https://vecer.mk/makedonija/7633741...j7GEKGVaH3wHwKPkezj2ts01ppERf&mibextid=NOb6eG И ова никогаш не треба да се заборави.
Vmro li e vinovno sto se sluci divo naselje??? Nikogas da ne se zaboravi. Za sto bese toj napad i na koj nacin vmro bese involvirano?
Ниту сум за ВМРО ниту за СДМС каква врска има ВМРО СО смилковско езеро и диво населе, па по логика ќе сватиш кога се на власт сами на себе да си наштетат? А друга работа позади диво населе и смилковско сосема друга е играта ,и сосема други сили стојат ,нема врска ни партии ни Албанци Македонци
А кој е виновен? Кога СДСМ беа на власт за се беа виновни, кога беа ВМРО на власт повторно СДСМ виновни, само ВМРО за ништо не се.
Те молам дениз. Најдобар другар беше во ебр во диво насеље. Тие што требаше да ги заштитат, нивните претпоставени во мвр, ги пуштија низ вода. Знаеа каде ги пуштаат, а им рекоа одат да уапсат нарко дилери. Ги пуштија да се спасуваат кој како знае зошто не беа ни опремени ко шо треба. До ден денес не може да спие, не може да се качи во авион зошто таму биле на висина, има пост трауматски синдром од што виде како му убиваат колеги од четата. Бар спаси жива глава на негови тогаш 25 години. И те како министрот за внатрешни, те Гордана беше одговорна за Диво Насеље и треба да ги носи на душа загинатите. За лични интереси к пари и родена мајка ќе продадат. Сите до еден.
Па некои прееска ги спомнаа Смилковско и Диво Насеље и СДСМ, како и за тоа да се виновни, инаку и јас за никој не сум, ама не може само СДСМ за се да е виновно, а ВМРО за ништо.
Чекај Анушка мислам малку ги мешаш поимите,зборуваме за сосема две различни теми,ако зборуваш за болницата во Тетово и ова во Скопје што даваа наместо лек за хемотерапија и диво населе смилковско езеро, сосема две различни работи се
Значи за се може само да погодуваме, кога може за диво насеље, може и за болницата….не гледам разлика
Da izgorea bolnica vmro ke bea vinovni, da davaa voda mesto lekovi na najtesko bolnite ke bea vinovni, da smenea ime ke bea isto vinovni, da go unistea obrazovanijeto... seto ova sds go napravi i mnogu poveke, zatoa se za se vinovni. I da imase sega napad od vooruzena grupa od strana, nemase da bidat vinovni, nekoj raboti ednostavno ne se kontroliraat.
Исто како и изродите од вмро што се сликаа и пијат кафиња со терористите од учк….ами како и да вртиш….
Името е сменето уште во времето на вмро, не знам како се уште не ви е јасно. Се вратија најголемите криминалци на власт.
Не знам дали се сликал и не знам кој фактор бил Заев во мвр во кое апсолутна власт имаше вмро. Сосе сите разузнавачки информации дека ги праќаат во куќа со терористи кои имаа зољи. Војната во 2001 исто така под чија власт се случи? Нејсе, минато. да се надеваме дека ќе стане нешто подобро во иднина.
Си се запрашала зошто кога ВМРО Е НА ВЛАСТ НЕКОЈ САКА ДА ЕСКАЛИРА ? И ПОСЛЕ ВОЈНАТА ВО 2001 КОЈ НАПРАВИ КОАЛИЦИЈА СО ДУИ И АЛИ АХМЕТИ?
Го слушав Мицковски на Канал 5. Искрено мене ми остави добар впечаток . Рече дека нема да прифати ултиматум од Вреди во врска со уставните измени и дека не може помалото мнозинство да одлучува за поголемото мнозинство а тоа сме ние Македонците. За министерставата исто рече ке разговара но не под уцени па сега како ќе искочи ќе видиме. Да додадам рече дека ќе ги укине министрите без ресор што е и паметна одлука. За дуи потврди дека одат во опозиција и нема да преговара со нив. И пред се мислам дека многу го потценија сите и пред време го осудија а според ова цело интервју делува дека не сака веќе понижување на Македонецот , најави и доста позитивни работи за државата а спомна и проекти. Ако тргне вака како што кажа има надеж за државата. Се надевам дека паметно ќе изигра.