Може, заради излезноста, дека они затоа и се залагаа за да се поделиме на повеќе изборни единици, за повеќе пратеници, ако е така и ова не им е лошо, вака маливе добиваат повеќе.
За нас најдобро би било со Левица секако да коалицираат ама тешко. Шо Данела бе, за партија го рачунаш нејзиното? Глупача, се прецени исто ко Стефче. А Максо го забораи?
Може да влезе со Левица и Знам, ама не му се доволни за двотретинско мнозинство… и тука пак влага албанска партија…
https://icon.cat/util/elections Треба само да ставите најгоре колку пратеници се бираат, долу се е незадолжително. Сега не знам колку е прагот за влез во собранието ама ако знаете можете да си пишете.
Смилковско и Диво Насеље се случија во времето на вмро. Ама изгледа се заборави. Не сум за никој, ама за ВМРО никогаш, толку ми се одвратни.
Дур други ни ја кројат судбината, да. Изгледа е многу касно веќе за било што ама секако не значи тоа дека со скрстени раце треба да стоиме и да се помириме. Одбиваат сите да преземат колективна одговорност и до тука дојдовме..
Неможеме да се спасиме од нив ,и тие се жители на оваа држава нее тоа проблемот, треба и тие да живеат и да бидат дел од ова општество ама да се има ред каде и колку можат да одат, а не со неполни 20% да ни ја водат државата како што беше до сега и да одлучуваат за нашите интереси...
Малцинството да си остане малцинство, а не да претендира да се меша кај шо не треба и да демонстрира сила и моќ, а ние граѓани од 10 ред да сме у своја држава. Инаку неам против нив како граѓани, и треба да има соживот, ама они не го сакаат тоа.
На тоа и мислев сите треба да живееме дали се Роми Албанци Турци Македонци мора да има соживот, ама ако погледнеме пореално на работите не се они криви така им дозволија Македонските партии за пуста власт
Koj toa go organizirase i kako vmro ke go sprecese? Ama mozese i trebase da se spreci da izgori bolnica so bolni vnatre.
А бе само ВМРО се безгрешни. Веднаш вината ја префрлате на други. Не збориме за болницата сега, туку за Смилковско и Диво Насеље.
Ne e nikoj bezgresen, samo ne mozeme da ocekuvame deka nekoj e semoken, no rabotite sto se vo nivna kontrola da se kako sto treba. Da bideme realni toa sto e za pofalba treba da se pozdravi, toa sto e za kritika da se kritikuva, ne mozeme za se edno nesto edni isti da ni se krivi.