Ама еве тогаш зашто Нато ја бомбардираше Србија??? Ако е спасител, зашто се мешал? Што не и се меша сега на Русија за Украина?? Или таму му фуфка?
Пак не ми одговори на прашањето. А иначе да, патриот е тој што се залага за влез во ЕУ со цена и да падне од власт и да биде омразен од граѓаните. Заев беше храбар за разлика од Грујо кој си седеш и си лапаше парички 11 години без да тргне на пат од кој Македонија ќе се врати економско зајакната. Патриотизам е да сакаш народот да не ти е сиромашен и да има поголеми плати од просечните во соседните бившо југословенски. Грујо не е патриот. Пак ќе те прашам, како сте во план, ќе влагате пак в собрание или уште немате одлучено?
Зошто нови кога веќе имаме стари и докажани, нека ги пуштат ќе го одбранат и после пак назад Точно, баш купував сладолед така поскап и сега да кажам дека сум го платил скапо а имаше и поевтин, ама колку пари толку музика, ако е од поквалитетниот нормално ќе биде со повисока цена
Колку пати да треба ќе кажам, нато може да е зло за секого, за нас нато не е зло, за нас нато е спасител.
Многу наивно размислуваш. За тебе е спасител. За мене, за @Feniksgirl и за многу други не е. Тоа бомбардирање не уништи само Срби, туку и наши кои некое време потоа заболеа од рак. Кој го контролира НАТО и кој ги поддржува ДУИ? Нека ти текне. Ако некој ден Русија сака да нè уништи на ненасилен или на насилен начин, НАТО со задоволство ќе нè фрли пред нејзиниот нос. Ние немаме вредност за НАТО.
Русија се ќе прави, освен да ги бомбардира некој таму Македонија или Црна Гора или Босна. Русија ако бомбардира тука, додека Путин трепне, цел свет, не само Америка, туку и кинезите и корејците и сите ќе го запрат. А ако фрли прво на Чикаго, Њујорк, Филаделфија, Лос Анџелес или Мајами, третина од светот го нема, нема кој да го запре. А ако немаме значај, не не примале. Нормално дека имаме, сега цела Србија е заокружена со НАТО, уште Босна им е останата, а дека тие ќе не примат дека ќе им се нажали за нас, се лажеш.
Ти продолжи да си бладаш дека оној неписменион Зајко се залагал за Мк, па уште и дека ќе влеземе во ЕУ, пак ќе кажам и ќе стојам на тоа, нато ако му одговара да не не брани, нема да мрдне со прст, колку сакаш ти живеј си во илузија. И што се тиче мене, уште утре слободно нека влезат во собрание и нека ги испотепаат сите, на чело со твојот зајко, што во поголем пропаст не сме биле заради него. Па сакале од вмро биле или од сдс тие( пошо очигледно ни вашите не ве сакаат за да излезат да ве гласаат) за мене нема да се терористи, туку ќе ги подржам. Коа може учк, учк да се скандира на сред плоштад и тебе гајле да ти е, а овие да ти се терористи. Ти стварно живееш во илузија.
Верувај во што сакаш, факт е дека на Русија, Скопје и е ко нас што ни е Кичевска Душегубица. Што, Русија ќе дојде тука и ќе мавта со знамиња, ќе се слави од Аласка до Калининград, ееј луѓе, свету гледајте, го освоивме Скопје? Не.
Какви маслинки купуваш ти?! Каламата премиум во Веро 488 денари. 600? Маслото е толку, ама маслинките не се толку. Мислам на страна темава, домаќински е муабетов, ама вчера купував, па знам.
Ne se kalamata, ne znam kako im e nazivot, golemi crni maslinki se 580 denari vo kit go. Ova go zboruvam za Kavadarci, nekako imam custvo deka ovde epten ni se visoki cenite za se
Не реков дека ми е гајле за учк, а и никаде не реков дека јас имам членска во сдс. А да, што сакаш речи, грујо, црвенковски и ѓорѓиевски можат вода да му носат на Зајко за храброст.
Џабе се расправате, сега СДСМ и ВМРО си јадат и пијат заедно и договараат тендери, па вие расправајте се до сабајле. Кога двајца се караат, третиот користи.
Ама не ти ни треба книшка, ти си слеп верник нивни. Па чим Зајко ти е тебе пример… барем Црвенковски да го издвоеше. Толку е сувишно да се збори повеќе со тебе на темава.
Ни не мораш, а да Заев е најхрабриот маж политичар, кој сакаш донеси ми го да ме преубедиш, тој факт не го менува никој.
Zaev bese hrabar?? Jas bi rekla lud covek, bez custvo na pripadnost... site taka znaat i mozat, uspehot e da go zacuvas toa sto e ostaveno.
Ова е најточно. Јас пишав и претходно, знам дека и работни места добиваат и тие во опозиција што се ( си вработуваат свои де). Пред народот сосема друго кажуваат.
Океј, твое мислење, јас сметам дека Заев беше храбар, ти сметаш дека не беше. Сега дај да се заколеме. Не планирам да продолжувам на оваа тема. Јас сметам дека беше, тоа што тој го направи не го направи никој 27 години пред тоа. Пак ќе кажам, не планирам да ја продолжувам темава .