1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педофилија

Дискусија во 'Психологија' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Мислам дека Шиндре е очаен за внимание. Знаете и сами колку мајки се болни од рак, па ниту едно дете не се расоблече на драматичен начин да бара помош. Желен е за публицитет. Откако се „подзаборави“ за неговата тажна приказна, што не би сакала никој да ја доживее, бидејќи од таа кобна болест јас во рок од 6 месеци изгубив две блиски и драги личности, тој побара начин како пак да добие публицитет, па макар и негативен, ама само да се зборува за него. И му успеа, само не знам дали свесно или несвесно ги окуражи сите оние болни педофилни умови да си мислат дека се маргинализирана група, да бараат свои права, па можда и да организираат некоја парада преку невладините што стојат зад овој мочко.

На bittersweet, Tanjamm и zhap4e им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    https://www.facebook.com/makfax/videos/10154913712808353/

Ова била негова прва колумна. Се надевам и последна.

Не сакам ни да помислам кој проблем/ пореметување или која болест би можел да го разглоби во некоја наредна колумна.

3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.613
    Ах, кутриот Кевин Спејси... Не се сеќавал дека сакал да силува 14 годишно дете пред 20 години.

Јбг одамна било, а и бил пијан. На тоа битно се сеќава. И као дошло време да признае дека бил би, геј ватевер... На никој не му е гајле дали си геј, педофилу!

Па уште и медиумиве со цел памет пишуваат дека се обидел да го ЗАВЕДЕ. 20 и нешто годишен вол заведувал осмоодделенец...Абе кастрација на живо, таквото на кучињата и едно жигче на чело. И пушти го на слобода...

Од сите срања у Холивуд, најголема јавна тајна е организираната педофилија...

На КикиМаус, Црна Ружа, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.435
    Допаѓања:
    165.383
    Кога прочитав веста за Кевин ми се згади и тоа од многу прочини.
    Прво е зошто педофилијата е најдолна од се лошо што можи да биди, децата се деца, заслужуваат детство и можност да искусат нови работи во свое време, без присила и идеално со свои врсници.
    Второ, направи се да биди за него. Искористи оваа шанса да признае демек јавно дека е хомосексуалец, нешто за кое беше јавноста свесна подолго време. Исто така со таква изјава и мешање на нешто сериозно, со нешто лично и реално не баш поврзано, храни параноја на хомофоби кои се убедени дека сите хомосексуалци се педофили и сакаат да злосторуваат деца.
    И трето, за Антони имам посебна симпатија, така да мојата фрустрираност е на поголемо ниво.

На КикиМаус, Gosh, Црна Ружа и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    Мразам вакви ситуации, гледал човек 100 филма од дотичниот, уживал во одлични остварувања, K-Pax го глеал 19 пати и после ќе излезе дека бил гнасен педофил, испаѓа дека човек се восхитувал на некаков педофил, максимално дно од ситуација (facepalm)
    Не знам каква е целата прича, но ако се точни обвинувањата најдобро би било да се обеси самиот, да си пресуди. На тој начин барем делумно ќе остане запаметен како особа кон која може да се има макар и минимална емпатија.

На theowndemon и Gosh им се допаѓа ова.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Кога викам јас дека парите и успесите те прават човек :D и дека во голема мера ги ценам луѓето по достигнувањата, некако многумина се обидуваат да ме разубедат, да ме демантираат, ама еве излезе нешто вакво за Кевин Спејси, и на дело се демантираат себе. Читав на нет после скандалот (и на форумот, на други теми имаше такви мислења), за него бараат разбирање, објаснување, дискутираат околу околностите како дошло до неговата состојба... Кога се работи за некој обичен педофил, од оние на улица, или едноставно некојси од секојдневие, сите бараат линч, кастрација, никој не се интересира за неговите права. Не дека не ги сфаќам или критикувам, чисто забележувам.

На Briar Rose, theowndemon и Gosh им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    За педофили ич ама ич немам жал.Ма и со дијагноза ако сака нека е јас да знам некој таков ѕврчките ќе му ги извадам.

8. cute_as_panda

cute_as_panda Нов член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Имам 15 години и можда е рано али се заљубив и сум во врска 8 месеци со момче што е од друг град. Решив да идам да го изненадам и цел ден поминавме заедно..дојде време да ме испрати на автобуска се качив во автобусот и заминав.
    По пат автобусот допре на една автобуска станица и влезе постар човек околу 40-50 години. Бев седната меѓу првите седишта и културно ме праша дали е слободно и дали ќе може да седне до мене и сметајќи дека е добар, фин човек потврдив дека е слободно и автобусот тргна. Од толку напорен ден, очите ми се затвараа и во тој момент тој се доближи до мене и почна да ме пипка за нога..не знаев како да изреагирам, дали да се пожалам на некој у автобусот, дали да вртам на момчето, татко ми, сестра ми..срцето почна да ми чука пребрзо од страв..и во тој момент го зедов телефонот и тој ја тргна раката. Му вртев на моето момче али не ми одговараше на повиците. Пред да стигнам автобусот допре на влезот од градот ја станав и тој стана по мене..тогаш се премислив и почекав бусот да запре на автобуска и таму да се симнам. Кога запре само што станав ги слушнав зборовите "Повели душо" и така исплашена брзо се симнав од бусот и тој тргна по мене. Кога приметив дека ме следи почнав да трчам и влегов во едно такси што случајно застана пред мене..:( ..Овие луѓе треба најстрого да се казна. Уништуваат нечив живот..од тогаш се е толку темно околу мене, таа насмевка што беше порано ја нема..

На Mrs.Brain му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mrs.Brain

Mrs.Brain Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    3.624
    Мене ми е многу жал за тоа што си го доживеала. Но, сакам да ти кажам дека не треба сето тоа да дозволиш толку да влијае на тебе и на животот понатаму. Биди храбра, среќа е што не те снашло полошо.:hug:

10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.887
    Допаѓања:
    132.555
    IMG_20180211_151335.jpg

И така Шиндре зема државни пари за да зборува дека децата треба да имаат секс со постари...

11. Moll

Moll Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    104
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Педофилијата не се лечи, најмногу што можат овие луѓе да добијат е coping mechanism, начин на кој ќе ги потиснат чувствата кои ги имаат.

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Кое потиснување, им го сечеш и решен проблем.Ќе си имаат нагони ама нема како да уништуваат детски животи.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    10.122
    Слично како и со другите растројства на сексуалниот нагон, нема консензус меѓу научниците дали педофилијата се лечи или не. И како што кажав и во другата тема, дури и некој да се излечи и никогаш да не допре мало дете, пропагаторите на „педофилијата не се лечи“ и понатаму ќе тврдат дека тој внатрешно не се сменил, туку само го потиснува тоа. Оттаму е тешко да се докаже дали се лечи или не, бидејќи секој тврдоглаво ќе си се држи до својот став.

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Џабе. Има раце, прсти, уста, предмети.. кои може да ги употреби.

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Ќе го осакатам бе, да ми се најде некој таков и да ме фати во лошите м.м.во п.Очите ќе му ги ископам.Болесници едни.Ако нешто највеќе мрзам на светов се педофили, и кон нив имам отворен говор на омраза бидејќи не заслужуваат ништо друго.

17. mila.nate

mila.nate Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    10
    Jas kako nov clen vo forumot sakam da spodelam nesto so vas poso mi tezi na dushata vekje mnogu godini i dosega so nikoj nemam diskutirano za ova a moram da se olesnam. Imam 25 godini i sum tatko na dve princezi, 2 i 6 godini. I dvete ne ziveat so mene tuku so svoite majki, iako najmnogu sto sakam e so mene da rastat (i jas so niv :) ), no ete dvete imaat razlicni majki a jas ne sum vo brak so niedna od niv. Rabotam i ziveam za moite dve srcinja megjutoa samo so plakjanje na alimentacija i povremeno viduvajki gi, vo dushata ostanuva praznina golema kako krater od meteorid za tatkovska ljubov kon svoite deca koja boli neznaete kolku.
    Ona iskustvo koe sto sakav da go spodelam so vas e slednoto.
    Imav 11 godini bev pred prvo polugodie na 5to odelenie dete kako site deca koe sonuva da stane pilot ili astronaut i koe istovremeno trenira fudbal, kosaraka, karate, tenis i se za sto fantaziraat mladite momcinja na taa vozrast iako pojma nemaat sto sakaat i kaj teraat. Pri krajot na letoto koe beshe polno so modrinki od igri i nezaboravni detski ludosti mi donese i edna druga modrinka vo mojot zivot. Kon krajot na letniot period mesec avgust skoro kaj site sto ziveat vo provincija im doagjaat rodnini na gosti koi vekje "izgorele" od sonceto u grcka. "Rodnini" so gi gledas ednas u 5, 10 godini, ili na pogrebi i vencavki pa se zapoznavas po nekolku pati so niv, poso neli "ejjjjjj kolku si porasnal ne te poznav !!! "...... I ete... dojdoa.... Jas srekjen presrekjen. Sum porasnal (mashala)... I taka se raskomotija, se razmuabetija ubavo, se premerija koj kolku porasnal, se isplakaa, se iznasmejaa, za koa bile mladi.. neli. Navecer doma euforija se spremat za setnja u grad (mama,tate, tetin, teta) ama "NEA" mnogu toplo i bilo pa ne i se idelo ke gledala film na DVD-to. Jas partal napraen so pesok i zemja... fudbalerishte :) , od ulica nemozat da me soberat so pola gheto komarci na sebe se zalepile na majcata 100 pati prepotena so miris na autan. -Ke igram uste... -Ne moze, na kauc vakov da ne si sednal pravo vo tus! I izlegoa...vlegov vo banjata da se tusiram, corapite ko vrekja za kompiri eden vamu eden tamu. Krpa... kaj krpa naucen mama da ti ja nosi zaedno so nekoja socna pcovka od koga ke pocnes da tropas po zidot i da vikas ko neandartalec za da kazes deka pak si zaboravil da si ja zemes. Jas pak isto...Tropaj... Vikaj... ama gostinkata filmot.. na DVDto...I ete ti ja "TAA". -Ja zaboravi krpata? -od pred vrata. -DA -Pocekaj... i vleze, ama bez krpa.... Bez nisto.... Gola kako od majka rodena... Mene kurov kamen mi stana kako greblo koe slucajno ke go zgaznes i te lupa u glava istiot moment. Ova mi beshe vtorpat, poso prv pat koga taka mi imase stanato bese koga ukradovme "originalno" playboy spisanie od trafikata so bandata od maalo. Jas smrznat krv ne tece vo mene, sea go citam spisanieto u zivo. -Ke ja napolnam kadata i jas ke te istrijam.......... Nisto od filmot.. Po se izgleda ne i go otvaralo CDto na DVDto.......... Me izmanipulira. Me izmanipulira i siluvase na zenski nacin kako sto toa moze da go stori zena. Pa i ne bese zena... Devojka... 22 godini... Jas na pola od nea...Posle "bratucetkata" imav odnosi so desetici devojki, deka neli iskusen od mal.... Mi trebaa 5-6 godini za da sfatam deka me siluvase. Me siluvase babava a jas krpa i pobarav... Me ostavi ljubovno paraliziran poradi nejzinata seksualna fantazija. A sakav da studiram na fakultet... da stanam pilot.... astronaut...

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Женско, машко или кој курац си жити бога:rofl::rofl::rofl:

На Feminka22, XMaN и BoneMachine им се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.732
    Допаѓања:
    172.761
    Штом ти се кренал а збор не си кажал, убаво ти било. Да си и рекол дека не сакаш, тогаш можеш да речеш дека те силувала

На Animali, lovestoneddd, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.978

Она кога не си успеал у кариера па сега обвинуваш девојка на која што ти се здрвил како, цитирам: "greblo koe slucajno ke go zgaznes i te lupa u glava istiot moment"
    Наместо астронаут, ракета (си) станал.

На Animali, lovestoneddd, acvamarin и 4 други им се допаѓа ова.