gi stavis i ogromnite smetki, ne se izleva na kraj. Da ne spomnuvame i za skapoto gorivo znaci se e za poveke od dupla poskapo.

Cutiepie1 likes this.
  2. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Добро бе победивте на избори доста лажете, 10,000 струја, па нас парното дома што ни е електрично кога ја грее цела куќа не ни стигнала 10,000 денари сметка. Кашкавалот е до кај 500, ама зависи и тоа каков и кој го купуваш.

Ahoy, Amelia and Anyshka like this.
  3. deniz333

deniz333 Популарен член

Znaci daleko od toa deka vmro se sjajni, no moe mislenje e deka od ova sega poloso ne moze da e

Cutiepie1 likes this.
  4. DS10

DS10 Истакнат член

Е не знам дали го боли или не, ама постојат правила, правилата се следат. Кому не одговараат не мора ич да влага.

5. deniz333

deniz333 Популарен член

Epa jas ne se gream na struja i najcesto imam smetki 8200, 10400... retko retko ponisko a site aparati mi se ekonomicni, rastitelniot mozebi e 500 den, maslinkite ti se veke 600 den

Cutiepie1 likes this.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Нас колку што знам не не прашаа дали сакаме во Нато, за народот зборам, е ама не прашаа и за промена на име, не беше успешен референдумот, ама кој не слуша уствари, демократска држава сме ние.

Anaroz1 and Cutiepie1 like this.
  7. Feniksgirl

Да ти кажам ја пред да се омажам во куќа живеев, сметка под 7000 ни нема стигнато последниве години, и тоа само една соба грееш, којзнае колку ќе дојде ако ги греевме и другите. А и да не заборавиме 400% поскапување на индустриската имаше. Ама бонбона бизнис беше.

LiquidLuna, Anaroz1 and Cutiepie1 like this.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Па накурчени сме и од ВМРО и од СДСМ, не треба да има гласање, директно трета партија, што е ова веќе само ВМРО и СДСМ.
    И во времето на вмро не беше сјајно, изгледа се заборави тоа.

Mrs. right likes this.
  9. DS10

DS10 Истакнат член

Секој од нас сака да сме нато, па и вашата Гога (сега веќе е и наша, сечија е) сака, ама без северна, нато нема. А ние ако си се правевме патриоти како вмро, уште ќе бевме ФИРОМ и ќе тапкавме во место. Сега не знам точно кој ми кажуваше дека слушал на само вистина еден новинар стар, не знам како се викаше но во секој случај многу умен и паметен. Ја не се сеќавам, мал сум бил, ама за време на 90-те ни било понудено да се викаме Република Македонија-Скопје. Доколку тогаш се прифатело тоа, сега Македонија ќе беше една од најуспешните земји како што е Словенија. Доколку тогаш се прифатело, сега ќе бевме 20-на, 25 години во ЕУ, ама дпмне сакаат да се прават патриоти, иако со тоа прават само полошо за државата.

10. EmporioIvankov

Пак лажеш, Кораб Трница е до 500, Маслинките се 300 на пазар, јас каде што купувам грчка каламата, затоа што купувам на поголемо, односно тегли од 5 и 10 килограми, ми доаѓаат 250 кило, ДИЕМ ГП исто има големит тегли кои се исто така многу економични.
    Колкава куќа сте бе ако само од апаратите имате 10,000 сметки? Шо праите?

11. EmporioIvankov

Индустриската поскапе секаде и имаше субвенции за нејзе, таа дома ако ви е толку висока, тогаш вие нерационално трошите, шо праите бе луѓе, шо апарати имате? Па мене секој ден ми работат и машина за садови и машина за алишта па неам сметка 10000

Anyshka and Amelia like this.
  12. bertold

bertold Популарен член

Со една ИЕ кој би бил соодносот на мандатите?

KuklickaSk likes this.
  13. Feniksgirl

Значи уствари, ти сакаш да сме Северна пошо у ЕУ ќе влеземе?? И е топ тоа што не се почитивал гласот на народотна референдум?? Браво бе, ептен демократија. Еве ја не сакам нато, од кај знаеш па и за други. Без разлика 400% алоо, не зезај.

Cutiepie1 likes this.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Смешки сте со сметките за струја.
    Јас се греам на струја, готвам на струја, па не ми доаѓаат 8000 сметки за струја.
    Кај мајка ми и бојлер, и нон стоп пуштаме машини, готвам на електричен шпорет, најмногу ни дошло 4-5000, со соларното зимоска ни доаѓало 3-4000.

Last edited: May 9, 2024
  15. Feniksgirl

Еве стварно ти кажувам, и други ми спомнале дека им е огин, а да бидеме реални куќа е најтешко да згрееш, не знам што рационалност ти треба да дојдеш од работа и да пуштиш греалка да ти се грее дома.

Cutiepie1 likes this.
  16. DS10

DS10 Истакнат член

Стално сите се жалат на сметки, цени на горивата, цени на производи во маркет, ама забораваат, односно намерно не ги кажуваат педикирите, маникирите, веѓите, трепките, ноктите и што уште не. Исто и старите, на сабајле ќе се јават на Канал 5 или алфа и ќе кажуваат како со 12 илјади пензија не се живее, ама нема да ја кажат пензијата на сопругот или сопругата кои можеби земаат и над 20, 30 илјади. Секако не зборам за сите, има и стари лица чии сопружници се починати, ама во најголем дел ова е ситуацијата зад камерите, односно зад телефонските линии на Роберт од канал 5 и тие од алфа, појма немам кои се и како се викаат.

Tanjamm, Anyshka and Amelia like this.
  17. Amelia

Amelia Популарен член

Кашкавалот едамер се од 300-600 денари, растителните се околу 200, и ливада што е најскап беше сега скоро во кит го акција околу 500 денари

Anyshka and KuklickaSk like this.
  18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Освен што си безбеден да не може кој сака да дојде да те пука никој аир нема видено. Баш никој

LiquidLuna, Ahoy, Tanjamm and 2 others like this.
  19. DS10

DS10 Истакнат член

Јас излегов и гласав ,,За" на референдумот. Од сите излезени граѓани, над 90% беа ,,За", дури мислам дека имаше и повеќе неважечки од ,,против". А ако ти ова не го сметаш демократија каде 90% од излезните граѓани се за, а го сметаш за демократија друг да ти кажува дали да излезеш и да не гласша на референдум, тогаш тоа е друго.

20. Amelia

Amelia Популарен член

Па порано педикирот, маникирот, трепките беа луксуз, сега откако се малку накачија платите е секојдневие. Не викам дека китки цветаат, но малку отидовме на подобро со плативе.

Tanjamm, Anyshka and DS10 like this.
  21. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Заборавате една многу важна работа а тоа е дека во време на грујо државните работи беа подобро платени од приватен сектор кој работеше за 9000. Сега, платите во приварен сектор се во најголем дел повисоки од државниот. И така треба да биде зошто едните зависат од другите и зошто цел на млад кадар треба да е работа во приватен сектор.

Во следните 2 до 3 години очекувам раст на економија и добро влдеење на вмро. После како и сите, ќе забегаат.
    Корупцијата нема да ја прекинат зошто од нив почнува, судството нема да го реформират, администрацијата никако нема да ја исчистат кога сеуште е 80% нивно гласачко тело. Ќе има раст на економија први 2 години и thats all folks. После пак ќе се докраде тоа што остана, ако остана нешто

christinnn, malerozna, LejlaD and 7 others like this.