1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педофилија

Дискусија во 'Психологија' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Поента?

2. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Законите се тие. Што мислиме поединечно е ирелевантно. Според законите таа жена не е педофил, затоа што сексот е консензуален. И не дека одобрувам, туку тие се законите.

3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Decko...ako e ova vistina, a jas rekov deka samo delot so playboy sigurno mozam da go negitlram, vreme e "svinjata debela" da odgovara. Ne da ja ubiesh i dq odish vo zatvor, tuku da odgovara ,pred sud ( jer ne zastaruvaat ovie raboti)a vo najmala raka pred tebe i tvojata a i negovata familija.
    Mislish deka ti si edinstvena zrtva?
    Jas gi razbiram tvoite motivi za izmwni na narativ vo tvoja glava, no kerkite na site nas, i tvoite, i sinovite na site nas, ke gi zashtitime najdobro ako ovie govna od luge ne se izvlekuvaat lesno radi sram na zrtvite. Ne znam dali me razbirash.

На crimson, M&M, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mila.nate

mila.nate Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    10
    Bidi spokojna poso imalo nekoj odozgora sto gleda pa go stigna kaznata bez jas pravda da baram.

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Но тоа не ти помага тебе бе другар...

На WildMk, Alisa22 и DAngel им се допаѓа ова.
  6. mila.nate

mila.nate Нов член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    10
    Верувај ако беше лесно за оваа тема очи во очи да се разговара со некој, би го направил тоа не заради мене туку заради подобро општество. Ама ја виде и сама сферата во која живееме од претходните реакции на постот и нивната поделеност. Премногу "судии" има помеѓу нас што многу полошо би се рефлектирало врз мене. Никогаш неможеш да добиеш уни-feedback од луѓето околу тебе.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.339
    Не ти треба ништо од луѓето. Доволно е што сам се бориш со ова и браво за тоа. Не знам колку год имаш ама време е да прозбориш со некој стручен. Жално е товаров сам да го носиш. Имаш дечиња.

На M&M, cash, Dentina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Soprugot

Soprugot Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2019
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    124
    Ајде некој ќе поверува ќе те сожали... Јас не верувам во таа приказна....слободно подискутирај си со паметниве глави овде хахаха ќе ја биде што би рекле овие од власта

9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    Barem nekolku psiholozi/psihijatri ima vo mk koi rabotat so deca zrtvi na nasilstvo , pa i swksualno. Isto i so vozrasni, zasto i tie se/bile zrtvi. Ako si ekonomski dobro potkovan mozes i nadvor od mk da posetish nekogo iskusen na taa tema ili support grupi koi postojat ama neznam tocno kako funkcioniraat. Bar na web ima se. Ne apriori terapija tuku za delovite koi mislish deka ti treba razgovor.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.978
    Ако ти било непријатно да ја пишеш вистинската приказна на анонимен форум, тогаш зошто воопшто си пишувал лажна? Која е поентата? Зашто не можеш да добиеш вистински совети од лажни приказни.
    Јас не верувам, ама тоа е моја работа.
    Доколку грешам, барај помош кај психолог. Чисто за да еден ден не го проектираш тој страв и траума на твоите деца.

На lovestoneddd и PaLaVa им се допаѓа ова.
  11. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.393
    Допаѓања:
    59.952
    Ти сопругу ако си стварно сопруг си имал неверојатна среќа во животот, со ваков став према жени да најдеш некоја да те земе.

Плукни си во пазув и чувај ја пошто се помалку ги има такви кои можат да толерираат суштества како тебе.

А вие жени за памет нека ви е темава, 4 очи отворајте за да утре сопругот не пишува по фемина дека синовите се ебачи а ќерките ебени.

На smooch, Lianna Anna, candy.cane и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    За жал најтешко е да им се поверува на оние на кои всушност најмногу им треба помошта. @mila.nate жал ми е за тоа што си го претрпел. Како ти е, само ти си знаеш, но биди храбар, собери сила и обрати се кај стручни лица, за твое подобро утре, а воедно и заради твоите деца.

Со оглед на тоа дека станува збор за доста осетлива тема, вие што не верувате во неговата приказна, барем воздржете се од коментирање. Нема потреба од додатни оптеретувања.

На M&M и Purplelilac им се допаѓа ова.
  13. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    29.306
    Јас не знам колку да верувам на изјавата чисто гледано од психолошка точка и од неколкуте случаеви на силување со кои се имам запознаено на пракса, затоа што најголем број од сексуалните жртви многу тешко после искуството стапуваат во други сексуални врски посебно доколку се без стручна помош, и тоа е она што не ми се поклопува во муабетот но тоа е лично мое мислење и не би да судам. Можеби е вистина, можеби е и трол. Во секој случај е жално, и доколку е вистина мора да се работи со стручно лице на траумата.

Но, најмногу ме изненадија мислењата на темава, и мислам дека секој пат кога ќе отворам некоја контроверзна тема на форумов сфаќам каков одвратен народ сме. Жално.

На cash, KateKane, Lianna Anna и 12 други им се допаѓа ова.
  14. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.381
    Според законот таквиот однос е нелегален.

15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.102
    Допаѓања:
    163.577
    Види, никој не гледа одозгора и не стигаат казни, барем не таква каква што му треба на еден педофил.
    Оди посети психолог или психијатар, па кога ќе ти помогне да се средиш и собереш храброст, пријави го манијакот. Секако, и во двата случаи кажувај ја вистинската приказна, која и требаше да ја кажеш од почеток за да не добие сосема погрешен правец дискусијата.

На PaLaVa, KateKane, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.587
    Само јас ли ништо, ама баш ништо не разбрав...кој кого силувал, кој умрел после силувањето...и зошто машко пишува во женски род...офффф..аман бе, пишувајте понормално да ве разбере секој човек(па и баба)(facepalm):?:

На Animali и naturallmess им се допаѓа ова.
  17. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Нека е силување, само жена нека е, макар и братучетка.
    Полот на силователот не го прави самото дело помалце или повеќе страшно. Во двата случаи е кривично дело и хорор само по себе.

Ако првата верзија беше лажна, зошто идеше до толку у детаљи со опишување на твојата ерекција и сл.глупости ?

На Animali, PaLaVa, jacqueline.s и 3 други им се допаѓа ова.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    физичката повреда и психолошката траума од пенетрацијата го прави доста поразлично едното од другото искуство. Така и последиците од него.

На M&M, LiliBoz и Dentina им се допаѓа ова.
  19. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    De mor babe, da ti skicirame:drunk:
    Imeto mu e valjda kerkite, ako i tie se vistinski.
    Fakt e deka nekoi luge nekogash lazat. A ne site luge, sekogash lazat.
    Inache, ne e komplicirano, odma fativme nedoslwdnosti vo prva prica.
    A za vtorata, zrtvata nikogaah ne e kriva i ne mora cel zivot da bide zrtva. No treba da si pobara i da najde pomosh/sovet.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Ја другачие го гледам. Машкоста му е повредена пошто наводно силувањето е од машко. Да било женско ќе беше приказна за фалба низ годиниве. Нешто слично како сопругов. Дури и посакувал братучетка му да е ? How sick is that ? Сексуални нагони кон братучетка си ?Неговиот избор на зборови ме наведува на ова.

И даље мислам дека е трол кој се смее додека ве гледа како сочуствувате.
    Не гледам причина да лаже за полот на силувачот на анонимен форум, притоа да ја филува приказната идејќи до крајности, во кои ни ја опишува тврдината на курот си, кога ја видел да поновам, братучетка си.
    Китење на лагата со триста други гадости, кажува многу за тоа дали и постоела траума. Едноставно така не се однесува ни изразува силувана особа.

Последна измена: 15 март 2019
    На Animali, PaLaVa, jacqueline.s и 7 други им се допаѓа ова.