Daj de objasni mi za sto ke placeme za SDSm? Pa ponesposobni od niv nema bre. Mislam ne deka VMRO se kapacitet, ali ovie se ispod site nivoa. Od niv pocnaa site gluposti za prava na albancite, teritorijalnata raspredelba oni ja smislija i trgna vozot posle...... Ne branam nikoj, ali ovie SDSm mi se ziv promasaj.....sega pa i kandidative za pretsedatel......horor im se. Do dusa Filipce se izdvojuva kako doktor, ali samo e dobar doktor, ne i politicar.....mafijas so Zajko!
Кога ќе довршите со муабетов јавете се кај новинарите нека прашаат пратенициве колку пари земаат од прекувремени саати, патни трошици, дополнителни дневници.. Нека побараат по едно изводче за секој досегашен пратеник, имаат право на увид од јавен интерес е. Исто и со оние имотните листови е хаос, горе наредиле куќи, станови, викендици, ниви, плацеви, накит, а подолу ставиле некое кредитче демек тежок им е животот и нив. Државава функционира како баљум баљум. Нема никаква стратегија.
Вчера, со гласовите на ДУИ беше обезбедено двотретинско мнозинство за зголемувањето на министерствата. Се изненадив најискрено дека ДУИ беа присутни (не дојдоа на првата седница пошто ВЛЕН и ВМРО влада формираа нели), а после дека гласаа ,,ЗА". Они да ти добиле од ВМРО комисија во собрание која ќе ја следи застапеноста на Албанците во институциите, затоа за ова гласаа. На чело на комисијата ќе биде некој од ДУИ. Кај може без ДУИ бе. Овие од ВМРО цела држава на Албанците им ја дадоа. https://plusinfo.mk/vo-politikata-n...vite-za-postignuva-e-dvotretinsko-mnozinstvo/
За 2 недели, ВМРО ДПМНЕ успеа да им се посере на сите нивни гласачи и општо на цела држава, алал да им е. Наредни избори уште повише гласови да имаат треба.
Ако некогаш сисам во некоја партија за работно место или некакви привилегии, дефинитивно тоа ќе биде ДУИ. Секако не постои опција која работи во интерес на граѓаните, сите партии се биро за вработување. Какви богови. И во опозиција успеваат да се докопаат до нешто, до некаква измислена комисија која ќе напика нивни кадри и ќе командува. Дури и кога ВМРО имаат 58 пратеници. Инаку ВМРО во 2008-ма освои 63 мандати, а во 2014, 61 мандат. И тогаш им го сисаа на ДУИ и коалицираа со нив исто. ДУИ
Дека ќе плачеме по некого нема, имавме прилика да ги запознаеме двете страни. Сдс имавме време од цели 7 години, правеа грешки огромни, тогашната опозиција ги критикуваше за секој потез. Еве сега дпне дојдоа и уште не формирана владата, ги прават ама потполно истите грешки што им беа незамисливи. А ова што викаш дека сдс почнало со албанците не би се сложил. Борис го потпиша рамковниот, Грујо им ја даде одбрана. Ете, ако им ја дал ама да ја дадеше на некој нормален човек, а не човек кој се борел против тоа министерство само 13 години пред тоа. Замисли ја се борам против тебе и тепам твои луѓе, па после ти ме ставаш на чело на твојта куќа. Иначе следите што се случува со избориве во ЕУ? Вака сите анкети покажуваат дека десницата ќе ги здроби. Мое мислење нема што да искажувам, не сме ЕУ па не ме ни засега толку, ама барем до овој момент, десницата изгледа подобра опција, и тоа не центар десница, крајна десница ко од времето на Мусолини и тој другар му австриец од Немачка. Макрон им се ветил на украинциве дека ќе испрател бомбардери, ама Џорџина одма реагира тоа да не се случи. Навистина чудно, ама крајната десница може да не донесе до мир во Европа за разлика од некогашните десници.
Mislam teritorijalnata organizacija e pred Taljo minister, ali veke i toa ne e tolku bitno, bitno e dali ke ima svetliva vo tunelot, nekako kako pocnavme da vozime se ni e crno uste na pocetok...... Sto se odnesuva do svetskite tekovi i slucuvanja, jas ziveev podolgo vreme vo Svajcarija i tamu lani pobedi krajnata desnica, tekovite opsto se krajno desno orientirani vo EU, pricinite se vojnata, migracijata......najpoveke e ova! Za dali ke ima mir, za zal moram da te popravam deka politicarive i ne se tolku bitni, tuku ima mnogu pobitni od niv koi gi krojat nasite sudbini. Denovive tie se vo Burgenstock, Luzern, koi ke odlucat dali i kade ke se dvizi Evropa....protiv toa ne se moze da se odi, za zal!
Со што Вмро Дпмне си го погази зборот? Уште за време на кампањата кажа дека ќе ги зголеми и реорганизира министерствата
А кој е во Швајцарија деновиве, освен политичари? Мислам оно може и глумци да се, ама имаат политички функции. Дури и Гога е таму, ако разбрав убаво.
А зошто баш на дуи кога цела кампања пења им фати устата за дуи? Јас знам зошто. Затоа што им беше речено ако гласаат за 4 нови министри ќе добијат нешто.
Па 18 пратеници имаат како опозиција на кој друг со сдс имаат исто пратеници ако не па на девица да им дадат со 6 пратеници
Кога сме веќе кај пратенички места, ај ќе збориме вечер после 20, како вмро со 58 пратеници има само 10 министри, а пропорционално треба да имаат 14. Вмро пак се лиже, само што не кај дуи, сега кај вреди иако тоа не менува ништо зошто двете се исти с....
Народот кажа Вмро да ја води државата, не учките од косово. На следни избори вмро ќе е во минус од 100 до 150 илјади гласови.