Ти благодарам, сепак е форум, ама да бидам искрен малку ми беше незгодно, 2 пати го напишав и избришав, ама се убедив да пишам...
Јас овде не би кажала таква ствар. Кад тад низ нос ќе ви излезе.. Доказ-мила. Нате Ама вие си знаете.
малку ме фрустрира целиов општествен систем , но и ова тука на форумов, зашто конкретно од муабети со луѓе за ваква деликатна работа јас никаков аир не видов. Баш ова тука неверување го осетив на своја кожа ..... Ете јас на 15 години ќе измислам приказна за да направам раздор во семејството ? или ке имам толку бујна фантазија да измислам сексуално злоставување па уште да го споделам тоа со блиските? И да побарам помош и да не добијам никаков фидбек .... дури понекогаш мислам дека згрешив што зборев за тоа и што побарав стручна помош ( никаква придобивка од празни муабети ) Па пред некое време сакав и да ја споделам случката во една тема и се предомислив ( подобро што се предомислив ) сега гледам дека нема ни тука утеха ниту помош ниту сочуство , знаете колку лошо изгледа сево ова гледано од страна и колку сурово звучи целиот муабет направен ( од поединци ). тука се гледа кој е човек а кој не и релативно кој не осетил на своја кожа НЕ ЗНАЕ , инаку само да оставам мала забелешка за крај - проклето ни е општеството , сеуште сме во 50те и нема изгледи дека ќе се помрднеме напред , пазете ги Вашите деца од СЕКОГО зашто таа траума , без разлика под кои околности е настаната , останува за цел живот и не си истата личност после тоа .....
Јас го пишав ова со цел, ако на некој некогаш му е утеха, има од лошо полошо и се зависи од вас како ќе го прифатите, како ќе се справите и како ќе живеете подоцна со тоа или едноставно го потисните таму долу во петиците и да не постои на некој начин. Намерно го пишав, иако ми беше тешко , за да најде на некој начин утеха во тоа, дека не е сам на светов што му се случило такво нешто. Барем јас сум таков човек по природа, сакам да споделам и да не се осеќа сам/сама, иако имам моменти во животот кога ми се случуваат проблеми, гомненици и ред други работи кога се осеќам сам, и ми е тешко, а не сакам со секого да разговарам. И овде ми дојде некој да ми каже дека нешто низ нос ќе ми се изваде. Учтиво ја прашав што може да ми се случи најлошо, и суптилно избега. Од моја страна лично најлошо што можи да ми се случи е да е член мајка ми на форумов ( не е многу постара од мене, 42 години, a јас 24 и да ме сети некако дека јас сум тој што сум скријал ваков проблем и да ме изнатепа).
Не си нашла соодветна помош... затоа мислиш дека си згрешила што си побарала стручна помош. Од искуство
знам знам - среќа голема што постои од човек до човек и карактер до карактер...... и без да ме тапка некој по рамото останав на нозе и од сето лошо можеби и станав посилна личност ( не подобра ) само одбивност гајам спрема луѓе кои покажуваат лажна солидарност , вештачко сочуство и симпатија спрема некој со можеби сериозен проблем - само за да си го нахранат своето его.
Значи други малолетни девојчиња ред е да имаат секс со син ти, а ќерка ти додека е малолетна не смее да има односи. Катастрофа. Доволно е, доста прочитавме од тебе.
Убаво ќе беше да читаше ама очигледно не си читала, едно е дали јас сакам и ќе ја советувам да не брза со односи а др е дали смее или не смее не ќе ја затворам дома.... И сама можиш да видиш во темата за абортус дека повеќето се сложувате дека треба сексуална едукација, дека родителите во денешно време и порано не зборувале за секс со децата, а јас цело време кажувам дека не пожелно но не е страшно а сепак поразително.... Ајде сега пак нешто изврти однопаку
Е сега ќе се отепам, готово почна тахикардија да ме фаќа од тоа дека доволно ви кажав за мене.... Туф туф сега што ќе правам
Како тоа не е страшно за машко? И те како е страшно и за 2-та пола. Не е во ред да се имаат сексуални односи на години кои не се законски прифатливи,дури и ако има согласност од 2-те страни.
Доволен факт е тоа што моите деца од млади год се бават со спорт, имаат нормално детство а не со тел и компјутери, среќни се, здрави прави и најбитно го учет правите вредности во животот... А за др веќе досадно стана да се убедуваме истото па истото