Не, мислиме дека треба да не се вмешуваат во ништо што имплицира сексуализација. Еве пак да те прашам, зошто драг кралиците бираат конкретно облека што наводно не треба да имплицира сексуалност? Зошто ги поддржуваш ако имаш против сексуализирање на било која облека?
Не, ти мислиш дека е нормално подвезици за возрасни жени да носат деца. И престани со манипулации и извртување на зборови во твоја корист. Зошто никој не ти лајкнал, што мислиш?
Ама тоа они само се облекуваат ко жени, ние сексуализираме па мислиме дека и они сексуализираат. Шонее јасно.
Не те разбирам. Не мислам дека драг кралиците носат сексуализирана облека. Носат и тие само смешна облека со чудни перики, барем зависи од настанот. Јас лично никого не сексуализирам поради нечија си облека. Не знам зошто толку многу ми се лутите на тоа.
Ајде подвезиците на страна, а како ќе го објасните моментот што градите на децата од сликите се залепени со трака? И тоа е дел од нормалната облека, или како? Не се работи за сексуализација на деца и педофилија? И веќе воопшто не ме чудат ставовите на членов, не знам зошто уште и вие се чудите. Штом сме стигнале да се објаснуваме на тема педофилија се знае колку чукнал саатот.
И малце да разјаснам, сепак има облека која е пристојна за одредени настани и која не е. Не верувам дека не треба да има никакви дрес кодови. Ама не гледам поента за барање дрес код на перформативен настан како ова.
Аха, значи секси женска облека е смешна облека. Па така кажи, конечно да го разбереме вицот. У реду е, таман е сега.
Братов ако стварно ништо не сексуализира како што вика, туку до нас е, еве многу ме интересира како е со женска? Значи седат со девојка му, оваа нешто пробува да иницира секс, му се соблака и он тука - извини ама голи цицки не сексуализирам, исто ми е дали си облечена или гола. Чекај додуша, во тој случај немаше ни да има девојка.
Реков зависи од настанот. Јас најчесто вакви драг кралици сум приметил. Голотија е различно од облека. Јас повеќе ме интересира нејзиниот персоналитет него како е облечена.
Ете и со дечко нека е. Значи се соблекува дечко му, овој вика не е убаво да сексуализирам лице/гради/врат да не бидам манијак.
Епа не си видел драг кралици доволно тогаш Па на скопскиот прајд секогаш има драг кралици и секогаш се провокативно облечени, а не "смешно". Одамна помина времето кога драг кралиците беа карикатури на жени.
А за онадење како? За предигра ќе дискутирате за односите со Бугарија? Башка нели и голотија не треба да сексуализираме?
И за онадење повеќе ми е битно интимната конекција што ја делиме. Ако ти даде твојот партнер согласност, слободно можеш да го сексуализираш како сакаш.
Или пази, има подвезици. Убава чипка, секси нозе. Овој вика извини, подвезици не се за тебе туку за деца. Ја вреѓа и оваа магла да ја нема. Замислив, за вас не знам.