Една календарска година го прави детето од 15 години, жена, спремна физички и психички за сексуално општење со 30 годишен маж ?! 10 пати те прашав и не ми одговори. Дали за тебе е нормално 30 годишен маж да се возбуди на 15 годишно дете и дали ТИ можеш да се возбудиш исто на 15 годишно дете ?
Друже, другарите твои се предатори. Ќе најдат дете, наивно и збунето и ќе ја извајаат во совршената жена за нив. Има и назив за тоа- grooming. Е сега, да живеевме во нормална земја, ќе си јадеа другарите твои тужба за статутарно силување, ќе лежеа затвор и ќе беа пишани на листата на сексуални предатори. Ама ете, во мизернава наша Македонија, таквите како нив ќе бидат сметани за херои и ќе бидат мета на воодушевување и завист.
Така е од психолошка страна за годините, кажано од некојси психолошки стручњаци. Законски е до 15. И пред законот треба да одговараат другарите казанови а не да им се клањаме за постигнатото. Секој кој е во сексуална врска со малолетник, а разликата во години е абнормално висока тогаш се работи за педофил. И, педофил исто е човек што дете од 15 години го гледа како дама, како ултраинтелегентна дама пази дете со мрсули дама па уште сексуално да ме привлекува и врска да имам, за рака да се носиме како пар. Бљак, болести. И непризнавање, цитирање фиктивни ликови од квази серии и плачки по сите теми не го погазуваат фактот дека се работи за особа која сексуално се возбудува од деца. Страв ми е да дознаам колку години е дотичниот. .
Де бре, @ray-man јас барем не спомнав педофилија. Ама секој здраворазумен човек сфаќа шо сакав да кажам. Не мора да се трудиш. Нп.
Не знам што да кажам. Имале девојки од различна возраст а како се случило што се случило поим немам. Ти в кревет или под кревет си им да знаеш што прават и дали имаат секс? И да, може 15-16 годишно девојче да биде дама за разлика од некои хистерични манеќенки со седум осмини голиќ на телото. Кога некој ќе дојде и ќе ти каже еј јас сум тој и тој, постар 15 год од мојата 15 годишна девојка, кажи му го тоа што го мислиш, а на други немаш никакво право да им кажеш дека се нешто што не се!
Ајде смирено и на ниво да разговараме сега. Дали ти дечко би бил во врска со 14-15 годишно девојче ако тоа девојче е зрело, позрело од твоите врснички? Би се заинтересирал за такво девојче ако имате нешто заедничко, муабети, смешки, моменти, би ја побарал пак, би посакал да бидеш во врска со неа, да ја покажеш на другарите? Батали ги другите, одговори ми искрено.
Апсолутно не. Истите набројани причини плус и некои свои. Што ќе правам со десет год помала од мене?!???
@ray-man ако збориме за полнолетност океј е врска на 19 годишен со 17 годишна. Не е океј врска на 27 годишен со 15 год или 20 годишен со 14 годишна. А разлика во години ако збориме, океј е 25 годишна со 35 годишен (10 години разлика), ама како и претходново, не е океј 10 годишна разлика кај полнолетен со малолетна.
Од 14 па нагоре е легално според законот на Р.М. Слободно можеш да си најдеш невина девојка и да ја земеш за невеста.