1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Педофилија

Дискусија во 'Психологија' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Педофилијата е болест...
    И предизвикува болест.
    Болест од типот на асексуалност и фригидност.

Нема лек, тоа е тоа, само ќе се пазиш да не начекаш таков во секојдневниот живот и ќе се тргаш доколку приметиш и најмали знаци на педофилство.

2. katakomba24

katakomba24 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    533
    Педофилијата Да Е БОЛЕСТ! И таквите луѓе треба да се лечат!

Еве баш пред некој ден се враќам јас од на плажа и поминувам низ паркот. Саатот беше негде 5 и 30. И видов како еден повозрасен човек седи на клупа сам. Претпоставив дека нешто ќе довикнува. И моминувам јас од тука (морав) а тој зборува нешто: прв пат ќе ти купам сладолед, втор пат... трет пат ќе ти купам чоколадо... И јас си заминав не реков ништо ниту се свертев. Продолжив накај дома. Се вратам позади тој станува од клупата и иде накај мене. Побрзав... Имаше и други луѓе... Фала му на Господ што куќата ми е блиску па не успеа ниту да ме следи понатака. Ама луѓе на сред бел ден нашол ли такво нешто?! .... :swear:

3. Tammy

Tammy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    33
    Луѓево како да се створени за да си ја маваат "алатката" на секое девојче што ќе помине покрај нив.Навистина за ваквиве луѓе (ако смеам и да ги наречам луѓе) треба да им се даде најстрогата казна - смртна казна или пак кастрирање.Од сегде да се сечне по малку.А на "алатката" посебно мачење - тегнење,мислам дека малце претерав ама тие гадишта го заслужуваат тоа.
    Имам јас вакво искуство.Бев околу 14-15 години.Бев осмо одделение.Од училиште отидов кај другарка.И останав до околу 22 часот кај неа.И си тргнав накај дома.И решив да скратам пат и тргнав од кај гробиштата.И еден потпрен на портата од гробиштата,пуши цигара и ми вели "Еј девојко,знаеш дека сега ќе има едно убаво мазење?".Кога сум летнала да трчам,ама некако ме стигна и ме фати за рака,и ме стисна до еден ѕид од една куќа,ме фати за устата,рацете ми ги стисна со неговата гадна,дебела и грапава рака,и почна да ме бакнува по вратот.После ме тресна во ѕидот,и почна да ми го допира газот и градите,но некако ногата си ја извлечев и го удрив наназад по алатката.И за среќа видов една жена која ја познавав и со неа си тргнав да си одам.Колку му смрдеше здивот,колку силно ме стискаше и ме допираше,дури мислев дека е еден најлош кошмар.Убаво му го запамтив лицето и го пријавив следниот ден во полиција,само мама за ова знае и мојата најдобра другарка.Никој друг.Сакав да го споделам ова со вас бидејќи кога нешто споделувам,се повеќе заборавам на тој настан.Значи тој момент ми се згади од животот и никогаш повеќе не сум седела до касно кај другарка.Педофилите морат да се истребат некако од овој свет!

4. sweetyears

sweetyears Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    45
    Читајки ги постовиве ми се згади :puke: уффф морници ме лазат....како можат возрасни луѓе така да злоставуваат деца.Се згрозив ваквите "луѓе" треба на најболен начин да бидат убиени и истребени поради делата кои ги направиле на децата што ги оставиле со трауми и страв

5. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Се согласувам поптолно со сите претходни коментари дека ПЕДОФИЛИЈАТА е болест,и тоа сериозна,опака,страшна болест што заслужува да се третира како најопасен криминал.Жалосно е што се почесто читаме,слушаме за монструми кои се осудуваат да посегнат по најсветото нешто,најневиното нешто-децата.Монструми како еден Фрицл кој се изживува врз сопствената челад,кои им го даваат животот на сопствените деца за да им го уништат,да ги унаказат со најгрозните лузни-за навек.
    Се знае кај им е местото на тие болни умови.

Во Македонија трагично е тоа что се повеќе расте бројот на жртвите на педофилија,некаде прочитав/слушнав дека најмалата жртва имала само 5 год,замислете 5 годишно детенце било истрауматизирано од некој психички пореметен манијак,а што е уште пострашно казните кај нас се некои три години робија или условно??????????Молам??....Да ти се плукнам у државата.

Сепак она што е среќа во целата несреќа е тоа што ова веќе не е табу тема и луѓето се погласно зборат за Педофилијата и се поголем е бројот на луѓе кои не се срамат и плашат да ја раскажат својата приказна.

6. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    јас мислам дека за таквите луѓе треба смртна казна, штом фатат некој кој направил така т.е.некој кој му го уништил животот на некое невино детенце треба одма или на бесилка или на стрелање, нема жал за таквите, психопати :@

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    6.468
    Па мене ми се има десено нешто слично ама за среќа не беше толку страшно. јас имам другарка турчинка онака ептен добра све и она ме упозна со другарка и, исто турчинка. и она си е мн добра, топ е девојчето ама ја не се ни дружам толку со нејзе. и сеа од почетокот коа се упознавме татко и а богами стар човек можеби 50 години има, и така фино се понашаше, еј кај си блуу, што правиш кога ке дојдеш кај нас, на кафе нешто? и ја као еј фин чоеков..али после некое време а особено летово, ептен почна да ме замара. више неќев од дома да искочам, он пошо цело време е со точак надвор и често ме сретнува ( сеа не, за моја среќа. ) и ќе ме застане и цел саат ќе ми праи муабет онака не нешто вулгарно или ептен да се запрашаш знаеш што е работава, ама онака кај идеш, коа ке дојдеш ај ако сакаш после дојди на кеј ја ке бидам со ќерками и со другаркати на точак ако сакаш да се возиш и ти, вика иам викендица, иаме базен ако сакаш со другарка ти да дојдете. и после ко шо поминуваа деновите почна све поише и поише да ме замара, да ме зазборува за небитни работи и еднаш ја тргнав до продавница и овој еј кај идеш хехех цел таков окезен |( и ја еве до продавница, и вика кај ке бидеш после и ја целаа таква го глеам .. и ја викам на слава а излажав мислам, вика од колку саат си и ја таква уплашена викам од 5, и вика ај ако не идеш на слава да дојдеш со мене на кеј ако не бар помини кај моја куќа јас ке бидам искочен многу ми е мерак да те видам, многу ми е мерак да те гледам да знаеш и онака во повише наврати ми рекол блуу уф што те сакам, што си убава и ке ме штипне за образ ( поточно ке ме изнаштипе :@ ) и таков се кези ко мрднат, и на другарками коа се шетаме и вика на турски нешо многу убава, многу е убава и оваа знам знам пошо и нејзе ја замара ама не до овој степен колку што знам.нејзините се знаат со фамилијата на девојчето незнам како не приметиле нешто чудно со овој али шо знам може не ја замара толку. и еднаш ја околу 10 коа се враќав дома од шетање и овој одпозади наеднаш со точакот буу вика од кај се враќаш и ја викам од погоре со другарки бев на нивната страна, и овој вика ууф нешо ама си слатка незнам дојди да те бацам, и таков ја само го погледнав непријатно ми дојде и овој ме стисна и два три пати ме баци во образ и тоа влажно одвратнооо леле :envy: :puke: мислам и уше еднаш така ми напраи..штоо се дешава со светоов?? а имам и работа со слични манијаци али за среќа нешто посериозно не ми се десило и не се однесувале нешто многу грубо и насилно..овоој стариов дури некои деца шо ме закачаа од улица ме бранеше ке им се с'снеше овие одма ке избегаа, али богами не ми треба он да ме брани! а тие др шо ме замарале се онака деца, албанци среќа не ме замараат више. и ова све е ненормално богами..што да правиш.

8. Alek13

Alek13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    Овака сега и не сум баш согурна каде ке спага ова дали во делот кае се дискутираше за Манијаци или во овој дел во Педофилијата.
    Кога бев помала често со другарка ми посебно за време на летниот распуст си игравме позади зграда зашто беше сенка и веднас до една тераса каде сто живееше тогаш дечко (за кој мозам да казам дека беше многу симпатичен) околу 18-19 години а ние бевме 5-6 одд.
    Така едно утро додека си игравме другарка ми изненадно ми рече ејјјј гледај онаму кај врата од терасата што има.... и кога се завртев видов само перде како се тргнува.
    Потоа кога се тргнавме настрана ми кажа дека видела гол човек и се смееше.
    Кога пак се вративме покрај терасата и кога се поткрена пердето видов дека навистина е гол маж клекнат на колена и со едната рака го држеше пердето поткренато некаден до над папокот а со другата рака прво почна некако да се гали па потоа почна со некој забрзани движења кои нам тогаш не ни беа познати али останавме и го гледавме до крај.
    И тоа лето знам дека тоа го видовме уште неколку пати и толку потоа се исели и никому ништо...
    Важно знам дека ништо лошо не се случи али сега ми е јасно дека некако успеал да не намами да го гледаме зашто дете како дете може на се да подлегне

9. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Во Македонија се повеќе и повеќе се застапува.
    Сега ова ќе биде како еден вид одбрана за педофилите во вашите очи можеби, затоа пред време да кажам дека сметам на клада треба да се запалат. Но...дел од нашиве девојчиња како со боринче да си го бараат со сликиве по facebook. :^)

10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    кога бев основно школо, имаше еден професор по музичко
    човекот изгледаше нормално, ама после се покажа дека бил педофил
    (силувал негова ученичка а се секавам ко вчера да беше на трагите од крв по скалите, кога ги видов се сгрозив, настана скандал и полиција се вмеша па на крај го избркаа)

за таквите психички пореметени,лечење не им е потребно-за нив е кастрација, и како
    "награда" да си го добијат во уста :!:

На lunchy и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    кога ке се вратам малку повеке наназад-во детството имаше еден стар човек дедо на девојче со кое се познававме па да речам семејно, таа е малку повозрасна од мене
    се секавам дека еднаш(незнам како дојде до тоа) како божем да се поздрави ме јас и старецов :?:
    леле кога ми ја стегна десната рака, мислам дека ми ја скршеше
    од тој ден го замрзаив човекот за навек(умрен е веке) како што ме дал господ, веднаш и кажав на мајка ми, и од тој ден не сакав никој од тоа семејство да видам, а во моја близина живеат проклетници, ама ако Господ гледа и врака :!:

12. dankee

dankee Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    772
    До сега не сум имала искуство некој да ме нападне или слично и на никој не посакувам.лИнаку мислам дека педофилијата е болест кога се појавува уште во раните години кај човекот и милам дека требат поболеми мерки да се преземат бидејки поради таквите луге нестрадуваат други :)

13. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    Незнам дали и тоа ќе спагја во таа тема но мене искрено ми се згрозува од таквите `фраери` од по 30-40 години сто трчаат по девојчиња од 17 години дали и тоа спагја во педофилија еве од лично искуство зборам и самата се згрозувам кога ми текне имав прилика да видам и искрено таквите се болни во мозокот иако изгледаат нормално мора да има несто фалично и во нивните умови разлика огромна мозе дете да ти биде а на тебе да ти се дига на нејзе се извинувам на вулгарноста ама вријам од омраза спрема таквите болни па и педофили зосто да не се наречат така. абе кастрација!

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  14. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Пу пу не дај Боже да имам такво искуство.

Не сум сретнала некој таков(бар досега) ниту сакам да имам работа со болен човек од таков тип. Тоа е дефинитивно една од најтежките психолошки болести, не е нешто во ред со нивниот памет.

НЕ им треба лечење ниту Бардовци, Демир Хисар или некоја лудница,
    НЕ заслужуваат треба затвор.
    За нив само каменување или бесење на плоштад.

Не не можам да ги сфатам, ниту да ги жалам, смрт со или без мачење, ама тоа заслужуваат. :devil:

15. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Јас сум немала такво искуство, а и не дај боже да имам! Но сум се најдела во таква ситуација! Тоа беше пред 1 год беше лето кога дечко ми ме носеше дома. Застанавме на едно место да си се погалиме малку :$ кога наеднаш слушнавме викотица. Едно девојче што прв пат ја видовме плачеше и викаше помош. Мене искрено ми беше страв и влегов во колата а дечко ми истрча да виде што има. Потоа девојчето дојде до колата и рече отвори те молам дечко ти рече да отвориш. Јас и отворив а набргу дојде и дечко ми. Ни раскажа дека некој таксист наместо дома ја одведел на тоа место :( Почнал да ја соблекува но среќа што сме стигнале на време и ништо не се случило. Дечко ми кога отиде таму тој веќе беше избегал. Жал ми беше за девојчето ;( И тогаш таа рече дека веќе ни на таксит не треба да веруваш

16. baby.90

baby.90 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    197
    Овие гадови, не се луге ниту па животни, би ги заврзала на плоштад на една табла огромна и секој што поминува покрај нив да им прави што сака, само не да ги убие. Да се мачат до последно и цел свет тоа да го гледа, па да видиш како ке им дојде памет.
    Гадови гадосани! Му се гади на желудников кога ке слушне за педофили, не ги вари никако!!!
    Ако нешто едиинствено на светов мразам од дно на душата, тоа се педофилите!!!

На meow22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Точно така, ова не се луѓе туку животни. За нив треба само најтешка казна, смртна казна-само тоа заслужуваат. Невозможно е да ги жали човек... Косата ми се крева кога ќе слушнам за педофили. Гадови!!! :@
    За среќа, до сега не сум имала такво искуство, скраја да е.

18. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    педофилија...тоа е БОЛЕСТ дефинитивно...душевно растројство..се смета дека настанува ако во детството индивидуата претрпи некои трауми во врска со сексуалниот живот, на пример според Фројд, ако кај едно дете во детството настане фиксација, т.е. некое пореметување во манипулирањето и запознавањето на сопствените полови органи, во подоцнежниот период од животот ќе настанат вакви појави, т.е. болести. Незнам дали може да се излечи ова, бидејќи корените на болеста се врежани длабоко во детството :!:

На meow22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Дефинитивно е болест. За мене тоа се еден вид на психопати кои имаат проблем со контролирање на сексуалниот нагон. И не ми е жал, воопшто. Ма не само што не ми е жал, туку и би им вршела тортура. И тоа и психичка и физичка. Па има на сред плоштад да ги дерам со ноже за лупење краставици, а пред тоа така добро да им се "наредат", па да видат што е болка и на крај да ги фрлиш во самица да гнијат. Гнаси одвратни. Ма за таквите само Хитлер.
    Боже прости ми посилно е од мене

На nikolika му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    од детенце се плашам од педофили и некогаш се плашев и од татко ми сега се срамам неможам да си го простам тоа но , како дете гледав филм каде татко силува ќерка кога спие и некогаш не спиев да не дојде ..... потоа сфатиив дека ме сака најмногу на светот и не ми кренал рака а не нешто ..... се плашев од сите машки ..... се плашам и сега .
    ми се нема случено ништо но некогаш не можам ни нежни допири од дечко да издржам ... :sweat:
    некогаш неможам да поднесам и викам додека не помине ....