Зарем постои мерило помалку и повеќе за злото? Озбилно? Јас мислам дека злото не познава граници на помалку и повеќе…зло е зло… Ако јас убијам човек со пиштол,а ти со пушка, кому ќе му се прости? Или на двете ќе ни судат исто?
Проблемов на вмро е што секогаш тргаат добро, првата година две. После се посеруваат за сите пари. Не ги гласав, зашто сметам дека треба трети да дојдат веќе, али пошо мнозинството одлучи така, се надевам дека овој пат нема да се посерат. Без разлика сдс никад не би ги гласала, И фамилијарно си имаме испатено од нив. Така да господ да се симне за сдс не би гласала никад.
Pa da receme deka moze ne znaele nemale info za divo naselje, a za da izgore bolnica e seriozen propust na ministerot ili na rakovodstvoto na bolnicata.
Јасно ми е и јас гласав друга партија не Вмро ама сепак мислам дека треба да му дадеме шанса. Не очекувам да цветаат рози ама можеби ќе си биде доследен на зборот.
Колку сакаш смеј се, името е одамна сменето, Зајко ја имал таа "среќа". Зајко се сликал со терористите, а Грујо со Ахмети уште да спијат заедно, можеби и спиеа, кој знае.
Се виде вчера кој е кутриот Сега ќе треба само куферите да ги заменат на хоргош границата со Унгарија
Се знае што е власт. Контролираш граници, гарантираш безбедност, разузнавачите треба да си ја вршат работата. 40 терористи ај што влегле во државата, ај што со денови се шетале низ градот, Вемерото пратило полицајци да ги бараат во Липково. Ни истепаа едно чудо полицајци, повредиле 37 други полицајци, слушав некој од Охрид останал траен инвалид по акцијата. Вемеро не било виновно. Два дена ги немаше никаде, ич никаде да се јават дека постојат, а можеше да букне тотална војна од која нема назад. Знаете што би било ако пламеше војна тогаш? Газа ќе бевме, ама како што сме никакви, па пак имаме некаква среќа. Не чуваш граници, немаш ефикасна полиција, те зезаат некои довчерашни козари, никој и ништо си. За утеха Македонците се тешат НАТО ни ги пратило. Оооффф, да сакаат да ни прават бељи, често ќе има упади на наша територија. Кој ќе ги спречи? Па немаме ние институции.
Леле немој те молам…. Зашто под министрите има цел џган од кадар? Директор, вд директор, секретар, началник и се и сешто…нив што им и е должност? Први лица за се и сешто се они. Второ, ја брукаш цела полиција и сама ја омаловажи дека се неспособни и немале инфо. Крајно, како може за болницата да имаат инфо? Ако алудираш намерно да се запали болницатс за да изгорат живи луѓе, ова е некој начин свирепо убиство. Леле….
Mozebi i spiele ama tolku prava kako sega nemaa, ne zaboravaj koga go dobija prviot pertsedatel na sobranie, prviot premier..
Te molam nemoj da mi gi izvrtuvas zborovite, ako znae se policijata nikade vo svetot nema da ima ubistva, siluvanja, itn... ama koga kratis na materijalot koga gradis za da kradis rezultatot e toj.