За комуњарите видовме државата кај отиде, а Мицковски ќе видеме како ќе ја води државата, па да Таравари и Касами ги гласаат во Тетово и Гостивар валда не се исти као дуи
Видовме дека тоа од сдс не биваше, тогашната опозиција на секоја постапка ги критикуваше, сега уште неформирана владата, ги прават потполно истите грешки. 2017 беше незамисливо албанец претседател на собрание, сега го ставаат Гаши. А за албанците во Тетово и во Гостивар нормално дека не им е битно кој е, важно е Албанецот да се прашува, а за нас и тоа како е исто дали бил Аљи или Таравари.
Па знам од искуство зошто сум од Кичево. Ај овде не им е толку сеедно, сите гласаат за Дуи оти аљи е од зајас, ама знам доста луѓе кои викаат кој било нека биде само да има албанци во владата.
Па вреди и дуи имаат пратеници а велиш дека не треба они да бидат во влада Па според тебе кој од албанците треба да биде преставник во владата?
Лажеш, исто како тие што те пратиле од штаб тука да се расправаш со луѓе кои не се конзервативци. Јас реков дека вмро и со 58 пратеници пак се лижи кај албанците, а го критикуваа Таче кога тоа го правеше со 30 пратеници. Дај те молам, форум е, не е место за ширење идеологии кои ти рекле да ги шириш од штаб, само за мене да ме направиш албанофоб. Не сум албанофоб, имам толку многу пријатели албанци и ниту еден не ми згрешил ништо, дури повеќе ме почитуваат од македонските пријатели.
Мене никој не ме пратил бидејќи јас од никој не зависам Па да ми кажуваат што да пишувам туку не кажа кој треба според тебе да биде во влада од албанците?
Кој сака нека биде освен дуи, само што мене ме нервира тоа што народот му даде 50% од пратениците, а тој се лижи кај некој што воопшто не зависи од него. Народот гласаше за претседател на собрание од вмро, не гаши.
Пред некој пост велеше дека и вреди биле исти како дуи сега друго збориш, народот гласаше за Вмро што ветуваше подобар живот а не кој на која позиција да биде дали албанец ќе биде претседател на собрание или министер
Да, реков дека се исти, ама више редно беше дуи да падне, ко што викаа црногорците 2020 за Мило Џуканович-,,Нек падне да освежи", а иначе да, секој глас за вмро беше за вмро и затоа добија 58 пратеници, а не за да го продадат газот на некој со 44 пратеници помалку.
А дали ти тоа го сметаш за предавство? Јас лично не, со тоа сдсм ни завршија едно арно. А иначе мице бара поддршка од вреди и толку им дава за да може во август да ги изгласа уставните промени. Тогаш пак ќе се војводи и патриоти?