И проектот на Стваврески „Купи куќа, купи стан“. Активна е таа субвенција? Појма неам. Абе се што е во полза на граѓаните нека го имплементираат, нека не се заебаваат.
Па они се на таргет за да се напуми буџет. Нели знаеш како идат правилата во државава? Сигурно во приватен сектор нема да се скрати нели?
Епа нелегално и тоа е. За децата/лицата со Даунов синдром ако не грешам имаше некаква финансиска помош, лани ја укинаа. Јас мислам требаше и плати да ни скинат. Шо ќе ни беа.
мене ако ме прашуваш пола администрација треба да ја нема за тоа шо го ,, работат'' и тие плати им се многу, а не па им крателе за да воведат мерки
Никогаш нема да кажам кој колку работи зошто секогаш сум на страната на работникот, на политиларот никогаш. Како што они не може да судат во приватните фирми кој колку работи, така и никој за нив не може да суди.
Па не може лебот да биде и сега 20-25, aко е толку како ќе земат плата вработените? Секаде има покачување. И ние бевме мали, сега не сме. 15 ден. лебот може бил во времето на баба ми, епа не може и сега да биде иста цена.
Па ете ти кажа. Се е нелегално од прерходната власт затоа. Сдсм уствари нешто ко комисија и инспекција за нелегалности беше. Имаа и друга работа ли? Да, најбитното го заборавив крадењето.
Abe ti si, sakam kazam ne znam recam sto tvrdis od vcera sto e toa? Ubavo te prasuvam odbegavas sto napravi dobro sds osven sto nistese
Па и социјалните надоместоци мора под итно да се покачат, секако само за луѓе кои ги исполнуваат условите, без злоупотребување. Шо е бе тоа мочани 6000 гарантирана минимална помош? Значи да не кратат таму кај шо не треба да се крати. Ќе речете сеа од каде, буџетот коа го испразнија, ќе се најде верувам ако добро се распределат средствата. Туку со непотизмот, корупцијата, митото шо праиме? Криминалот? Не да има работа, мора све од корен мењавање. Нека се покажат малку да му се сневиди бе, мал прогрес бар да се има.
Абе ти си затрескана во вмро и од што толку си заслепелс, ништо други не приметубаш околу себе. Еве за тене посебно сегс сите ќе ти изнапишеме се х200 пати