Државата ги доведе граѓаните да имаат и плус дополнителен приход, да подработуваат луѓето за да може да преживејат, тоа е за тебе болка?
Добро, не би сакала да навлегувам во изборот на луѓето каде да работат. Никој нема право да се однесува животнски врз нив. Тоа ми е целта на мојава конверзација.
Тоа беше за ДУИ. На ДУИ да не успее планот за бојкот и промена на начинот на бирање претседател на државава. За другиве ќе видиме што ќе прават. Ние сакаме-нејќеме, мора да има некој од нив во влада. Никој не ни е крив кога немаше бунт против Рамковниот.
Џабе масовно гласање, како сакаат така си прават, кој го прашува народот. Нека ги расправа народот по форуми, тие си седат на една маса и си договараат тендери. На здравје нека ни е. Што сме сееле тоа ќе жнееме.
Bolka e parite sto ne vleguvaat vo nacionalen bilans, za da moze da se pokaze dali odime napred ili nazad. Bolka e sto taka budzetot ima pomalku pari za investicii, posto se neodanoceni pari.... Najgolema bolka e sto taka i mnogu pari se perat preku otvaranje na kafici i mali biznisi i air imaat malku lugje... Sekoj ova ne moze da go razbere, ali toa e crna, siva ekonomija, koja vladee od osamostojuvanje.....
Сега гледам на алфа, 2016 49 пратеници, 2020 46 пратеници, вчера 18. Народот го казни сдсм, сега нека гледаат вмро што ќе прават да не заебат и тие.
Јас би кажала дека црни пари се прави со дрога и со градежништво. Кафич не може да се отвори без регуларност.
Колку е точна информацијава не знам со оглед на тоа што е објавена од вмровска страница, а ако е точна дај Боже, ВРЕДИ да не може воопшто да уценува.
Во коалиција на ДУИ има партии од турската и ромската заедница. За два пратеника, Латас уште на изборниот ден кажа дека „преминале во партија што ќе ја формира Владата“.
Те читам некое време, до толку те исполнува вака да се ситиш, не ми е јасно стварно? Ај да речеме трол си ама пак, глупичко не ти е бар малце? Прво затуцани конзерви ги нарече другите шо не се заслепени ко тебе и што немаат исти ставови, сеа па ова. Колку се забавуваш, нели?
Мило ми е што ме читаш некое време и што ги следиш моите излагања, ваљда те допираат.Јас не те ни помнам.
Сега кажаа на Сител. ВМРО не се заинтересирани да го дадат главното столче во Собранието на друг. Сакаат нивен човек да го води. Преговорите се во тек и ништо не е сигурно така што она погоре за сега е дезинформација. Ќе видиме.
Оххх проверив во известувања сега за да се потсетам. Пливав во твоите солзи во првата, евровизиска, полуфинална вечер. Си кажав мислење, си се пронашла и си ми реплицирала. Продолжи да ме следиш, имам уште многу што да кажам.