Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Lina5

Lina5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2022
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    200
    Благодарам

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    98
    Ти благодарам за одговорот

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ouranio.toxo

Ouranio.toxo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2023
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    657
    Здраво девојки, мене боледувањето ми почна на 18ти мај, после пред да истече бев на комисија и ми го продолжија до 30ти Јуни… сега не ми е јасно како оди со исплатата… за јуни ќе земам од фирма плата или од фондот треба да чекам..?!

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    28 дена си под фирма после тоа си под фонд. Значи за мај ќе земеш од фирма и дел од јуни ќе земеш од фирма дел од фонд.

На Isabel, AlchinovaR1979 и Ouranio.toxo им се допаѓа ова.
  5. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Девојки на патолошка бременост сум, 5ти месец имам бактерија уреоплазма и се боцкам со клексани поради генетски мутации. За 10 дена ќе правиме свадба, само црква и ресторан а два дена пред тоа матично. Ве молам кажете ми како да се заштитам денот на свадбата да не ми се случи нешто? Веќе си испланирав да си купам лиснати кросани и кока кола да си имам со мене во кола хахаах е сега за играњето ми е страв ајде совет. Фала ви

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Ќе си облечеш ниско. Ако немаш потреба од лежење во кревет ради патолошката ќе свртиш еден круг и толку пут под нозе и накај дома. Јас бев целодневна така и наредниот ден болки доле си викав што е сега и ми кажаа одмори малце и намали со движење. Затоа не би ти препорачала да се замараш за играњето оди заврши си работа па на крштевка на дете ќе се изнаиграш и за свадбата :)

На intj_girl и Yeeah им се допаѓа ова.
  7. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Неможам пут под нозе и накај дома затоа што е наша свадба хаха затоа и прашав. Па планирам да носам ниско и така нема да ми се гледа од фустанот и ќе си одмарам повеќе деновите пред и после свадбата

8. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    Здраво. На 23+5 ме пуштија итно Скопје на болница, цервикс 1,8 и водењакот и бебето многу долу. Ја имам бактеријата уреаплазма ми рекоа од нејзе е. Па сега лежам и мирувам на болница 34+3 сум. Можно е серклаж да ми правеле . Дали некоја има искуство и дали е опасно и колку време би лежела на болница?

9. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    И јас ја имам оваа бактерија и многу ме плаши, дали примаше некаква терапија за нејзе? Ако да што? И колку и е вредноста? Ти благодарам. А за другово не би знаела да ти одговорам, се надевам се ќе е добро.

10. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    Цитерал пијав ама не е помината и сега на болница ми даваат терапија. Вредноста и е беше 10 000

11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    9.534
    https://forum.femina.mk/threads/Уреаплазма.28809/page-19
    Мислам дека оваа тема повеќе ќе ти помогне.. се надевам ќе бидете добро со бебо (fingers)

На katule му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јасно ми е дека е твоја свадба но ако условите не дозволуваат да стоиш на нозе сигурно нема да ризикуваш. :) Јас за тој еден ден со одмарања хематом си направив. Затоа ти викам пази се прво здравје на бебе па се понатака.

На Viveki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. katule

katule Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2009
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    107
    1. На 23+5 ме пуштија итно Скопје на болница, цервикс 1,8 и водењакот и бебето многу долу. Ја имам бактеријата уреаплазма ми рекоа од нејзе е. Па сега лежам и мирувам на болница 24+3 сум. Можно е серклаж да ми правеле . Дали некоја има искуство и дали е опасно и колку време би лежела на болница?
    2. На претходното ги имам згрешено неделите наместо 24, 34 сум напишала

14. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    6.482
    Zdravo
    Do ponedelnik mi e patoloshkata i treba da prodolzam uste mesec no sakam da pocnam so rabota ( imam dozvola od lekar) t.e da ja prekinam.
    Ste prekinuvale patoloshka?Kako odi procedurata?

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Никаква процедура. Не одиш на комисија и тоа е. Само да знаеш дека матичниот гинеколог нема да може да ти отвори ново боледување во рок од еден месец откако ќе го затвориш.

16. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    6.482
    Tek koga ke se porodam taka? Od togash ke mi se smeta porodilnoto?

17. lady1987

lady1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    98
    Здраво би сакала да прашам за издавање извештај од специјалист и конзилијарно мислење од ГАК, оди со упат од матичен гинеколог така? Во кои амбулатни на ГАК се вршат прегледите и дали многу се чека за преглед?За издавање на конзилијарно мислење на ГАК, како е процедурата?

18. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Упат треба од матичен, и за специјалист и за кнзилијарно. Заборавив која амбуланта беше, пишува горе на упатот. И обавезно со мој термин да ти го даде матичната, затоа што со приоритетен кје ти прават проблем ќе те остават да се изначекаш последна ќе влезеш. Некогаш има мнгу гужва, некогаш побрзо оди.

На lady1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    10.546
    Ќе лежиш колку што треба да лежиш, нема ништо дискутабилно овде. Ако ти правеле серклаж нели треба да ти кажат, у болница си така? Прашај доктор што се случува, нели доаѓаат на визита, мора да знаеш што се случува??? Со лесно нека ти е.

20. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.553
    Допаѓања:
    7.348
    Другарка моја правеше свадба исто со патолошка бременост меѓутоа не беше на строга лежење туку само мирување.

За венчавката побараа од попот во црква да трае што е можно пократко, да не е на нозе многу време.

Во ресторан за време на сликањето и таа и зетот седеа на столици, гостите си се редеа околу нив.

Го изигра само првиот танц и едно оро почетно. Останато време скоро цело го седеше.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.