Ne gi glasav, na Maksim mu go dadov svojot glas. Ama sum realna, togas se pravese, imase i za niv i za narosot sega samo za nivniot gjep.
Toa se proekti za pozdravuvanje. Skopje 2014 privlekuva dosta turisti. A toa deka kratele od administarcija za da realiziraat ova mi e glupost, administracija pa sega edni jaki plati sto zema. Kaj se sega tie pari? em ne se pravi nisto, em parite gi nema, i te molam nemoj da mi go spomuvas ova hibridno pokacuvanje na platite, poveke ne udavija.
Kazav pogore javno, Maksim go glasav. Poubavo se ziveese vo vreme na grujo, i podostoinstveni bevme. Luge ne znam kako mozete Zaev da go sakate? Znaci nikoj ni vo minato ni vo idno vreme koj i da dojde i od kade i da bide ne ke moze da napravi steta pogolema od taa sto ja napravi zajko.
Ја го сакам???? Евидентни се штетите де шо ги напраи, затоа си го доби тоа шо требаше. Таче исто. Поголема казна има ли од ова шо им се деси? А сите треба да одговараат, и од едните и од другите. Ама дали ќе биде тоа? Нека учат како не треба сегашниве. Исти се ама мора некој да победи. Грешките нивни непоправливи исто си стојат и си ги трпевме сите. Реков, највише мило ми е шо Дуи отиде у опозиција.
Поголем криминал од Скопје 2014 не се случил во државава. Го забораввите ли коњот од 9 милиони евра, другите споменици кои беа перална на пари? Стиропорните криминални згради кои се распаѓаат? Криминалните урбанистички планови, за да се задоволи лудилото на диктаторот? А, врбите по 250 000 евра една? Каде се сега? И едно чудо други „успешни„ проекти кои се дават во го*на заради тоа што беа многу квалитетни? Ах, да... и галиите да ги спомнам. Прекраснотии Гарант туристиве за нив доаѓаат и за Ацета, не за турска чаршија, Матка, камени мост и слично Ајт!!!
Ова е човече, циркуз без пари… едни се лоши пошо се патриоти… едни па упорни се дека ќе влеземе у ЕУ, трети не се за никој, ама апла се гледа за кој се, овие четвртиве не сакам ни да ги спомнувам што партиски се вработени….и тука ти е јасно дека за трета опција ќе сонуваме само, зашто ќе се вртиме у круг дур сме живи за Вмро и сдс…
Ubavo kazav i za niv i za narodot. Sega sto napravija za da si go perat kriminalot? Sega ne perat direkt lapaat. Nema sporedba. Kolku patista grujo napravi, ama ne trebase neka se vozat po rusevini ne vikam da go sakas ama toa sto go napravi go napravi. Toa sto grujo go napravi zajko ne uspea ni da go izbeli
не знам што сте се запнале кога членката неколку пати спомена дека не гласала за вмро, туку за трета опција. еве јас ќе ти кажам немам личен интерес не сум во ниедна партија, ниту пак сум имала корист од било кои. мојата фамилија е цела за сдс, отсекогаш биле, додека јас лично иако сум неопределена моите идеолошки гледишта поише се поклопуваат со вмро си признавам. дете на 90 тите сум не се сеќавам многу на првото владеење на сдс, имам едно сеќавање кога сдс го продаде есм ,,бонбона бизнис", наредното шо се сеќавам е дека како дете без родители немав никаква помош од државата, зимав 3.500 пензија од татко ми. следно, дојде груевски на влас таа пензија стана скоро 10.000, а за децата без родители без донесени мерки, дел од нас што користеа социјален стан добиваа 12.000 месечно за школовање, тие шо не користевме меѓу кои и јас добивме 24.000 месечно за да се школоваме. не викам дека тие биле златни, дека не краделе и немало корупција, но еве јас лично подобро живеев во нивно време, шо сакате кажете, ама автобусите кинески они ги донесоа, а пред тоа се возевме со автобуси од тито, жичарата на водно они ја направија, театарот мнт они го направија, немавме театар, филхармонија исто немавме, авио превозник и летови исто немавме, во времето на врмо влезе виз аир и евтини летови, еден куп луѓе шо ги знам околу мене искористија мерка купи ќука, купи стан... тоа е тоа никој не ме вработил, не се осеќам како партиски бот. од друга страна не знам како не ве болеше кога на сила го сменија името, не се осеќам како не знам каков патриот, ама признавам кога прв пат го видов ,,северна" насекаде, искрено ме заболе, брусеа шахти, излагаа на телевизија и викаа дека овде немало бугарска окупација, имало бугарска администрација како тоа не ве заболе, не смеа да изустат како се викаме па цело време викаа нашата земја, за сега во кампања да викаат нашата Македонија, абе поголеми предавници од овие немало. направија хаос со личните документи, судството го направија најкорумпирано некогаш до сега, се што имаше социјални мерки и тие ги укинаа, еден проект не довршија, образованието да не го спомнувам го уништија, продаваат филм дека ќе влеземе во ЕУ, не, нема да влеземе, со злоупотреба на европско знаменце носеа лоши закони и вие сте се фатиле со една иста реченица дали сакате да се врати времето на ,,груевизмот" ? да, искрено да ти кажам и во најлошите денови на ,, груевизмот" мислам подобро се живееше од сега. никогаш веќе да не се повторат сакам. ќе видиме сега шо ќе направи вмро, малце ме плаши фактот дека имаат апсолутна власт и шо ќе направат со нејзе, не мислам дека е добро било која партија да има апсолутна власт, останува само да ја оправдаат довербата шо сега им е дадена.
Nashava politichka realnost se sveduva na onaa srpskata pogovorka sjashi Murto,da uzjashe Kurto. I taka do nedogled,tovari go magareto chas edno pa drugi naizmenichno,a narodot vo ziva kal potonuva.
Во 2016 дојдоа на власт со гласовите на неопределените што често не ни гласаат. Ама Заев заборави дека не дојде на власт зошто е убав, па забега. Вмро има константно гласачко тело на сите избори. Што сакаат може да направат, нивните ќе ги гласаат, најмногу зошто ги вработиле.
@Anaroz1 ок олабави, не сум за препукувања. Да не може човек да искоментира, одма го етикетирате. Ај се одјавувам, премногу ми беше ова. Дај Боже.
Епа не сдс земаа уште повеќе кредит да се задолжат за него, ама после парите за друго ги искористија, за у џеб.
Затоа што договотите кои вмро ги потпишале за изградба на тој вклучиваат исплата на оштета ако се даде работата на друга фирма. Кинеската фирма која почна да го гради нема оставено простор за исклучоци кон поптни села и градови, нема откупено приватно земјиште и куќи кои се на патот и е невозможно да се доправи тоа што е почнато. Странски инженери дојдоа на проценка да видат како и дали може да се напраи. Неможе да се направи, а милионски суми се одливаат кон кинезите. Се тоа што се давало на народот 2012-2016 се трошки додека переа милионски суми. Направиле театар. Колку чинеше театарот на кој му тече вода од секаде на секој дожд?
Да, им ги скратиле платите во администрација за да се реализираат тие проекти од “владата” Прашај и ќе ти кажат. Во просек по 9000ден од човек. Не може да е за поздравување Скопје 2014, кога е направено од парите на граѓаните. Колку толку периодов мрднаа државните со плата, сега толку веќе сега пак може да им ги намалат вмро.
Администрација ич да не се жали, за клати врата земи плата ли им скратиле плати??? Еден нема вработен што е заслужено на таа позиција, сите до еден се партиски ботови.
Верувам дека има и вредни луѓе што на свој грб работат за 10 други партиски вработени. И тие се за жалење.
Знам дека сакаш да веруваш, и се надевам дека си во право, ама коа ќе влезеш во некоја институција те убедуваат во спротивното.