Затоа нема никад да влезат во влада, ќе си лапаат пратеници, вечна критички настроена опозиција. Апасиев во 2035: #ЌеСиЛежитеКурињааааа
Слепото гласачко тело се вика идеолошки опредеделени поединци, кои имаат многу прострадано во СФРЈ, борци за оформување на партијата раните 90ти години, жртви на криминалната приватизација...... Само што се упропасти партијата од криминалци и ја одбележаа и ја оцрнија таа идеологија со голема корупција. Јас сум идеолошки десно ориентирана, демохристијански и конзервативно воспитувана али сакам да ја видам десно центристичката идеологија назад во ВМРО.
Па тоа ти викам, не им е толку големо гласачкото тело без албанците. Да не беа оно ни на власт немаше да дојдат. Вмро имало и повеќе, кај нас е проблемот што е државичкава поделена на тие две партии, затоа и секогаш ако паѓа сдс вмро има толку многу и обратно со албанските гласови.
Некој овде од членови пред 2 недели тврдеше дека Максо и Зајко ќе се испотепале за раководството на СДС.
Е тоа допрва ќе го видиме, од претходните 3 пати повеќе пратеници има. Знам пак 3 месеци партија 6 има од прва, следните ќе имаат повеќе. Димче не ни сака коалиција за влада. Нека им мати водите малку и он и Максо у собрание.
Јас целосна спротивност идеолошки. Можеби ЛДП ми е најблиска по идеологија, ама партијава е...Затоа и не гласам.
А каква е оваа идеологија во сегашното ВМРО? Зар не е десно центристичката? Не ги доживувам јас како екстремна десница.
Ne se ekstremna desnica, centristicko desna kako sto kaza @nextredstyle Ekstremizam ne e dobro, iako jas sum ekstrem i zatoa mnogu cesto so glavata vo zid zavrsuvam Grujo ne mi bese vmrovec na pocetokot, zboruvam ideoloski, posle se upravi, ama pa pocnaa da kradat mnogu i ja upripastija partijata. Da bidam iskrena, Micko isto ne me privlekuva ideoloski, mene mi stoi za liberal ili pa moze oti jas sum ekstremisticki nastroena, pa pogresna percepcija i procenka imam za nego. Ostanuva da vidime
Аууу јас и ти би биле на спротивни паради.Мене затоа Гога ми е симпа, либерал во десничарска партија.
Заев се колнеше во сопствените деца дека нема да го смени името, па го смени. Кој нормален родител би се колне во сопствено дете а да лаже, ја таков нормален родител не познавам.
Сдсм можи да се анализира само за време и после Бранко Црвенковски секогаш кога Бранко бил на чело на партијата земале над 300.000 гласа овие резултати што ги кажуваш и фиксно гласачко тело од 250.000 се кога други биле лидери Сдсм никогаш повторно нема да имаат лидер со таква харизма и појава како него и да направат резултати како што имаја во негово време
Овие флоскули за Бранко кога ќе ги слушнам за харизмата бе.Најголемото зло што и се десило на државава, од транзиција до нова територијална поделба. Ама не, харизматичен бил.
Се колнеше у деца и лажеше, ама не седна на маса со Бајден…. а и не внесе у ЕУ, ама ние уште не знаеме.
Тоа што не го направи никој 27 години пред него. Не можеме да си тапкаме во место еве во септември веќе 33 -та година.