Значи тие солзи крододилски плачење по телевизии од пензионери најмногу, беше монтажа? И тој налов на иселување на млади луѓе беше монтажа? И жалење дека опаднал наталитетот? Епа за тоа прва мерка беше парична помош за трето дете. Со парите од граѓаните се разбира. Односов катастрофа
Па тоа ти викам само стандардот различен, само што сеа е доста поскапо. И пак ништо не покриваш, мене искрено повеќе ми останува тогаш од сега, а исти ми се трошоците. Не беше до волку тогаш, тоа не е ни до сдс ни до вмро, кризата ди го прави своето.
Мене не ми останувале никогаш, дури тогаш ми беше срам и жал да побарам од родители, од баба ми и дедо ми пак ич. И тоа без кола. Со јавен превоз цело време и пеш.
Претеруваш, само не сакаш да признаеш. Јас времето на Грујо ќе го памтам по тоа што и на средношколци им даде бесплатен превоз, после и на студенти. И двете ги фатив и да ти кажам преголемо олеснување ни беше. 12 месеци во годината, околу 1000 ден беше слободна, 12000 ден х 8 години се 96000 ден. А во тоа време, тие пари вредеа нешто.
Во времето на вмро се цветаше, и судство, и здраство, и образование, затоа секаде имаше вработено нестручен кадар, да гласам повторно криминалци тоа е како некој да ме излаже и повторно да му верувам. Видовме што направија и ВМРО, и СДСМ, тие што беа СДСМ сега не гласаа за нив, само вмровците се заслепени и изманипулирани од ВМРО. Се вратија криминалците-навистина се вратија. Кој сака нека честита.
Абе ти мора да се зезаш, се се дава од буџетот, а буџетот го полниме ние, од цеб ли да ти дадат сакаш грујо и зајко. Жено не зезај, се што дава “помош” власта е од буџетот. Наши пари, нема од каде да ти даде од друго место, секоја држава е така.
Да биле толку цените, не знам која генерација си, прашај ги твоите колку зимале плата и колку плаќале струја и колку трошеле на пазарење.
точно и јас не го кривам сдс за економската криза шо го погоди цел свет, него за начинот на справување. еве примерот шо го дадов со замзнување на цените, баш пратев тогаш истата мерка беше донесена и во Хрватска, ама таму беа субвенционирани работодавачите во делот на загубата. е тоа е помош за сите, а не тука донеле мерка искача дека јас продавам поевтино на рафт него набавна и никој тоа не ми го надоместува искача јас му помагам на народот, наместо државата да ни помогне на сите
Знам колку земаа. Мајка ми во полиција 20000, татко ми таксист кога сакаше работеше, кога не, во глобала со 25/27000 ден живеевме, не се замараше да работи, од платата на мајка ми живеевме. И тераа и одмори претежно во Охрид, ама и на море 3 пати бев во тоа време.
Затоа што беа нелегално доделени. Се скрати од пензии и плати на луѓето, зашто цели чопори семејства се иселија ради нив. Сопствениот народ го избркаа.
Жено буџет се полни со данокот што го плаќаме, чиви кратење, немој да ми ги спомнеш администрација пошо ќе помислам ти работиш таму. На кој му скратиле?? Еден нека каже на кој му скатиле плата??
Да, а комуњариве што ги покачија платите на политичарите до небо, тоа све е легално. Само што така им одговара. Јас мое дете ќе го пуштам политички науки да учи. Попаметно од тоа нема во државава.