Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педофилија

Дискусија во 'Психологија' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2014
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.382
    Имаше што да се изначитам на темава вчера и денес. (facepalm)

Што се однесува до приказната на @mila.nate , уште кога ја прочитав привиот пат имав претчувство дека е лажна. Дополнително, кога ја кажа новата верзија и целосно ја измени од првичната не помогна да ме разубеди дека е вистинита. Како прво, ова е анонимен форум и не гледам зошто некој првично би кажал поинаква верзија од она што се случило. Ако веќе еднаш си излажал потешко е некој да ти поверува. Тоа е мојот впечаток за приказната што не значи дека е точен.

Целосно се согласувам со @lovestoneddd

Доколку на некој му се случи нешто вакво тогаш тоа е навистина трауматично и треба да побара професионална помош, не верувам дека некој тука ќе успее да помогне околу тоа.

Имаше и муабети за машко малолетник со постара жена. Првично, може да се зафркаваме за тоа особено ако станува збор за привлечна жена, но таквиот однос може да биде штетен врз психолошкиот развој на малолетната личност.

На PaLaVa, Lianna Anna, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    тоа е ко женскоста кога и повредена на силуваната,а иначе, да беше дечко и' или некој што го свиѓа и со кого сака, ќе беше ...фалење, на седмо небо.
    Пошто со силувањето, финтата е дека не сакаш и дека некој ти ја одзима контролата врз твоето тело.
    А, да, ликов е можда трол. Ал небитно, интересно е да се прочита се и сешто

3. cash

cash Активен член

Се зачлени на:
    5 март 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    203
    Ми се гади додека читам некои мислења...

А што тебе многу те интересираат тие теми и цело време си ги читкаш? Гревно...

Го жалам син ти и ќерка ти и кое и дете да го имаш...3 СКАЛИЛА НАПРЕД?! Ајде бе ќе почнеме уште на 5 години да имаме односи, па ќе бидеме 8 скалила напред. Ако тоа ти е дефиниција за “напредок“ во животот, за греота си.

Прво, АЛООО каков секс на 13 години?!! Второ, типичен балкански старомоден сексизам.

Well ding dong, your opinion is wrong. Општеството оди во деградација од луѓе како тебе.

Прво, не сфаќам што е смешно во темава и зошто во секое второ мислење имаш ХАХАХА,
    Второ, врати се во второ одделение и научи македонски.

Нејќам длабоко да навлегувам во темава, постот може и да е реален(поголеми се шансите), ама има можност и да е трол(што јас лично мислам дека не е). Стилот на изразувањето на секој човек е различен, ама баш тој стил не одговара за раскажување на трауматичен настан и баш заради тоа многу членови беа скептици.
    Како и да е, дете на 13 години, без разлика дали машко или женско не може да носи правилни cold head одлуки, дури и да проработиле хормони, тоа е силување, во најмала рака, таа го искористила, додека тој не бил свесен за тоа. Нема да солам памет и да давам совети, не сум психолог, немам искуство, плус тоа @DAngel и @LiliBoz ги кажаа сите оние работи што ги мислев. Да не се пвторуваме.

Толку од мене.

На crimson, Lianna Anna, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    ако е вистина... за да го минимализира импактот, што го имало силувањето врз него.
    До некаде.. да ја 'зачува машкоста'.

На Orthophill и LiliBoz им се допаѓа ова.
  5. Heavencanwait

Heavencanwait Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    128
    Ocigledno e deka trola. Znaci OCIGLEDNO.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Значи од кај знајш?
    м?

А и да трола тој, не мислиш дека има вистински жртви, кои не зборуваат, оти никој не им верува?
    а?

На crimson, vitamina, Orthophill и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Heavencanwait

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    128
    Forum ne e bas najsodvetno mesto kaj sto mozes da lecis traumi, mene apla mi izgleda deka trola.

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Абе аман шо збораш..
    И јас имам објавено на форумов, дека сум била силувана.

Дај стај ме под знак прашалник!

Баш вчера, последно пишував за силувањето.

На Lianna Anna, LiliBoz, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Heavencanwait

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    128
    Ne te stavam pod znak prasalnik ali znam deka nema na forum da zalecis rani od takvi traumaticni nastani, si bara drug tretman.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.575
    Зошто не сакате да се ставите малку во неговата кожа? Човекот си има голем проблем и дури и да трола, ние треба да му одговориме како да не тролс, зашто можеби има некој со ист ваков проблем и ќе се пронајде во приказнава.
    Сериозна е темава, за да си тераме мајтап.

На Lella, Bender Rodriguez, LivingGlam и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Heavencanwait

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    128
    Mene on mi izgleda kako da igra majtap. Koga se' kje zemes u predvid, juzernejm, pol sprotiven od toa sto se pretstavuva, vokabular, dve razlicni prikazni i kolku mi treba da zaklucam deka e trol?

На PaLaVa и XMaN им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Па не баш...
    Знаеш, и јавното обелоденување на криминалот, има одредено 'лековито' својство :)

Полесно е кога ќе кажеш 'на глас'.. па макар и 'анонимно'.

На candy.cane и Orthophill им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Јас мислам дека ти си трол. Со само 10 пораки од кои пола се во оваа тема? Мора да си трол за да тролаш луѓе кои си имаат мака.
    Веќе реков, најмалку е битно дали е вистинска приказната. Ни го одмери паметот на сите. Се покажавме што луѓе сме.

На Alisa22, joy1 и Orthophill им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.412
    Од каде ти знаеш дека човекот не побарал помош ... можеби побарал...
    Ама ете никој не може и не смее да збори за такви теми бидејки пола од вас нема да верувате а другите пола се исмевате па што год и да напишал и како и се изјаснил
    И наместо да наиде на дискусија на квалитетен совет и утеха тој е исмеван и покажуван со прст дека трола за една од најтешките теми
    А тек не ни можеме да замислиме ние тој самиот како бил уплашен тогаш и како се чисѕвувал и тогаш па и сега...

Велите лажел дека преименувал приказни негово право.
    Направил доста голем чекор што се и искажал али по зборовите негови гледам дека ужасно пати

Луѓе јас да ви кажам не знаете што се животни и тешки трауми трауми што засекогаш го женуваат вашиот живот што ги менуваат вашите чуства што ве гонат и додека спиете
    Затоа и не смеете да зборувате за нешто што не сте осетиле што не во задрхтале нозе и мозок.
    Комплетно некомпетентни сте и далеку не луѓе

Единствено нешто што најдобро ви оди во животот и максимално знаете да го правите и притоа уживате во тоа е да вперите прат в нечие чело притоа не гледајки си го своето и да изигравате судии..

Само тоа ви оди најдобро од рака.

И да трола и да не трола и да лаже и да не лаже и да изменил нешто и да не изменил он си знае како му е оснодно жртвите си знаат. Не посакуваат да знаете и вие како е.

И ај сеа смирете се и одете во друга тема да вперувате прст оваа више не е интересна.

На Ambitious, Lolipop23 и Orthophill им се допаѓа ова.
  15. Heavencanwait

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    128
    Ti znaes definicija na trol? Jas voopsto ne isprovocirav ili kazav nekoja prikazna da privlecam vnimanie samo iskazav mislenje za clenot i imam pravo na toa.

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    И јас имам право да кажам дека си трол.

На Alisa22 и Orthophill им се допаѓа ова.
  17. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.575
    Јас се надевам, дека е трол. Ама и не би ме чудело, дека не е. Во секој случај да припазиме на речникот. Да не го повредиме форумскиот пријател кој собрал храброст да се отвори. Не сме ни психолози, ни психијатри, ни инспектори.
    Оставете го човекот да се каже.
    Човечката душа е многу комплицирана работа. Јас лично имам еден братучед, кој страдаше за работа неспоредлива со оваа и умот му беше шашма направен.
    Ако му укажуваме нешто, тоа треба да биде, дека и покрај тоа што му се случило, ниту е виновен, ниту е помалку маж.

На Lella, Bender Rodriguez, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Heavencanwait

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    128
    Imas samo sto moeto obrazlozenie deka on e trol e poverojatno otkolku tvoeto deka jas sum barem spored mene. Sum imala 10 mislenja pa i ti nekogas si imala samo 10...

19. Soprugot

Soprugot Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2019
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    124
    Ево вака од една приказна јас ќе речам бујна фантазија на типот навлеговте толку во детали на секој збор и тотално се извртена нештата, ме направивте педофил,лош родител, сопруг итн. со една цел подршка на вашата група и една со др си се согласувате зошто сум кажал став а тој став на некоја не му се допаднал и тука сте да си давате подршка... Мојот став беше јасен ниту сакам ниту оправдувам педофилија и суловање(научив македонски) .... Поентата е дека има вакви како вас и во реалноста а не само по форуми и најстрашно е поради некое ваше нивно убедување од ххх ситуации можете и му го заебвите цел живот на некој, еве ви еден пр баш на темава.... Сигурно повеќето го знаете а можеби и се имате сликано со него, дедото што свиреше и ги забавуваше случајните поминувачи, туристи во Охрид пред неговата и на неговата жена продавница за носии и антиквитети... Што се деси го пријавија дека злоупотребувал девојче и тоа на јавно место одма до неговата продавница и тука одма се активира посебно женскиот пол, продавачките од дуќаните, јавноста вакви личности со ваши сфаќања кои ги растенчиваат работите и да не е така ќе испадни така голема подршка... Му го заебаа животот на човекот се отсели од Охрид, си одеше по судови, притвори година и повеќе, за на крај судот да ги види снимките од др продавница која све снимила и човекот да го ослободат благе везе немало со педофилија или злоупотреба..... Е сега вие убедувајте ме мене и др дека оваа приказна е вистина и секој што нема да се согласи со вас отфрлете ја од прва поентата што сака да ја кажи и премините на деталите зборовите и вадете све од контекст..

20. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Која група бе? Ако мислиш на групата на луѓе со нормална перцепција на нештата и луѓе кои ги гледаат работите од повеќе агли, тогаш да таа група сме.
    А ти ако не сакаш да се приклучиш на истата, тука никој не може да ти помогне.

На Amellie13, KateKane, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.