А кој рече дека ќе сме? Среќа што дојде Заев, ако беше уште Грујо, уште најмалце 50 години немаше да сме.
Ќути среќа што беше Заев што ни го промени името па не изрезили пред целиот свет . Сега сме чекор пред ЕУ Еве стварно му се поклонуваме
Koga se napravija najmnogu sportski sali? Koga se obnovija najmnogu ucilista i izgradija novi? Koga decata dobija besplatni ucebnici? Site ucilista koga dobija kompjuteri? Znaci toa sto go napravi grujo moze roman da se napise, za vasa zal pravese, imase i miljon gluposti ama i dosta pokaza. Pak ke kazam toa sto grujo go napravi zajko ne uspea ni da go izbeli. I pak ke kazete branam, ne branam ova se realni fakti, toa sto za zajko nemame sto da kazeme da go pofalime e negov prpust, da imase i nego ke go falaevme. Se sto e dobro treba da se pozdravi.
Не знам како се уште не сфаќате дека името ќе се сменеше кој и да беше на власт. Џабе се препукувате тука, и Бранко и Љубчо се препукуваа, па на крај си беа заедно, додека едните и другите јадат заедно на маса и договараат тендери, народот нека се расправа.
Епа поклонувај му се на Грујо што те осиромаши тебе и твојте родители и што не се грижеше за иднината на твојте деца.
Не е точно дека Грујо се грижел повеќе за училиштата. За време на Грујо трите најголеми училишта во општина Кичево, а можда и повеќето училишта од селата немаа пари со што да се греат, можеби еден месец не се оддржуваше настава зошто училиштата беа камен. Ако се грижел толку Грујо ќе купел гориво за греење, ама за тоа многу го болеше ушето.
Imaj doblest i pozdravi toa sto e dobro, ne e celta samo da napagame. Zatoa vo Kicevo trebalo da obezbedi direktotot zatoa e postaven a ne grujo.
Ama vo red e te razbiram. No koja e vinata na grujo? Za ova teba direktorot, eve kaj nas vo Kav direktorite si obezbeduvaat ogrev, eve nasata direktorka e od sds i odlicno si raboti na zenata se i e pod konec i na vreme i mnogu se zalaga za ucilisteto. I pokraj toa sto e sds treba da si ostani kako direktor bidejki vredno raboti.
Како би го направиле тоа кога се во долг? Тогаш директори беа сите од вмро, во Владимир беше директорка наставничка по биологија што не направи ништо за школото освен што се закануваше на родители. Од 2017 во сите школо дојдоа директори од сдс, Санде Штерјоски е катастрофа училиште и ништо не се поправи, ама Кузман и Владимир во секој поглед процветаа.
Вака сега, за мене и за моите деца станувам во 6ипол одам на работа и заработувам . Нит Грујо ме осиромашил нит Заев ме збогатил. Во времето на Грујо имавме бесплатни книги , се донесоа компјутери во сите школи, имав бесплатен превоз во средно и на факс , донесе мн странски инвестиции , ги смени сите стари автобуси со нови кои СДС не се ни обиде да ги одржува . За разлика од минативе години колку што се обидувам да следам ученициве немаат книги пола година ...
Книгите пак се бесплатни, а до скоро во училиштата внук ми ми кажуваше дека на компјутерите им требале 20 минути за да се пуштат. Сега школите се опремени со многу подобри компјутери.
Јас со моменталните директори сум презадоволен, директорот на Владимир дури и на фејзбук објави во какви долгови го дочекал школото и колкав долг има сега. Е сега малце си е корумпиран ама кој не бил?
Нормално ќе кочат кога не се сменети 10+ години . Ама најбитно е да се плука како Грујо ништо не направил .
Исто така, јас памтам дека основното училиште во Скопје, во кое учев, до 4то или 5то одделение немавме сала, во училница имавме физичко, едвај опремена и кога беше топло надвор на игралиште. Тоа училиште постоело 30тина години пред тоа, зошто родителите на моите школски учеле таму. Грујо со салите што ги правеше во тоа време, ни направи сала. И после имаше и турнири во фудбал, се играше ракомет, просто речено се разви колку толку спортот. Сега исто така, имаат ракометен клуб таму. Значи, никој не спори дека и едни и други краделе/крадат, ама во тоа време се гледаше работа на дело. За овие неколку години ништо посебно не видов од овие. Освен лошо, посебно.
За крадење никој не збори , никој поштен нема да дојде и да работи само за народот . Но фактите говорат што се беше направено во негово време, за разлика од овие што мозокот им беше насочен само кон ЕУ и тоа по секоја цена за жал .
Вистината ти ја кажав погоре , а ти гледај низ розевите очила дека наскоро ќе сме во ЕУ за подобриот живот на тебе и децата. Еве чекаме .